Συντήρηση Ηλιακού Θερμοσίφωνα

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Συντήρηση Ηλιακού Θερμοσίφωνα

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Μας περιγράφεις την εργασία για την οποία χρειάζεσαι επαγγελματία ΔΩΡΕΑΝ
Πάρε προσφορά
Μέσα σε λίγες ώρες λαμβάνεις την καλύτερη προσφορά από πιστοποιημένο επαγγελματία!
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Εφόσον σε καλύπτει η προσφορά, προχωράς στην εκτέλεση της εργασίας & αξιολογείς τον επαγγελματία

Οι απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις για τη συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα.

Χρειάζεσαι βοήθεια με τη συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα; Αναρωτιέσαι αν είναι όντως αναγκαίο το προληπτικό service; Ότι χρειάζεται να ξέρεις για την άριστη λειτουργία θερμοσίφωνα είναι εδώ!

Η εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα είναι μια άκρως συμφέρουσα λύση για κάθε σπίτι, πρέπει να συνοδεύεται πάντα όμως με την απαραίτητη συντήρηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας, από τη χρήση του, μπορεί να φτάσει το εντυπωσιακό ποσοστό του 80%.

Αν θες, ωστόσο, να απολαμβάνεις τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει, δεν αρκεί απλά η τοποθέτησή του. Για να τον έχεις στη διάθεση σου για πολλά χρόνια, το κλειδί βρίσκεται στην τακτική συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα.

Γιατί πρέπει να κάνεις συντήρηση ηλιακού;

Όπως όλα τα αντικείμενα έτσι και ο ηλιακός θερμοσίφωνας όσο περισσότερο τον προσέχουμε, τόσο καλύτερα θα λειτουργεί. Η τακτική συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα είναι απαραίτητη προυπόθεση για την ομαλή λειτουργία της εγκατάστασής σου. 

Με ένα επαγγελματικό service ηλιακού εξασφαλίζεις:

  • Μακροζωία του θερμοσίφωνα & αντοχή στο χρόνο
  • Μέγιστη απόδοση ηλιακού θερμοσίφωνα
  • Εξοικονόμηση ενέργειας
  • Πρόληψη και αποφυγή βλαβών
  • Εξοικονόμηση χρημάτων

Ωστόσο, πρέπει να θυμάσαι ότι ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι ένα περίπλοκο σύστημα το οποίο δύσκολα μπορείς να διαχειριστείς μόνος. Οι τεχνικές γνώσεις που απαιτούνται είναι πολλές και προσπαθώντας να συντηρήσεις μόνος σου τον ηλιακό σου είναι αρκετά πιθανό να κάνεις μεγαλύτερη ζημιά ή να θέσεις σε κίνδυνο την ασφάλειά σου.

Ποιες εργασίες περιλαμβάνει η συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα;

Ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας μπορεί να αναλάβει το σέρβις του ηλιακού σου εύκολα και γρήγορα. Οι βασικές εργασίες που περιλαμβάνονται συνήθως για μια ολοκληρωμένη συντήρηση ηλιακού είναι:

Αντικατάσταση της ράβδου μαγνησίου
Η αλλαγή της ράβδου μαγνησίου του ηλιακού θερμοσίφωνα είναι από τις σημαντικότερες εργασίες συντήρησης και πρέπει να ελέγχεται τακτικά. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να τρυπήσει το καζάνι λόγω ηλεκτρόλυσης, κάτι που μπορεί να επιφέρει ένα αρκετά υψηλό κόστος επισκευής.

Αντικατάσταση της φλάντζας στεγανότητας
Η αλλαγή της φλάντζας αντίστασης είναι σημαντικό να γίνεται για να προλαμβάνεται μία πιθανή διαρροή ηλιακού θερμοσίφωνα. Οι διαρροές στους ηλιακούς θερμοσίφωνες, μπορεί να οδηγήσουν σε κάψιμο του θερμοστάτη και της αντίστασης.

