Συντήρηση & Καθαρισμός Λέβητα Πετρελαίου

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Συντήρηση & Καθαρισμός Λέβητα Πετρελαίου

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Μας περιγράφεις την εργασία για την οποία χρειάζεσαι επαγγελματία ΔΩΡΕΑΝ
Πάρε προσφορά
Μέσα σε λίγες ώρες λαμβάνεις την καλύτερη προσφορά από πιστοποιημένο επαγγελματία!
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Εφόσον σε καλύπτει η προσφορά, προχωράς στην εκτέλεση της εργασίας & αξιολογείς τον επαγγελματία

Τα καλύτερα μυστικά για τη συντήρηση και το καθάρισμα λέβητα πετρελαίου!

Χρειάζεσαι βοήθεια με τη συντήρηση λέβητα; Αναρωτιέσαι κάθε πότε πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός λέβητα πετρελαίου; Μην αγχώνεσαι, έχουμε όλα όσα θες να ξέρεις!

Για να έχεις ένα αποτελεσματικό σύστημα θέρμανσης χωρίς να ξοδεύεις μια περιουσία πρέπει να φροντίζεις για την καλή συντήρηση λέβητα πετρελαίου. Συγκεντρώσαμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται να ξέρεις για να πετύχεις τη μέγιστη απόδοση του λέβητα.

Γιατί είναι απαραίτητη η συντήρηση λέβητα πετρελαίου;

Η συντήρηση και ο καθαρισμός λέβητα πετρελαίου είναι δύο απαραίτητες εργασίες αν θες να έχεις ένα λειτουργικό σύστημα θέρμανσης. Αν και πολλές φορές παραμελείται, η τακτική συντήρηση λέβητα έχει να σου προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα.

Μέγιστη Απόδοση

Με την πάροδο του χρόνου και τη χρήση του συστήματος κατακάθονται στο λέβητά σου υπολείμματα καύσης που εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του. Φροντίζοντας για το συχνό καθάρισμα λέβητα πετρελαίου θα εξασφαλίσεις την ομαλή λειτουργία του και θα πετύχεις τη μέγιστη απόδοση του συστήματός σου.

Μακροζωία

Ένας παραμελημένος λέβητας έχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να παρουσιάσει κάποια βλάβη. Με το προληπτικό service λέβητα θα προλαμβάνεις έγκαιρα διάφορα μικροπροβλήματα, πριν εξελιχθούν σε κάτι μεγαλύτερο και αυτό θα σε βοηθήσει να αυξήσεις αισθητά τη διάρκεια ζωής του λέβητά σου.

Εξοικονόμηση Χρημάτων

Χωρίς την κατάλληλη συντήρηση και ρύθμιση λέβητα πετρελαίου είναι πιθανό το σύστημά σου να λειτουργεί σε υψηλότερες θερμοκρασίες και να καίει περρισότερα καύσιμα. Από έρευνες έχει αποδειχθεί ότι η συντήρηση λέβητα πετρελαίου μπορεί να μειώσει την καύση καυσίμων έως και 50%, με την αντίστοιχη εξοικονόμηση χρημάτων.

Ποιες εργασίες γίνονται στη συντήρηση λέβητα;

Ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας θα εντοπίσει εύκολα τις ανάγκες του συστήματός σου και θα προχωρήσει άμεσα στην αντιμετώπιση τους. Ενδεικτικά μερικές από τις πιο συνηθισμένες εργασίες για τη συντήρηση λέβητα πετρελαίου είναι:

  • Καθαρισμός λέβητα
  • Ρύθμιση λέβητα πετρελαίου
  • Έλεγχος διαρροών 
  • Έλεγχος μόνωσης
  • Έλεγχος του φίλτρου πετρελαίου
  • Έλεγχος της λειτουργίας του κυκλοφορητή
  • Ρύθμιση θερμοστατών της εγκατάστασης
  • Έλεγχος ανοδίου της εγκατάστασης, του οργάνου αυτόματου πληρώσεως & του δοχείου διαστολής

Πώς γίνεται ο καθαρισμός λέβητα πετρελαίου;

Τα καθάρισμα λέβητα πετρελαίου είναι σχεδόν συνώνυμο της συντήρησης λέβητα, καθώς αποτελεί ίσως τη σημαντικότερη εργασία που πραγματοποιείται σε ένα προληπτικό service. 

Ανάλογα με την περίπτωσή σου, ο εξειδικευμένος επαγγελματίας θα σε συμβουλεύσει για ποια από τις μεθόδους για καθάρισμα λέβητα μπορείς να επιλέξεις.

