Τοποθέτηση & Εγκατάσταση Συστημάτων Πυρασφάλειας

Βρες τους καλύτερους επαγγελματίες για την κατηγορία Τοποθέτηση & Εγκατάσταση Συστημάτων Πυρασφάλειας

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Μας περιγράφεις την εργασία για την οποία χρειάζεσαι επαγγελματία ΔΩΡΕΑΝ
Πάρε προσφορά
Μέσα σε λίγες ώρες λαμβάνεις την καλύτερη προσφορά από πιστοποιημένο επαγγελματία!
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Εφόσον σε καλύπτει η προσφορά, προχωράς στην εκτέλεση της εργασίας & αξιολογείς τον επαγγελματία

Γιατί να εγκαταστήσεις συστήματα πυρασφάλειας;

Η τοποθέτηση πυρασφάλειας αποβλέπει τόσο στην πρόληψη του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς όσο και στην αντιμετώπισή της, σε περίπτωση που εκδηλωθεί. Σκοπός των συστημάτων πυρασφάλειας είναι η προστασία, η ενημέρωση αλλά και ο τερματισμός της πυρκαγιάς. Τα μέτρα πυρασφάλειας προβλέπονται από τη νομοθεσία κάθε χώρας ανάλογα με την κατασκευή και το ποιόν του εκάστοτε κτιρίου.

Κατά τη σχεδίαση ενός κτιρίου, μελετάται το πως θα εφαρμοστούν τα συστήματα πυρασφάλειας και πυρανίχνευσης. Για κάθε μεμονωμένη περίπτωση, υπάρχουν διαφορετικές προβλέψεις και κανονισμοί που θα πρέπει να ακολουθούνται.

Τα πιο συνηθισμένα συστήματα πυρασφάλειας είναι:

  • Τα συστήματα κατάσβεσης νερού, sprinkler, αφρού και σκόνης.
  • Τα συστήματα κατάσβεσης αερίων, CO2, IG-541, INERGEN, FM-200 (HFC-227ea) και Argonite.
  • Τα ειδικά συστήματα κατάσβεσης επαγγελματικών μαγειρείων.
  • Τα συστήματα πυρανίχνευσης και ανίχνευσης αερίων, συμβατικά και διευθυνσιοδοτούμενα.
  • Τα πυράντοχα κουφώματα, οι μεταλλικές, υάλινες και ξύλινες πυράντοχες πόρτες, μονόφυλλες και δίφυλλες. Τα πυράντοχα υαλοστάσια και παράθυρα, είτε σταθερά, είτε ανοιγόμενα. Οι πυράντοχες συρόμενες πόρτες, οι πυροκουρτίνες και τα πυράντοχα ρολλά.
  • Οι πυροφραγμοί και τα δομικά πυράντοχα υλικά, παθητικής πυροπροστασίας.
  • Τα φωτιστικά ασφαλείας.
  • Τα πυροσβεστικά αντλητικά συγκροτήματα και οι φορητές αντλίες πυρόσβεσης.
  • Οι πυροσβεστήρες, είτε φορητοί, είτε τροχήλατοι.
  • Ο γενικός πυροσβεστικός εξοπλισμός.

Η εγκατάσταση συστημάτων πυρανίχνευσης γίνεται από εξειδικευμένους τεχνικούς καθώς απαιτείται ειδική μελέτη και μεγάλη προσοχή. Αν και σε γενικές γραμμές ακολουθείται μια απλή διαδικασία, υπάρχουν μερικά πράγματα που χρειάζονται προσοχή κατά την τοποθέτηση συστήματος πυρασφάλειας.

8 Σημεία Προσοχής στην Τοποθέτηση Συστημάτων Πυρανίχνευσης!

Η διαδικασία της τοποθέτησης, απαιτεί τεχνικές γνώσεις και προσοχή εάν επιθυμείς να έχεις ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα στην προστασία του σπιτιού ή του κτιρίου. Οι τεχνικοί μας, έχοντας αναλάβει αμέτρητες εγκαταστάσεις συστημάτων πυροπροστασίας, μάς έδωσαν μία λίστα με τα σημεία προσοχής στις εργασίες τοποθέτησης:

Πίνακες πυρανίχνευσης

Η εγκατάσταση του πίνακα πυρανίχνευσης πραγματοποιείται σε χώρο χαμηλού κινδύνου. Η θέση του πρέπει να είναι ορατή κι εύκολα προσβάσιμη από το προσωπικό που είναι υπεύθυνο για την πυρασφάλεια.

Πυρανιχνευτές

Οι επαγγελματίες ηλεκτρολόγοι που είναι υπεύθυνοι για την τοποθέτηση πυρασφάλειας, για κάθε τύπο ανιχνευτή ακολουθούν κάποιους συγκεκριμένους κανόνες.

