Τήρηση Βιβλίων Β΄ και Γ' Κατηγορίας

Βρες τους καλύτερους επαγγελματίες για την κατηγορία Τήρηση Βιβλίων Β΄ και Γ' Κατηγορίας

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Όλα όσα χρειάζεσαι για την τήρηση βιβλίων Β’ και Γ’ κατηγορίας

Η τήρηση των λογιστικών βιβλίων τόσο β όσο και γ κατηγορίας είναι μια περίπλοκη διαδικασία, που όμως είναι υποχρεωτική για όλες τις επιχειρήσεις, ανάλογα με τη νομική μορφή και το τζίρο τους.

Για να σε βοηθήσουμε να αποκτήσεις μια γενική εικόνα, μιλήσαμε με τους καλύτερους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας και συγκεντρώσαμε τα σημαντικότερα στοιχεία που πρέπει να ξέρεις για την τήρηση απλογραφικών και διπλογραφικών βιβλίων.

Λογιστικά Βιβλία Β΄ Κατηγορίας - Απλογραφικά Βιβλία

Η τήρηση απλογραφικών βιβλίων είναι υποχρεωτική για επιχειρήσεις με ακαθάριστα έσοδα μέχρι και 1.500.000 ευρώ. Σε αυτή τη γενική κατηγορία περιλαμβάνονται τα βιβλία εσόδων και εξόδων, το βιβλίο απογραφών, το βιβλίο επενδύσεων και κάποια άλλα πρόσθετα βιβλία ανάλογα με το τί προβλέπεται από το νόμο

Λογιστικά Βιβλία Γ’ Κατηγορίας - Διπλογραφικά Βιβλία

Η τήρηση διπλογραφικών βιβλίων είναι υποχρεωτική για τις ΑΕ και ΕΠΕ και για τις επιχειρήσεις με ακαθάριστα έσοδα πάνω από 1.500.000 ευρώ. Στην γ κατηγορία περιλαμβάνεται η τήρηση βιβλίων απογραφής, το ισοζύγιο λογαριασμών γενικού και αναλυτικού καθολικού, το ημερολόγιο , τα βιβλία αποθήκης , παραγωγής κοστολογίου και τεχνικών προδιαγραφών και κάποια ειδικά βιβλία για τις ΑΕ και ΕΠΕ.

Τα σημαντικότερα στοιχεία που πρέπει να προσέξεις στα λογιστικά βιβλία β’ και γ’ κατηγορίας είναι:

  • Σε περίπτωση που μια επιχείρηση, που τηρεί λογιστικά βιβλία β’ κατηγορίας, ξεπεράσει σε τζίρο τα 1.500.000 ευρώ είναι υποχρεωμένη την επόμενη διαχειριστική περίοδο να μεταβάλλει το μητρώο της και να μεταβεί στη γ’ κατηγορία. Το ίδιο φυσικά ισχύει και αντίστροφα σε περίπτωση μείωσης του τζίρου.
  • Η αλλαγή κατηγορίας μπορεί να γίνει στην αρχή κάθε διαχειριστικής περιόδου.
  • Η ενημέρωση των ημερολογίων και των γενικών και αναλυτικών καθολικών μπορεί να γίνεται μέχρι και έναν μήνα μετά από την έκδοση των δικαιολογητικών ή από τη διενέργεια των ταμειακών πράξεων. Ωστόσο, η προθεσμία αυτή δεν μπορεί να υπερβαίνει την εμπρόθεσμη δήλωση του ΦΠΑ.
  • Η ενημέρωση των βιβλίων απογραφής και το κλείσιμο του ισολογισμού γίνεται μέχρι την εμπρόθεσμη υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
  • Οι φοροτεχνικοί λογιστές χωρίζονται σε Λογιστές Α΄ και Β’ τάξης. Και οι δύο τάξεις διενεργούν κάθε είδους λογιστική εργασία, ωστόσο μόνο οι λογιστές Α’ τάξης μπορούν να υπογράψουν διπλογραφικά και απλογραφικά βιβλία. Οι λογιστές Β’ τάξης μπορούν να υπογράψουν και τις δύο κατηγορίες λογιστικών βιβλίων , ωστόσο για τα βιβλία γ’ κατηγορίας που μπορούν να αναλάβουν υπάρχει όριο για το τζίρο των επιχειρήσεων.

Αν έχεις χαθεί στην πληθώρα των νόμων και των λογιστικών διατάξεων και δεν ξέρεις σε ποια κατηγορία ανήκεις, τη λύση θα σου δώσει ένας έμπειρος επαγγελματίας λογιστής. Οι ειδικές γνώσεις που απαιτούνται είναι πολλές, ενώ και η συνεχής ενημέρωση και παρακολούθηση των νόμων είναι απαραίτητη.

Στην πλατφόρμα μας θα βρεις αξιολογημένους λογιστές με πολυετή εμπειρία στον κλάδο. Καταχώρησε εύκολα την εργασία σου και πάρε προσφορές για το κόστος τήρησης βιβλίων β και γ κατηγορίας.

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογους επαγγελματίες στην περιοχή σου

Μάριος Ψυχάλης
3 αξιολογήσεις
Εξυπηρετήθηκα αμέσως. Είχα συνεχή επικοινωνία για να γίνει η εργασία σωστά και στην καλύτερη τιμή! Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη!
Αικατερίνη Καλπουζάνη
2 αξιολογήσεις
Εξαιρετική, 5 stars!
Σχετικά άρθρα
Είτε είσαι ένας επιχειρηματίας που έχει ήδη παρουσία στο διαδίκτυο, είτε τώρα σκέφτεσαι να ξεκινήσεις να δουλεύεις στο ίντερνετ, είναι
Η αναζήτηση και η εύρεση λογιστή που θα σου λύσει τα χέρια όσον αφορά τις λογιστικές καταστάσεις και τις φορολογικές δηλώσεις 2016 δεν
Μη φεύγεις!
Η συμπλήρωση της φόρμας δεν απαιτεί περισσότερο από 1 λεπτό. Η διαδικασία είναι εντλώς δωρεάν και απολύτως ασφαλής και θα σε φέρει σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία σου.

Δεν με ενδιαφέρει