Επισκευή Air Condition & Service

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Επισκευή Air Condition & Service

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Καταχώρησε τη Συντήρηση Κλιματιστικού για την οποία χρειάζεσαι επαγγελματία ΔΩΡΕΑΝ
Πάρε Προσφορά
Μέσα σε λίγες ώρες λαμβάνεις την καλύτερη προσφορά για Συντήρηση Κλιματιστικού
Αξιολόγησε την εμπειρία σου
Αξιολόγησε την ποιότητα της εργασίας που έλαβες από τον ψυκτικό μας

Πώς θα καταλάβεις ότι χρειάζεσαι επισκευή air condition και τί πρέπει να κάνεις;

Νομίζεις ότι το air condition σου χρειάζεται επισκευή; Ακούς έναν περίεργο θόρυβο από το κλιματιστικό σου και δε ξέρεις τι να κάνεις; Μην πανικοβάλλεσαι, η πραγματικότητα μπορεί να είναι πολύ πιο απλή. 

Ακόμη κι αν είσαι από εκείνους που προσέχουν πολύ και συντηρούν τακτικά τα air condition τους, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κάποια στιγμή το κλιματιστικό σου να παρουσιάσει βλάβη και να χρειάζεται επισκευή από έναν επαγγελματία ψυκτικό.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα κλιματιστικά έχουν μέσο όρο διάρκειας ζωής δέκα χρόνια, αλλά και την εκτεταμένη χρήση τους, γίνεται εύκολα κατανοητή η πιθανότητα παρουσίασης κάποιας βλάβης. Πώς όμως θα καταλάβεις ότι υπάρχεις πρόβλημα με το κλιματιστικό σου και τί πρέπει να κάνεις;

Τα πιο συνηθισμένα σημάδια που θα σε προειδοποιήσουν ότι το air condition σου χρειάζεται επισκευή είναι:

 • Δε λειτουργεί το κλιματιστικό
 • Το κλιματιστικό μυρίζει άσχημα
 • Το air condition έχει χαμηλή απόδοση 
 • To κλιματιστικό δε βγάζει κρύο ή ζεστό αέρα
 • Αναβοσβήνει ένα φωτάκι στο air condition
 • Τρέχει νερό από το κλιματιστικό 
 • Το air condition ρίχνει την ασφάλεια
 • Το κλιματιστικό κάνει έναν περίεργο θόρυβο
 • Το air condition δε σταματάει ή αυξομειώνεται η έντασή του

Αν παρατηρήσεις κάποιο από τα παραπάνω, είναι αρκετά πιθανό να υπάρχει κάποια μικρή ή μεγάλη βλάβη. Σε αυτή την περίπτωση, τη λύση θα σου δώσει ένας επαγγελματίας ψυκτικός.

Προσπαθώντας να λύσεις το πρόβλημα μόνος σου, είναι αρκετά πιθανό να κάνεις μεγαλύτερη ζημιά στο κλιματιστικό σου. Ο εξειδικευμένος τεχνικός διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις και τον εξοπλισμό να επαναφέρει το κλιματιστικό σου στην αρχική του κατάσταση. Οι πιο συχνές επισκευές τις οποίες μπορεί να χρειαστείς είναι:

Επισκευή πλακέτας κλιματιστικού και του σωλήνα αποχέτευσης συμπυκνωμάτων: Η βλάβη αυτή οδηγεί σε μειωμένη απόδοση θερμότητας και ψύξης και έτσι γίνεται άμεσα αισθητή. Η καμένη πλακέτα κλιματιστικού είναι μια από τις πιο συνηθισμένες βλάβες, όμως ένας ψυκτικός θα μπορέσει εύκολα να την επισκευάσει ή να την αντικαταστήσει με μια καινούργια.

Επισκευή διαρροής: Η απώλεια φρέον είναι ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο και η συμπλήρωσή του πιθανότατα δεν θα διορθώσει το πρόβλημα. Πρέπει να εντοπιστεί και να επισκευαστεί το σημείο από όπου υπάρχει διαρροή φρέον ώστε να μη ξαναδιαρρεύσει το υγρό.

Καθαρισμός και αλλαγή φίλτρων κλιματιστικού: Τα βουλωμένα φίλτρα μειώνουν την απόδοση του air condition και μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στον ανεμιστήρα και τον συμπιεστή. Ο εξειδικευμένος ψυκτικός μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημά σου και να επαναφέρει την λειτουργικότητα στο air condition, είτε καθαρίζοτας με ειδικά καθαριστικά είτε αντικαθιστώντας τα παλιά φίλτρα.

