Σύνταξη και Δημοσίευση Ισολογισμού

Βρες τους καλύτερους επαγγελματίες για την κατηγορία Σύνταξη και Δημοσίευση Ισολογισμού

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη σύνταξη και δημοσίευση ισολογισμού

Έχεις απορίες σχετικά με τη σύνταξη και δημοσίευση του ισολογισμού της επιχείρησης σου; Έχεις χαθεί στο πλήθος των νόμων και των διάφορων διατάξεων; Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι.

Η σύνταξη του ισολογισμού μιας επιχείρησης είναι μια περίπλοκη διαδικασία που απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και συνεχής παρακολούθηση των νομοθετικών ρυθμίσεων. Ένας επαγγελματίας λογιστής είναι ο μόνος αρμόδιος για να αναλάβει αυτή τη διαδικασία.

Ωστόσο, για να έχεις μια γενική εικόνα και να μη πελαγώνεις και μόνο στο άκουσμα των διάφορων όρων, μιλήσαμε με τους αξιολογημένους λογιστές της πλατφόρμας μας και συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις.

Τί είναι, λοιπόν, ο ισολογισμός;

Ισολογισμός είναι η κύρια η οικονομική κατάσταση μιας επιχείρισης και απεικονίζει την οικονομική της θέση. Αποτελείται από δύο βασικά μέρη το Ενεργητικό και Παθητικό και ουσιαστικά παρουσιάζει τί κατέχει η επιχείρηση και τί χρωστάει. Ανάλογα με το πότε γίνονται χωρίζονται σε δύο κατηγορίες τους τακτικούς, που γίνονται στο τέλος κάθε λογιστικής χρήσης και τους έκτακτους που γίνονται για ειδικές περιπτώσεις, όπως μια συγχώνευση ή πτώχευση.

Η σύνταξη του ισολογισμού μιας επιχείρησης πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένους κανόνες και να διέπεται από παρακάτω 4 χαρακτηριστικά:

 • Σαφήνεια
 • Συγκρισιμότητα
 • Συνέπεια
 • Ειλικρίνεια

Γιατί μια επιχείρηση πρέπει να συντάσει τον ισολογισμό της ;

Ο κύριος λόγος που ένας ισολογισμός είναι απαραίτητος για μια επιχείρηση είναι η νομοθεσία που υποχρεώνει για την ετήσια σύνταξη και δημοσίευση του ισολογισμού της.

Πέρα όμως από αυτό, η τακτική ανάλυση και παρακολούθηση του ισολογισμού και των υπόλοιπων οικονομικών καταστάσεων, βοηθάει ουσιαστικά και στη λειτουργία της επιχείρησης. Μερικές κρίσιμες ερωτήσεις στις οποίες απαντάει ο ισολογισμός είναι:

 • Μπορεί η επιχείρηση να δανειστεί από μια τράπεζα;
 • Μπορεί η επιχείρηση να αντεπεξέλθει στα χρέη και στις υποχρεώσεις της;
 • Υπάρχει πιθανότητα πτώχευσης;
 • Είναι κατάλληλη για έναν πιθανό επενδυτή;
 • Η προοπτική της επιχείρησης είναι τέτοια που αξίζει να αγοραστούν οι μετοχές της;
 • Αντιμετωπίζει η επιχείρηση προβλήματα ρευστότητας;
 • Πρέπει να πουλήσει κάποια από τα περιουσιακά της στοιχεία;

Ποιες επιχειρήσεις είναι υπόχρεες για σύνταξη και δημοσίευση ισολογισμού;

Ανάλογα με το μέγεθός της, μια επιχείρηση είναι υποχρεωμένη να συντάσει όλες ή κάποιες από τις εξής οικονομικές καταστάσεις:

 • Ισολογισμός ή Κατάσταση Χρηματοοικονομικής Θέσης
 • Κατάσταση Αποτελεσμάτων Χρήσης
 • Κατάσταση Μεταβολών Καθαρής Θέσης
 • Κατάσταση Χρηματοροών
 • Προσάρτημα

Πιο συγκεκριμένα η σύνταξη και δημοσίευση ισολογισμού είναι υποχρεωτική για τις Ανώνυμες Εταιρείες (Α.Ε), τις Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης (Ε.Π.Ε) και τις Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες (Ι.Κ.Ε).

Στην πλατφόρμα μας θα βρεις αξιολογημένους λογιστές με πολυετή εμπειρία για να σε απαλλάξουν από αυτή την πολύπλοκη υποχρέωση. Οι επαγγελματίες λογιστές μας αναλαμβάνουν υπεύθυνα και αξιόπιστα να δημιουργήσουν και να ενημερώνουν τακτικά τις οικονομικές καταστάσεις της επιχείρησης σου.

Καταχώρησε την εργασία σου με λίγα μόνο κλικ, πάρε προφορές για το κόστος σύνταξης και δημοσίευσης ισολογισμού και διάλεξε τον καταλληλότερο για σένα επαγγελματία.

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογους επαγγελματίες στην περιοχή σου

Μάριος Ψυχάλης
3 αξιολογήσεις
Εξυπηρετήθηκα αμέσως. Είχα συνεχή επικοινωνία για να γίνει η εργασία σωστά και στην καλύτερη τιμή! Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη!
Αικατερίνη Καλπουζάνη
2 αξιολογήσεις
Εξαιρετική, 5 stars!
Σχετικά άρθρα
Είτε είσαι ένας επιχειρηματίας που έχει ήδη παρουσία στο διαδίκτυο, είτε τώρα σκέφτεσαι να ξεκινήσεις να δουλεύεις στο ίντερνετ, είναι
Η αναζήτηση και η εύρεση λογιστή που θα σου λύσει τα χέρια όσον αφορά τις λογιστικές καταστάσεις και τις φορολογικές δηλώσεις 2016 δεν
Μη φεύγεις!
Η συμπλήρωση της φόρμας δεν απαιτεί περισσότερο από 1 λεπτό. Η διαδικασία είναι εντλώς δωρεάν και απολύτως ασφαλής και θα σε φέρει σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία σου.

Δεν με ενδιαφέρει