Χημικός καθαρισμός

Συνίσταται για την απομάκρυνση των αλάτων νερού ή λεβητόλιθου από το λέβητα. Η δράση του είναι ιδιαίτερα ισχυρή και μπορεί να καταπονήσει το σύστημα σου. Για το λόγο αυτό, δεν προτιμάται η συχνή χρήση του, αλλά επιλέγεται από έναν έμπειρο επαγγελματία μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο.

Ξηρός καθαρισμός

Χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση της τέφρας, της αιθάλης και των υπόλοιπων υπολειμμάτων της καύσης από το εσωτερικό του λέβητα, αλλά και από τα διάφορα εξαρτήματά του. Γίνεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο με ειδικά διαμορφωμένες βούρτσες και βοηθάει ουσιαστικά στην καλή λειτουργία του συστήματος θέρμανσης.

Τί πρέπει να προσέξεις στη συντήρηση λέβητα πετρελαίου;

Για να εξασφαλίσεις το επιθυμητό αποτέλεσμα υπάρχουν κάποια σημεία κλειδιά που πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα στη συντήρηση λέβητα. 

Συχνότητα

Η συντήρηση λέβητα πετρελαίου, πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο, ώστε να απομακρύνονται τα υπολείμματα των καυσίμων και να προστατεύεται ο λέβητας από τη διάβρωση. Προγραμμάτισε το έγκαιρα και μην την παραλείψεις αν θες να πετύχεις τη μέγιστη απόδοση λέβητα.

Φύλλο Ελέγχου Καύσης

Μη ξεχάσεις να πάρεις το φύλλο ελέγχου καύσης από τον επαγγελματία. Ακόμη, βεβαιώσου ότι θα ενημερωθεί το ημερολόγιο λεβητοστασίου για τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν.

Εξειδικευμένος Επαγγελματίας

Είναι απαραίτητο για τον καθαρισμό και τη συντήρηση λέβητα πετρελαίου, να επιλέξεις έναν αδειούχο συντηρητή ο οποίος θα διασφαλίσει την ποιότητα της εγκατάστασης καθώς και την τήρηση όλων των κατασκευαστικών προδιαγραφών.

Γιατί να επιλέξεις έναν επαγγελματία του Douleutaras.gr;

Στην πλατφόρμα μας θα βρεις εξειδικευμένους επαγγελματίες που θα σου εξασφαλίσουν την άψογη συντήρηση του λέβητα πετρελαίου. Οι τεχνικοί μας διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις για να σε βοηθήσουν με ότι χρειάζεσαι για το service και το καθάρισμα λέβητα πετρελαίου.

Διαθέτοντας πολυετή εμπειρία στον κλάδο αναλαμβάνουν κάθε εργασία για το λέβητα ή τον καυστήρα σου, παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες στις πιο ανταγωνιστικές τιμές. Οι επαγγελματίες μας αξιολογούνται για κάθε εργασία που εξυπηρετούν και έτσι βεβαιωνόμαστε για την απόλυτη κάλυψη των ανάγκων σου.

Για την καλύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτηση δεν έχεις παρά να κάνεις λίγα κλικ. Καταχώρησε την εργασία σου, πάρε προσφορά για κόστος καθαρισμού και συντήρησης λέβητα πετρελαίου και εξασφάλισε την άψογη λειτουργία του συστήματός σου.

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας
Πολύ καλός επαγγελματίας!
Έμπειρος τεχνικός, με μεράκι, από αυτούς που αισθάνεσαι τυχερός όταν γνωρίσεις! 6 στα 5, Στέφανος Καλόθετος.
Πολύ καλός επαγγελματίας και έμπειρος!
Πολύ καλός επαγγελματίας, ακριβής στο ραντεβού του και γνώστης της δουλειάς. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!
Έμεινα πολύ ευχαριστημένη από τις γνώσεις του και την αντιμετώπιση του θέματος. Ευγένεια, τυπικότητα και επαγγελματισμός!
Άψογη εργασία, συμπεριφορά, κατάρτιση και περισσότερο απ' όλα αγάπη και μεράκι γι΄αυτό που φτιάχνουν. Τους ευχαριστώ!
Σχετικά άρθρα
Βρισκόμαστε στα μέσα Νοεμβρίου και η θερμοκρασία σιγά σιγά αρχίζει να πέφτει. Το κρύο πλησιάζει και εσύ τρέμεις
Οκ, είναι λίγο νωρίς για extreme θέρμανση, αλλά οι πρώτες… δροσιές μας προετοιμάζουν για ακόμη ένα δύσκολο χειμώνα!