Επισκευή αισθητήρων κλιματιστικού: Αν παρατηρείς συνεχείς αυξομειώσεις στην ένταση του κλιματιστικού, το πιο πιθανό είναι να υπάρχει κάποια βλάβη στους αισθητήρες, οι οποίοι επιτηρούν την θερμοκρασία και τις πιέσεις του ψυκτικού υγρού ή του αέρα στο air condition. Η επισκευή τους θα λύσει το πρόβλημα και θα επαναφέρει την απόδοση του κλιματιστικού σου στα φυσιολογικά επίπεδα.

Αν θες να αποφύγεις όσο μπορείς την ταλαιπωρία και το κόστος επισκευής των παραπάνω προβλημάτων, η τακτική συντήρηση του air condition είναι απαραίτητη. Φροντίζοντας για το προληπτικό service του κλιματιστικού σου πέρα από την πρόληψη και αποφυγή βλαβών θα εξασφαλίσεις πολλά ακόμα πλεονεκτήματα όπως ένα πιο υγιεινό περιβάλλον με καλύτερη ποιότητα αέρα, μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας,  αλλά και τη μακροζωία του κλιματιστικού σου.

Οι εργασίες που περιλαμβάνονται συνήθως σε έναν βασικό πακέτο συντήρησης είναι: 

 • Καθάρισμα στοιχείων εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων από χημικό υγρό
 • Καθάρισμα ανεμιστήρων εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων
 • Καθάρισμα φίλτρων αέρα & περσίδας
 • Καθάρισμα φτερωτών &καλύμματος των ανεμιστήρων
 • Έλεγχος για διαρροή ψυκτικού υγρού
 • Έκδοση ειδικού δελτίου συντήρησης

Ενώ ανάλογα με τις ανάγκες του κλιματιστικού σου, μπορεί να χρειαστούν και κάποιες άλλες εργασίες συντήρησης όπως:

 • Καθάρισμα αποχετεύσεων συμπυκνωμάτων
 • Προσεκτικός έλεγχος των προστατευτικών διακοπτών συμπιεστή
 • Σύσφιξη παροχικών καλωδίων & καλωδίων εντολών στις συνδέσεις τους με τα μηχανήματα
 • Αμπερομέτρηση ρεύματος λειτουργίας
 • Έλεγχος ασφάλειας κλιματιστικής μονάδας

Στην πλατφόρμα μας θα βρεις επαγγελματίες ψυκτικούς με πολυετή εμπειρία στην εγκατάσταση, συντήρηση και service air condition. Οι αξιολογημένοι τεχνικοί μας αναλαμβάνουν αξιόπιστα οικιακά και επαγγελματικά κλιματιστικά οροφής, κλιματιστικά δαπέδου, air condition τοίχου, φορητά κλιματιστικά, καναλάτα κλιματιστικά και multi συστήματα κλιματισμού.

Για όποιο πρόβλημα και αν αντιμετωπίζεις με το κλιματιστικό σου, η λύση είναι απλή. Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε προσφορές για το κόστος επισκευής air condition με λίγα μόνο κλικ!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορά από αξιόλογο επαγγελματία ψυκτικό στην περιοχή σου

Γιάννης Α.
417 αξιολογήσεις
Τυπικοι , επαγγελματιες, εκαναν αριστη δουλεια. Προεκυψε καποια δυσκολια λογω ιδαιτεροτητας του σημειου και εκαναν μια ευρηματική πατεντα...
Παναγιώτης Φ.
316 αξιολογήσεις
γρηγορη και σωστη δουλεια
Δημήτρης Κ.
287 αξιολογήσεις
Γρήγορος και σωστός, με όλη τη σημασία των λέξεων!
Τ K.
223 αξιολογήσεις
AΨΟΓΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ, ΞΕΡΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ. Η ΚΥΡΙΑ ΣΤΟ ΤΗΛ. ΚΕΝΤΡΟ ΑΨΟΓΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Παναγιώτης Π.
164 αξιολογήσεις
Πολύ καλή και άμεση εξυπηρέτηση. Με ειδοποίησαν άμεσα καθώς υπήρξε ελεύθερο ραντεβού νωρίτερα απ το ήδη προγραμματισμένο και ολοκληρώθηκε...
Βασίλειος Τ.
150 αξιολογήσεις
ΟΛΑ ΟΠΟΣ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΗ-ΚΕ ΣΤΗΝ ΟΡΑ ΤΟΥ
Σχετικά άρθρα
Ο καθαρισμός φίλτρων κλιματιστικού είναι μία απολύτως απαραίτητη εργασία συντήρησης όχι μόνο για την καλή λειτουργία του μηχανήματος
Καθώς σιγά-σιγά η θερμοκρασία άρχισε να πέφτει, έφτασε η στιγμή να αλλάξεις τις ρυθμίσεις του κλιματιστικού σου.
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει