5+1 ιδέες για αντιολισθητικά πλακάκια εξωτερικού χώρου που θα σε εμπνεύσουν!

Ένα από τα πρώτα χαρακτηριστικά που παρατηρούμε, όταν επιλέγουμε πλακάκια για το μπαλκόνι, τη βεράντα ή τον κήπο μας, είναι το επίπεδο αντιολισθηρότητας. Τα πλακάκια εξωτερικού χώρου πρέπει να είναι πάρα πολύ ανθεκτικά στην ηλιακή ακτινοβολία, την υγρασία, ακόμα και τον παγετό. Ωστόσο, είναι σημαντικό να επιλέξεις και πλακάκια εξωτερικού χώρου αντιολισθητικά, ειδικά για το χειμώνα. Στο εμπόριο μπορείς να βρεις πολλές εναλλακτικές επιλογές, που θα σου προσφέρουν υψηλή αισθητική και αντοχή.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές προσφέρουν πολύ συγκεκριμένες επιλογές, ως προς τα υλικά κατασκευής. Ωστόσο, προσφέρουν πάρα πολλές επιλογές, ως προς το χρώμα, την υφή και τις διαστάσεις των πλακιδίων. Πλακάκια με ιδιαίτερα σχέδια, αλλά και σε απομίμηση φυσικών υλικών, έχουν την τιμητική τους, κερδίζοντας πάντα τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις. Εμείς συγκεντρώσαμε για σένα τις πιο δημοφιλείς ιδέες για αντιολισθητικά πλακάκια εξωτερικού χώρου και σου τις παρουσιάζουμε για να εμπνευστείς.

5+1 πλακάκια εξωτερικού χώρου αντιολισθητικά για απόλυτη ασφάλεια & υψηλή αισθητική!

1. Πορσελανάτο πλακάκι σε μορφή πέτρας

Τα πλακάκια που μοιάζουν με πέτρα αποτελούν, ίσως, την πιο αγαπημένη και διαχρονική ιδέα για δάπεδα εξωτερικού χώρου. Σε παραδοσιακές διακοσμήσεις κήπων και αυλών, εξακολουθούμε να συναντάμε φυσική πέτρα. Η φυσική πέτρα έχει τεράστια αντοχή στο πέρασμα του χρόνου και την καταπόνηση, αλλά δεν έχει την καλύτερη αντιολισθητική ικανότητα. Έτσι, χρειάζεται προσοχή στο περπάτημα, ειδικά το χειμώνα.

Image Credits: Pinterest.com | paving superstore

Το πρόβλημα αυτό λύνεται, χάρη στα πορσελανάτα πλακάκια πέτρας, τα οποία διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και διαστάσεων, ανάλογα με τις ανάγκες σου. Δεν κατασκευάζονται από πέτρα, αλλά μοιάζουν με πέτρα και έχουν πολύ πιο οικονομικές τιμές. Τα ποιοτικά πλακάκια εξωτερικού χώρου αντιολισθητικά σε μορφή πέτρας ξεκινούν περίπου στα 10€ ανά τετραγωνικό μέτρο.

2. Πορσελανάτο πλακάκι σε μορφή ξύλου

Μια εξίσου δημοφιλής επιλογή για πλακάκια εξωτερικού χώρου αποτελούν και τα πλακάκια σε μορφή ξύλου. Τα πορσελανάτα πλακάκια μπορούν να έχουν ματ μορφή ξύλου, με πολύ καλές αντιολισθητικές ιδιότητες. Το μειονέκτημα που παρουσιάζει αυτή η επιλογή βρίσκεται στην υφή του υλικού, που δε θυμίζει ξύλο. Παρόλα αυτά, την προτιμάμε σταθερά για τη μοναδική αισθητική της, την αντοχή στο χρόνο και την ασφάλεια που προσφέρει.

Τα συγκεκριμένα αντιολισθητικά πλακάκια εξωτερικού χώρου τοποθετούνται σε μεγάλες και μικρές βεράντες, μπαλκόνια, αλλά και κήπους. Ανάλογα με την απόχρωση των πλακιδίων, μπορούν να σου προσφέρουν εντυπωσιακή αισθητική πολυτελείας ή ρουστίκ αισθητική που αγκαλιάζει το παραδοσιακό στυλ.

Διάβασε επίσης: 5+1 Πλακάκια που ταιριάζουν ιδανικά σε Εξωτερικούς Χώρους!

3. Μονόχρωμο πλακάκι γρανίτη

Τα πλακάκια γρανίτη είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής επιλογή σε πάρα πολλά καταστήματα πλακιδίων. Συχνά ακούμε για πλακάκια από γρανίτη και πορσελανάτο γρανίτη, τα οποία μπορεί να μοιάζουν με φυσικά υλικά, όπως αυτά που αναφέραμε παραπάνω. Επίσης, για πλακάκια εξωτερικού χώρου αντιολισθητικά μπορείς να επιλέξεις μονόχρωμα πλακάκια γρανίτη, για μινιμαλιστικό αποτέλεσμα. Τα πιο ανθεκτικά πλακάκια χρησιμοποιούνται και για μόνωση ταράτσας με πλακάκι, ανάλογα με τις ιδιότητές τους.

Image Credits: Pinterest.com | Wickes

Για παράδειγμα, το γκρι ή καφέ σαγρέ πλακάκι για μπαλκόνι ή βεράντα, μπορεί να αναδείξει το στυλ του χώρου και ταιριάζει εύκολα με τα έπιπλα κήπου σου. Αν δεν είσαι λάτρης του παραδοσιακού στυλ, αλλά θέλεις κάτι πιο μοντέρνο, πρέπει οπωσδήποτε να εξετάσεις αυτή την επιλογή. Σε κάθε περίπτωση, αν η βεράντα σου είναι πολύ μεγάλων διαστάσεων, η απόλυτη μονοχρωμία στα πλακάκια χρειάζεται προσοχή, γιατί μπορεί να κάνει την όψη της βεράντας μονότονη.

4. Πλακάκι ξύλου Deck

Τα συγκεκριμένα δάπεδα ονομάζονται deck, γιατί αρχικά χρησιμοποιούνταν για καταστρώματα πλοίων. Κατασκευάζονται από ξύλο και πλαστικές ίνες. Δε μπορεί να θεωρηθεί ως δάπεδο από φυσικό ξύλο, γιατί συγκεντρώνει μεγάλη περιεκτικότητα τεχνητών υλικών. Ωστόσο, το φυσικό ξύλο δε θεωρείται κατάλληλο για βεράντες και κήπους.

Image Credits: Pinterest.com | ebooklib.club

Η απουσία αντοχής του στην υγρασία το καθιστά ακατάλληλο για τη συγκεκριμένη χρήση. Αυτή την ανάγκη έρχεται να καλύψει το πάτωμα deck. Αν θέλεις πλακάκια εξωτερικού χώρου αντιολισθητικά που μοιάζουν με ξύλο, αλλά έχουν και την υφή ξύλου, αυτή είναι η επιλογή για σένα. Ωστόσο, οι τιμές τους είναι σχετικά ακριβότερες, ανάλογα με την ποιότητα κατασκευής και την αντοχή.

Διάβασε επίσης: 8 επιλογές για πλακάκια σαν ξύλο που θα ζηλέψεις!

5. Πλαστικό πλακάκι εξωτερικού χώρου

Μια μοντέρνα επιλογή για το μπαλκόνι ή τη βεράντα σου είναι και το πλαστικό πλακάκι. Τα πλαστικά πλακάκια μπορούν να προσφέρουν πολύ καλές αντιολισθητικές ιδιότητες, σε οικονομικές τιμές αγοράς. Από αισθητικής απόψεως, προσφέρουν μεγάλη ποικιλία. Όπως τα πορσελανάτα πλακάκια, μπορούν να έχουν μορφή πέτρας ή ξύλου, αλλά και άλλα σχέδια που θα ταιριάξουν μοναδικά στο χώρο σου.

Image Credits: Pinterest.com | makingyourhomebeautiful.com

Μπορούν να έχουν ανάγλυφη επιφάνεια, καθαρίζονται πολύ εύκολα και προσφέρουν προστασία από το στατικό ηλεκτρισμό. Φυσικά, υπάρχουν διάφορες ποιότητες πλαστικών πλακιδίων και πρέπει να προσέχεις πολύ τα χαρακτηριστικά τους, προκειμένου να κάνεις τη σωστή επιλογή. Ωστόσο, αν ψάχνεις για μοντέρνα και οικονομικά πλακάκια μπαλκονιού, δε μπορείς να τα αγνοήσεις.

6. Μωσαϊκό πλακάκι εξωτερικού χώρου

Τα μωσαϊκά δάπεδα κατασκευάζονται από διάφορα υλικά και αποτελούν μια αγαπημένη επιλογή για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Μπορείς να βρεις πλακάκια εξωτερικού χώρου αντιολισθητικά σε στυλ μωσαϊκού και μάλιστα χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία. Τόσο στα πλαστικά, όσο και στα πορσελανάτα πλακάκια, μπορείς να βρεις πανέμορφα σχέδια για μωσαϊκό.

Image Credits: Pinterest.com | Style Curator

Εφόσον έχουν τον απαραίτητο δείκτη αντιολισθηρότητας, η ασφάλεια που θα σου παρέχουν είναι αδιαπραγμάτευτη. Εμείς ξεχωρίζουμε τα γραφικά μπαλκόνια με μωσαϊκό, αλλά και τις βεράντες με μωσαϊκό και όμορφες τραπεζαρίες. Σπανιότερα συναντάμε μωσαϊκό δάπεδο σε κήπους. Μη φοβάσαι να πειραματιστείς με ζωηρά χρώματα και σχέδια, αλλά φρόντισε τα πλακάκια να ταιριάζουν με το στυλ διακόσμησης που θέλεις να ακολουθήσεις!

Extra tip: Τι δείκτη αντιολισθηρότητας πρέπει να έχουν τα πλακάκια σου;

Η αντοχή στο γλίστρημα δεν είναι ίδια για όλα τα πλακάκια της αγοράς. Είναι πιθανό να βρεις πλακάκια εξωτερικού χώρου, τα οποία δεν έχουν υψηλό δείκτη αντιολισθηρότητας. Ωστόσο, αν θέλεις να εξασφαλίσεις μέγιστη προστασία από γλιστρήματα, πρέπει να προσέξεις το δείκτη που αναφέρουν πάρα πολλοί κατασκευαστές. Στο δείκτη R10 τα πλακάκια είναι αρκετά αντιολισθητικά. Ωστόσο, τα καλύτερα αντιολισθητικά πλακάκια εξωτερικού χώρου έχουν δείκτη R11 - R12. Βεβαιώσου ότι θα προσέξεις αυτό το δείκτη, πριν αγοράσεις, για σίγουρο αποτέλεσμα.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσουμε να βρεις τα πλακάκια εξωτερικού χώρου αντιολισθητικά που χρειάζεσαι για το σπίτι σου! Αν σκέφτεσαι να προχωρήσεις σε τοποθέτηση πλακιδίων στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, μην ψάχνεις αλλού. Οι επαγγελματίες μας είναι έτοιμοι να σε βοηθήσουν να επιλέξεις τα καταλληλότερα πλακάκια και να αναλάβουν την τοποθέτηση, άμεσα και με ασφάλεια. Καταχώρησε την εργασία σου εντελώς δωρεάν και θα πάρεις άμεσα τις καλύτερες προσφορές από έμπειρους τεχνίτες!

plakakia banner

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Ζωγράφου 02/08/2020
Εκτελέστηκε από
Armando D.
Είδος εργασίας:
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Τι υλικό θέλεις να τοποθετήσεις;
Πλακάκι
Τετραγωνικά μέτρα:
Έως 25 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Ναι, τα έχω προμηθευτεί ή παραγγείλει ήδη
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Αθήνα 02/08/2020
Εκτελέστηκε από
Ιωαννης Α.
Είδος εργασίας:
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Τι υλικό θέλεις να τοποθετήσεις;
Πλακάκι
Τετραγωνικά μέτρα:
26 τ.μ. - 50 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Κόστος 250,00€
5,0
Αναρτήθηκε από Γιάννα Η.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