Ανιχνευτές καπνού & θερμότητας

Η μέγιστη επιφάνεια κάλυψης και οι μέγιστες αποστάσεις μεταξύ των ανιχνευτών καθορίζονται από τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες της σειράς ΕΝ 54, αλλά και από τον Ελληνικό κανονισμό πυροπροστασίας κτιρίων. Για μικρότερες αποστάσεις και καλύψεις απαιτείται η εφαρμογή των οδηγιών του κατασκευαστή.

Ανιχνευτές δέσμης

Εδώ εντοπίζονται δύο είδη ανιχνευτών. Στο πρώτο οι ανιχνευτές αποτελούνται από ξεχωριστά εξαρτήματα πομπού και δέκτη. Στο δεύτερο, πομπός και δέκτης αποτελούν ενιαίο σύνολο και χρησιμοποιούν καθρέφτη στην απέναντι επιφάνεια του χώρου. Όσον αφορά την πρώτη περίπτωση, οι ανιχνευτές δέσμης καλύπτουν χώρους από 10 έως 100 μέτρα, ενώ κατά τη δεύτερη, από 5 έως 500 μέτρα. Η τοποθέτηση του ανιχνευτή πρέπει να γίνει στο κατάλληλο σημείο, ώστε ταχύτατα να γίνει αντιληπτός ο καπνός αν υπάρξει πυρκαγιά.

Ανιχνευτές φλόγας

Η εγκατάστασή τους πραγματοποιείται συνήθως στον τοίχο και σε αρκετά μεγάλο ύψος. Στοχεύει στο να μην υπάρχει κανένα εμπόδιο μεταξύ του κατόπτρου τους και της επιφάνειας που πρέπει να καλύψουν.

Ανιχνευτές αερίων

Η θέση όπου τοποθετούνται οι ανιχνευτές αερίων εξαρτάται από το μοριακό βάρος και το ποιόν του αερίου. Ο ανιχνευτής δεν πρέπει να εγκαθίσταται σε μέρη με υπερβολική υγρασία ή σε θέσεις όπου υπάρχει κίνδυνος επαφής με νερά.

Κομβία χειροκίνητης ενεργοποίησης

Εγκαθίστανται σε οδεύσεις διαφυγής, σε καταλήξεις των κλιμακοστασίων και σε εξόδους που οδηγούν εκτός ενός κτιρίου. Τα κομβία χειροκίνητης ενεργοποίησης είναι απαραίτητο να τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο, ώστε κανείς μες στο κτίριο, να μη χρειάζεται να διανύσει απόσταση πάνω από 30 μέτρα για να ενεργοποιήσει τον συναγερμό.

Μέσα ένδειξης & σήμανσης

Έχουν ως στόχο τους την ειδοποίηση όλων όσων βρίσκονται εντός ενός κτιρίου για το συναγερμό φωτιάς, ώστε να μπορέσουν άμεσα να το εγκαταλείψουν. Ανά ειδική περίπτωση εφαρμόζονται συγκεκριμένοι κανόνες για την τοποθέτησή τους.

Για ό,τι χρειάζεσαι, οι επαγγελματίες μας είναι έτοιμοι να σε εξυπηρετήσουν υπεύθυνα και αξιόπιστα. Με όπλο τους τη μακροχρόνια εμπειρία και τις εξειδικευμένες γνώσεις, μπορούν να αντιμετωπίσουν άμεσα και αποτελεσματικά κάθε σου πρόβλημα.

Αν θες την καλύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτηση, καταχώρησε την εργασία σου και πάρε προσφορά για το κόστος τοποθέτησης πυρασφάλειας από τον καταλληλότερο για εσένα επαγγελματία ηλεκτρολόγο.

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας
Άμεση ανταπόκριση, σωστή ενημέρωση και επιλογή εξοπλισμού. Πολύ καλή ποιότητα επαγγελματία!
Απόλυτα ευχαριστημένη από την εξυπηρέτηση και την εργασία του επαγγελματία!
Συνεπής, αξιόπιστος και πολύ γρήγορος. Πολύ καλός επαγγελματίας και άνθρωπος. Μπράβο του!
Ευγένεια, αποτελεσματικότητα και ταχύτητα!
Ιδιαίτερα συνεργάσιμος. Λόγω της ποιότητας της δουλειάς του πέραν του συναγερμού του αναθέσαμε και επιπλέον ηλεκτρολογικές εργασίες που ολοκληρώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο!
Ήρθαν αμέσως και μας το ρύθμισε αμέσως. Τον συνιστούμε ανεπιφύλακτα!
Σχετικά άρθρα
Το ξέρεις ότι από έρευνες που έχουν γίνει, έχει διαπιστωθεί ότι πάνω από το 30% των ληστών δεν θα εισέβαλε σε σπίτια με κάμερες ασφαλείας;
Εσύ το ήξερες ότι ο αυτοματισμός κτιρίων αυξάνει σημαντικά την ενεργειακή αποδοτικότητα ενός κτιρίου, οδηγώντας σε σημαντική εξοικονόμηση
Σχετικές υπηρεσίες