Τοποθέτηση Κεραμιδιών σε Πέργκολα

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες για την Τοποθέτηση Κεραμιδιών σε Πέργκολα

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 3 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Τοποθέτηση κεραμιδιών σε πέργκολα: Τι πρέπει να ξέρεις!

Η ξύλινη πέργκολα με κεραμίδια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διακόσμησης κήπου ή μπαλκονιού. Επιπλέον, προσφέρει έντονη σκίαση και είναι αρκετά χρήσιμη, ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες. Η κατασκευή της μπορεί να γίνει γρήγορα, ενώ τα οφέλη της χρήσης της είναι πολυάριθμα.

Η τοποθέτηση κεραμιδιών σε πέργκολα αναβαθμίζει την οπτική εικόνα της κατασκευής και προσφέρει αισθητικό αποτέλεσμα. Πέραν της αισθητικής αναβάθμισης, η τοποθέτηση κεραμιδιών σε πέργκολα πραγματοποιείται για να προστατεύει την κατασκευή της πέργκολας από τις καιρικές συνθήκες. Έτσι, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή θα πρέπει να γίνει η αντίστοιχη επιλογή, τόσο στα υλικά και την κλήση της κατασκευής, όσο και στα κεραμίδια.

Ποιες είναι οι επιλογές για κεραμίδια στην τοποθέτηση κεραμιδιών σε πέργκολα;

Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά διαφορετικά κεραμίδια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τοποθέτηση κεραμιδιών σε πέργκολα. Ρωτήσαμε τους έμπειρους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας, οι οποίοι μας έδωσαν ολοκληρωμένες προτάσεις για την επιλογή των σωστών κεραμιδιών, που μπορείς να επιλέξεις για ξύλινη πέργκολα με κεραμίδια.

Οι βασικές επιλογές κεραμιδιών στην τοποθέτηση κεραμιδιών σε πέργκολα είναι οι εξής:

1. Αργιλικά Κεραμίδια

Στα βασικά πλεονεκτήματα των αργιλικών κεραμιδιών συγκαταλέγονται η πυραντίσταση, η ανακλαστικότητα της ηλιακής ακτινοβολίας, η δυνατότητα διαπνοής και το αισθητικό αποτέλεσμα της κατασκευής. Τα μειονεκτήματα του συγκεκριμένου τύπου κεραμιδιών αποτελουν η μικρή τους αντοχή σε κρουστικά φορτία και το εύρος των διαστάσεων που είναι διαθέσιμες στην αγορά. Επίσης, εξαιτίας του υλικού τους παρουσιάζουν δυσκολία προσαρμογής σε έντονες εναλλαγές της θερμοκρασίας.

Τύποι Αργιλικών Κεραμιδιών

Υπάρχουν 4 τύποι αργιλικών κεραμιδιών:

 • τα βυζαντινά, που εμφανίζουν μια κοίλη επιφάνεια

 • τα γαλλικά, των οποίων η μορφή είναι πτυχωτή

 • τα ολλανδικά, που εμφανίζουν κυματοειδή μορφή και

 • τα ρωμαϊκά, που η μορφή τους είναι κάτι ανάμεσα σε πτυχωτή και κοίλη

2. Ασφαλτικά Κεραμίδια

Παρουσιάζουν αρκετά πλεονεκτήματα, όπως το γεγονός πως είναι ελαφριά, είναι ελαστικά και έχουν ανθεκτικότητα στο νερό. Επιπλέον, στο εμπόριο υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και διαστάσεων.

Από την άλλη πλευρά, παρουσιάζουν μικρή ανακλαστικότητα και μεγάλη απορροφητικότητα στην ηλιακή ακτινοβολία. Επίσης, έχουν μικρή αντοχή σε κρουστικά φορτία και χαμηλή θερμοχωρητικότητα.

Τύποι Ασφαλτικών Κεραμιδιών

Υπάρχουν 3 τύποι ασφαλτικών κεραμιδιών:

 • τα ορθογώνια, που αποτελούν τον κλασικό τύπο ασφαλτικών κεραμιδιών

 • τα βικτωριανά, που εμφανίζει καμπύλη μορφή και

 • τα diamant, που το σχήμα τους είναι ρομβοειδές

3. Κεραμίδια Σκυροδέματος

Βασικό τους πλεονέκτημα αποτελεί η μεγάλη τους αντοχή σε κρουστικά φορτία (όπως είναι το χαλάζι) και στον παγετό. Επίσης, είναι ιδανικά για τοποθέτηση σε παραθαλάσσιες περιοχές, λόγω αντοχής στα άλατα. Ωστόσο, τα συγκεκριμένα κεραμίδια είναι βαριά και το υλικό τους παρουσιάζει σπασίματα.

Τύποι κεραμιδιών σκυροδέματος

Υπάρχουν 2 τύποι κεραμιδιών σκυροδέματος:

 • τα καμπυλωτά, που η μορφή του είναι καμπύλη και

 • τα επίπεδα, τα οποία χρησιμοποιούνται κατά κόρων σε περιοχές με έντονη χιονόπτωση

4. Μεταλλικά Κεραμίδια

Τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα είναι το χαμηλό βάρος, η ανθεκτικότητά τους στις εναλλαγές των καιρικών συνθηκών και στα κρουστικά φορτία και η ευκολία τους ως προς την τοποθέτηση. Από την άλλη μεριά, το βασικό αρνητικό τους είναι η πιθανότητα διάβρωσης, σε περίπτωση που αφαιρεθεί η επικάλυψη.

