Σοβατίσματα

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Σοβατίσματα

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

5 λόγοι που θα χρειαστεί σοβάτισμα ο τοίχος

Οι τοίχοι με την πάροδο του χρόνου εμφανίζουν κάποια λογική φθορά στον σοβά, η οποία όταν γίνει αισθητή από το γυμνό μάτι, τότε προχωράμε σε διαδικασία σοβατίσματος.

Ποιοι είναι όμως οι 5 πιο συνηθισμένοι λόγοι για σοβάτισμα;

  • Επιφανειακές ρωγμές: Είναι συνήθως πολύ λεπτές και ρηχές και δεν βρίσκονται σε όλο το βάθος του σοβά. Εμφανίζονται μόνο μερικές ώρες μετά το σοβάτισμα και δεν είναι εμφανείς στο γυμνό μάτι, εκτός αν πέσει πάνω στον τοίχο υγρασία. Αυτές οι ρωγμές μπορούν να καλυφθούν με ένα κατάλληλης ποιότητας χρώμα.
  • Βαθύτερες ρωγμές: Σχηματίζουν εξάγωνα που είναι ορατά από το γυμνό μάτι και συνήθως προκύπτουν όταν χρησιμοποιείται μείγμα σοβά με υψηλή περιεκτικότητα σε τσιμέντο, το οποίο ξεραίνεται πιο γρήγορα απ’ όσο πρέπει. Αυτές οι ζημιές καλύπτονται με τα κατάλληλη σφραγιστικά τα οποία κυρίως έχουν ως βάση υαλονήματα.
  • Δομικές ρωγμές: Μερικές ρωγμές, που είναι ορατές στον σοβά, μπορεί να έχουν προκύψει από ρωγμές που υπάρχουν ήδη στον τοίχο. Αυτές συνήθως προκύπτουν από διείσδυση υγρασίας, συρρίκνωση λόγω ξήρανσης, κίνηση στα θεμέλια κ.α. Τρόπο αντιμετώπισης μόνο ένας οικοδόμος μπορεί να προτείνει καθώς το πρόβλημα εντοπίζεται στον ίδιο τον τοίχο και όχι τόσο στον σοβά.
  • Μάτιση: Με αυτόν τον όρο χαρακτηρίζεται ο σοβάς όταν οι θέσεις των αρμών κονιάματος φαίνονται μέσα από το σοβά. Αιτία είναι η διαφορά της αναρρόφησης μεταξύ των μονάδων τοιχοποιίας και του κονιάματος. Μπορεί να διορθωθεί με αφαίρεση του σοβά και έπειτα σοβάτισμα.
  • Σοβάτισμα & Αποκολλήσεις: Τα σκασίματα είναι κωνικά θραύσματα και κάνουν την εμφάνισή τους στην επιφάνεια του σοβά αφήνοντας οπές. Από την άλλη πλευρά οι αποκολλήσεις προκαλούνται από την ανεπαρκή προετοιμασία του υποστρώματος.
4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας
Εξαιρετική συνεργασία, ποιότητα και ταχύτητα, λογική τιμή. Ο κύριος Οδυσσέας με το βοηθό του έκαναν πολύ καλή δουλειά!
Πολύ καλός επαγγελματίας, γρήγορος και οικονομικός! Έμεινα πολύ ευχαριστημένος!
Πολύ καλή η δουλειά τους, οικονομικοί και γρήγοροι. Είναι επαγγελματίες!
Σχετικά άρθρα
Το ερώτημα “ τούβλο ή γυψοσανίδα ” είναι ένα από τα δημοφιλέστερα μεταξύ εκείνων που ενδιαφέρονται να χτίσουν ένα νέο τοίχο στο σπίτι τους
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να αποφάσισες να ανακαινίσεις το σπίτι σου. Για να ανεβάσεις την εμπορική του αξία
Σχετικές υπηρεσίες