Συμπλήρωση αντιψυκτικού υγρού
Για να μην μειώνεται η απόδοση του ηλιακού θερμοσίφωνα, είναι σημαντικό μία φορά τον χρόνο να γίνεται συμπλήρωση αντιψυκτικού υγρού στο κλειστό του κύκλωμα. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει υγρό ή έχει εξατμιστεί μετά την περίοδο του καλοκαιριού, ο ηλιακός δεν θερμαίνεται και η απόδοσή του μειώνεται δραματικά.

Καθαρισμός του πυθμένα του boiler
Ο καθαρισμός του μπόιλερ κατά την συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα, γίνεται για την απομάκρυνση αλάτων και λάσπης που συσσωρεύονται με τον καιρό και εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του κυκλώματος.

Έλεγχος Ασφαλιστικών Βαλβίδων
Τα ασφαλιστικά μέρη του ηλιακού θερμοσίφωνα είναι καλό να αντικατασταθούν, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να σκάσει ο θερμοσίφωνας σε περίοδο υπερθέρμανσης. Ακόμη, η αλλαγή τους συντελεί στην βελτίωση της μόνωσης των σωληνώσεων.

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται η συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα;

Σε γενικές γραμμές ένας ηλιακός χρειάζεται συντήρηση τουλάχιστον κάθε 2 χρόνια. Ωστόσο, ανάλογα με το είδος και το μέγεθος του ηλιακού θερμοσίφωνα, η κατασκευαστική εταιρεία ορίζει κάθε πότε θα χρειάζεται συντήρηση.

Αν θες να αποφύγεις περιττά προβλήματα και έξοδα φρόντισε να ακολουθήσεις αυτές τις οδηγίες. Επιπλέον, είναι χρήσιμο να προχωρήσεις σε έναν προληπτικό έλεγχο σε περίπτωση που παρατηρήσεις κάποια μείωση στην απόδοση του ηλιακού σου.

Γιατί να επιλέξεις έναν επαγγελματία του Douleutaras.gr για το service ηλιακού;

Στην πλατφόρμα μας θα βρεις εξειδικευμένους επαγγελματίες για να αναλάβουν αξιόπιστα τη συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα. Οι αξιολογημένοι τεχνικοί μας εξυπηρετούν άμεσα κάθε εργασία για συντήρηση και service ηλιακού σε όποια περιοχή και αν βρίσκεσαι.

Διαθέτοντας σύγχρονο εξοπλισμό και πολυετή εμπειρία αναλαμβάνουν τόσο τη συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα κλειστού κυκλώματος, όσο και ανοιχτού, ενώ εξυπηρετούν κάθε μάρκα θερμοσίφωνα.

Για την καλύτερη και πιο γρήγορη εξυπηρέτηση δεν έχεις παρά να κάνεις λίγα κλικ. Καταχώρησε την εργασία σου, πάρε προσφορά για το κόστος συντήρησης ηλιακού θερμοσίφωνα και εξασφάλισε τη μέγιστη απόδοση του συστήματός σου!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας
Άμεση εξυπηρέτηση με τον συνεργάτη κ. Μάριο. Άψογη επικοινωνία και πολύ καλή δουλειά!
Μια χαρά υδραυλικός ο μαστροδημήτρης, τον συστήνω!
Πολύ καλός στη δουλειά του και έμπειρος!
Άψογος!
Πολύ καλός επαγγελματίας, με άριστες γνώσεις, πολύ ευγενικός και προσεκτικός στην εργασία του!
Πολύ επαγγελματική δουλειά. Άριστη εξυπηρέτηση και φιλική συμπεριφορά!
Σχετικά άρθρα
Η αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα τριγυρίζει στο μυαλό σου όσο μεγαλώνει η ηλιοφάνεια;
Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα είναι να το προλάβεις πριν εμφανιστεί ή διογκωθεί!