4,6

Μετά από έρευνα αγοράς εντός κι εκτός Δουλευταρα, κατέληξα στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Είχε μια προσφορά για laminate σε ένα δωμάτιο μέχρι 11-12 τμ. Βρήκα και χρωματικά - ποιοτικά αυτό που έψαχνα, και συμφώνησα. Η εργασία έγινε την περασμένη Τετάρτη. Ήρθαν δύο τεχνίτες, τοποθέτησαν το πάτωμα, έκοψαν τη διπλή πόρτα, μαζεύοντας και τη σκόνη που προέκυψε από τις εργασίες. Σε τρεις περίπου ώρες ήταν έτοιμο το δωμάτιο. Ευγενικοί και χαμογελαστοί, γρήγοροι κ καθαροί - έμεινα πολύ ευχαριστημενος.

Για: Χρήστος Σδρίνιας / Πατώματα - Δάπεδα
5,0

Συνεπής, εξαίρετος στην δουλειά, αξιοπρεπης σ όλη την συνεργασία μας. Θα ξανασυνεργαστω πάλι. Συστήνω ανεπιφύλακτα

Για: Τάσος Βώττας / Πλακάκια - Μάρμαρα
1,4

Δυστυχώς βασίστηκα στα κατά μεγαλύτερο ποσοστό θετικά σχόλια σε σχέση με άλλους επαγγελματίες, αλλά έκανα λάθος. Το μπάνιο έχει κακοτεχνίες, δεν υπήρχε επικοινωνία και έκανε αυτό που του ήταν πιο βολικό. Πέρα από την πρώτη μέρα που ήταν συνεπής, ευγενικός και καθαρός οι επόμενες ήταν πολύ κακές. Φαινόταν ότι βιαζόταν να φύγει να πάει σε άλλη δουλειά και δεν ήταν καθόλου προσεκτικός. Επέμενε σε θέματα γιατί δεν ήθελε ξεκάθαρα να παραδεχτεί το λάθος του και να εργαστεί πάνω σε αυτό. Το αποτέλεσμα είναι η πορτα του μπάνιου να μην ανοίγει με άνεση, οι αρμοί να ειναι μισοτελειωμένοι και σε σημεία να μην ειναι αλφαδιασμένο το πάτωμα και οι τοιχοι.Επίσης ο χτιστός πάγκος δεν κόπηκε σύμφωνα με αυτό που του δοθηκε σαν οδηγία και δεν έκανε τα σωστά ανοιγματα για την τοποθέτηση του νιπτήρα. Εδινε εντολές για αγορά πραγμάτων, σαν να ήμουν η υπάλληλος του και συμπεριφέρθηκε ανάρμοστα. Τον κάλεσα δυο φορές να διορθώσει τα λάθη του και ακόμα και αν ήρθε, το αποτέλεσμα ήταν ερασιτεχνικό. Δε θα το συνιστούσα σε κανέναν.

Για: Αχιλλέας Πρέτσι / Πλακάκια - Μάρμαρα
5,0

Ο κ. Περικλής ήταν άψογος και δούλεψε με προσοχή στη λεπτομέρεια. Πολύ οργανωμένος και εντάξει μέντα χρονοδιαγράμματα

Για: Περικλής Διαμαντόπουλος / Πλακάκια - Μάρμαρα
5,0

Άψογη συνεργασία πολύ ευγενικός και τυπικός προσιτές τιμές και υπομονετικός

Για: Τρύφωνας Βέλτσος / Πλακάκια - Μάρμαρα
5,0

Τον κο Γιάννη τον συστήνω χωρίς επιφύλαξη. Ανταποκρίθηκε άμεσα —Κυριακή πρωί— δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον και επαγγελματισμό. Επίσης, στο αντικείμενο της εργασίας του, είναι πρώτος μάστορας! Επισκεύασε το ξύλινο πάτωμά μας, κάνοντάς το πάλι καινούργιο! Προτείνεται για συνεργασία χωρίς δεύτερη σκέψη. Ευχαριστούμε κε Γιάννη!

Για: Γιάννης Κόρδα / Πατώματα - Δάπεδα