Τύποι μεταλλικών κεραμιδιών

Υπάρχουν 3 τύποι μεταλλικών κεραμιδιών:

 • τα ρωμαϊκού τύπου, που παρουσιάζουν καμπυλωτή μορφή

 • γαλλικού ή ολλανδικού τύπου, που έχουν πτυχωτή επιφάνεια

 • τα μεταλλικά κεραμίδια με λεία επιφάνεια ή ή επιφάνεια τύπου σχιστόπλακας

5. Πολυμερικά κεραμίδια

Τα πλεονεκτήματα των πολυμερικών κεραμιδιών αποτελούν η μεγάλη αντοχή τους στον παγετό και η ελαστικότητά τους. Επιπλέον, έχουν αντισεισμική ιδιότητα, ενώ αντέχουν στην κρούση και τις μεταβολές των καιρικών συνθηκών. Τέλος, έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα στην ηχομονωτική ιδιότητα.

Ένα βασικό τους μειονέκτημα είναι το υψηλό κόστος αγοράς τους. Έτσι, προς το παρόν δεν χρησιμοποιούνται τόσο, όσο τα παραπάνω.

Ξύλινη πέργκολα με κεραμίδια: Τι θα χρειαστείς για την ολοκλήρωσή της;

Για να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση κεραμιδιών σε πέργκολα θα πρέπει να τοποθετηθούν επιπλέον κάποια ειδικά εξαρτήματα στέγης. Αυτά είναι, η κορυφοκέραμος που θα τοποθετηθεί κατά μήκος στην κορυφή των κεραμιδιών, κάποια πλευρικά τεμάχια που προστατεύουν από τον άνεμο και η μπροστινή καλύπτρα, που συνδέει την κορυφογραμμή με τα πλευρικά τεμάχια.

Γιατί να επιλέξεις τους τεχνικούς του Douleutaras.gr για την τοποθέτηση κεραμιδιών σε πέργκολα;

Η τοποθέτηση κεραμιδιών σε πέργκολα δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται εμπειρία και τεχνογνωσία για να γίνει σωστά και να διατηρηθεί για χρόνια.

Οι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στις κατασκευές και την τοποθέτηση κεραμιδιών σε πέργκολα. Είναι άρτια εκπαιδευμένοι και καταρτισμένοι σε τέτοιου είδους εργασίες και μπορούν να αναλάβουν και τη δική σου εργασία, άμεσα και αξιόπιστα.

Αν, λοιπόν, θέλεις να έχεις μια ξύλινη πέργκολα με κεραμίδια στο σπίτι σου, αρκεί μόνο να συμπληρώσεις την σύντομη φόρμα. Μετά από λίγα λεπτά, θα λάβεις τις καλύτερες προσφορές για την τοποθέτηση κεραμιδιών σε πέργκολα, από τους έμπειρους επαγγελματίες του κλάδου.

Ποια κεραμίδια θα επιλέξεις;
Μεταλλικά Κεραμίδια
Άλλη μια λύση για την τοποθέτηση κεραμιδιών σε πέργκολα αποτελούν τα μεταλλικά κεραμίδια. Αποτελλούνται από αλουμίνιο, ενώ στο πάνω μέρος έχουν κεραμική επικάλυψη.
4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογους επαγγελματίες στην περιοχή σου

S. Center
98 αξιολογήσεις
Εξαιρετική δουλειά!
Γιώργος Κ.
91 αξιολογήσεις
Με δύο μόνο λέξεις, συνεπέστατος και σωστός!
Σταύρος Μ.
55 αξιολογήσεις
Εξαιρετικός επαγγελματίας και τεχνίτης, βρήκε λύση σε κάθε πρόβλημα που παρουσιάστηκε
Κώστας Σ.
49 αξιολογήσεις
Η εργασία για την οποία απευθύνθηκα στο douleutaras.gr αφορούσε σε πέργκολα ταράτσας και ο επαγγελματίας με τον οποίο συνεργάστηκα ήταν ...
Παναγιώτης Κ.
46 αξιολογήσεις
Συνεπής, ολοκλήρωσε την εργασία στα χρονικά πλαίσια που συμφωνήσαμε εξαρχής. Το αποτέλεσμα της δουλειάς είναι πολύ καλό!
Χρήστος Ρ.
35 αξιολογήσεις
τέλειος σε όλα και καταπληκτική δουλειά. ΙΜ
Σχετικά άρθρα
Ανακάλυψε φανταστικές ιδέες για ξύλινες πέργκολες που θα σου δώσουν έμπνευση για να δημιουργήσεις την καλύτερη ξύλινη πέργκολα με κεραμίδια
Μια ξύλινη πέργκολα χάρη στη κομψή αισθητική της μπορεί γίνει το στολίδι του μπαλκονιού σου. Ανακάλυψε ιδέες στο άρθρο!
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει