Πιστοποιητικό ΔΕΗ & Ηλεκτρολόγου

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Πιστοποιητικό ΔΕΗ & Ηλεκτρολόγου

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου!

Αναρωτιέσαι τί διαφορά έχουν το πιστοποιητικό ΔΕΗ, το πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου και η υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρολόγου; Δεν χρειάζεται να σπας το κεφάλι σου, έχουμε τις απαντήσεις σε όλες τις απορίες σου!

Είναι λογικό να μπερδεύεσαι και να μη ξέρεις ποιο από όλα χρειάζεσαι, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για το ίδιο ακριβώς πράγμα. Όποια ονομασία και αν χρησιμοποιήσεις, η ουσία είναι η ίδια. Το πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου ή υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη όπως ονομάζεται, είναι ένα έγγραφο που από το 2011 είναι απαραίτητο από το νόμο για κάθε κτήριο.

Ουσιαστικά, πρόκειται για εκείνο το έγγραφο που πιστοποιεί την καταλληλότητα των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων για τον χώρο για τον οποίο εκδίδεται. Για να μη χάνεσαι στο πλήθος των γραφειοκρατικών λεπτομερειών, μιλήσαμε με τους εξειδικευμένους επαγγελματίες μας και συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το πιστοποιητικό ΔΕΗ.

Τι περιλαμβάνει το πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου;

Η υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρολόγου μπορεί να εκδοθεί μόνο από επαγγελματία ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη με την απαραίτητη άδεια και μετά από προσεχτικό έλεγχο με τα ειδικά όργανα μέτρησης.

Το πιστοποιητικό ΔΕΗ για να είναι πλήρες πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής:

 • Την υπεύθυνη δήλωση του ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη
 • Τα σχέδια κάτοψης της ηλεκτρικής εγκατάστασης και του ηλεκτρικού πίνακα
 • Το μονογραμμικό σχέδιο του ηλεκτρολογικού πίνακα της εγκατάστασης
 • Την έκθεση παράδοσης της ηλεκτρικής εγκατάστασης
 • Το πρωτόκολλο ελέγχου της ηλεκτρικής εγκατάστασης

Εάν παιδεύεσαι με την συγκέντρωση των παραπάνω απαραίτητων εγγράφων, οι επαγγελματίες μας βρίσκονται δίπλα σου για να σου δώσουν οδηγίες ώστε τα έχεις σε σύντομο διάστημα

Τί είναι το σχέδιο ηλεκτρολόγου για ΔΕΗ και πότε χρειάζεται;

Το σχέδιο ηλεκτρολόγου εκδίδεται από έναν εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο μηχανικό και είναι απαραίτητο μαζί με κάποια άλλα στοιχεία για την έκδοση του Πιστοποιητικού ΔΕΗ ή αλλιώς υπεύθυνη δήλωση του εγκαταστάτη ηλεκτρολόγου. Το ηλεκτρολογικό σχέδιο διακρίνεται σε λειτουργικό σχέδιο, μονοφασικό και πολυγραμμικό σχέδιο. Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως που χρειαζόμαστε ηλεκτρολογικό σχέδιο για ΔΕΗ, εννοούμε το μονογραμμικό σχέδιο του ηλεκτρικού πίνακα και την κάτοψη της εγκατάστασης. Το σχέδιο ηλεκτρολόγου είναι απαραίτητο για την έκδοση πιστοποιητικού ΔΕΗ. Επομένως, το χρειαζόμαστε για όλες τις περιπτώσεις που χρειαζόμαστε το πιστοποιητικό.

Το πιστοποιητικό ΔΕΗ πότε χρειάζεται;

Ωστόσο, πέρα από τον τακτικό έλεγχο υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που μπορεί να χρειαστούμε άμεσα την έκδοση του πιστοποιητικού ηλεκτρολόγου. Αυτές είναι:

 • Πριν την αρχική ηλεκτροδότηση από τη ΔΕΗ ή για την επανασύνδεση της παροχής.
 • Για οποιαδήποτε τροποποίηση στην παροχή όπως είναι η επαύξηση ισχύος στην παροχή ΔΕΗ, μεταφορά ρολογιού, κλπ.
 • Για αλλαγή ονόματος στον λογαριασμό της ΔΕΗ.
 • Για ηλεκτροδότηση εργοταξιακής παροχής.
 • Για αίτηση νυχτερινού ρεύματος για κοινωνικό τιμολόγιο.

Τί διάρκεια έχει το πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου;

Ο τακτικός έλεγχος και η έκδοση του πιστοποιητικού ΔΕΗ, καθορίζεται από το νόμο με βάση τον τύπο και το λόγο που χρησιμοποιείται το κτίριο. Έτσι, ισχύουν τα εξής:

 • Κάθε χρόνο για χώρους ψυχαγωγίας, συνάθροισης κόσμου και επαγγελματικών εγκαταστάσεων στην ύπαιθρο.
 • Κάθε 2 χρόνια για επαγγελματικούς χώρους με εύφλεκτα υλικά.
 • Κάθε 7 χρόνια για επαγγελματικούς χώρους χωρίς εύφλεκτα υλικά.
 • Κάθε 14 χρόνια για κατοικίες όπως διαμερίσματα, μονοκατοικίες, κλπ.

Οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες μας, μπορούν να σου λύσουν οποιαδήποτε απορία έχεις για τα πιστοποιητικά της ΔΕΗ και να αναλάβουν την έκδοσή τους, όποτε το χρειαστείς

Γιατί να διαλέξεις έναν επαγγελματία του Douleutaras.gr για έκδοση πιστοποιητικού ΔΕΗ;

Στο Douleutaras.gr θα βρεις εξειδικευμένους επαγγελματίες για την καλύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτηση. Η ομάδα μας αποτελείται από τους καλύτερους ηλεκτρολόγους της αγοράς που θα σου βοηθήσουν με οτιδήποτε χρειάζεσαι σχετικά με την έκδοση πιστοποιητικού ΔΕΗ.

Διαθέτοντας πολυετή εμπειρία και εξειδικευμένο εξοπλισμό, οι τεχνικοί μας αναλαμβάνουν αξιόπιστα την έκδοση υπεύθυνης δήλωσης ηλεκτρολόγου, αλλά και κάθε ηλεκτρολογική εργασία με την οποία χρειάζεσαι βοήθεια. Είναι στη διάθεσή σου όποτε και όπου εσύ επιθυμείς, έτοιμοι να σου εξασφαλίσουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Καταχώρησε την εργασία σου εύκολα και γρήγορα με λίγα μόνο κλικ, πάρε την πιο ανταγωνιστική προσφορά για το κόστος πιστοποιητικού ηλεκτρολόγου και ένας από τους αξιολογημένους επαγγελματίες μας θα αναλάβει όλα τα υπόλοιπα!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας
Πολύ καλός στην εργασία που του ανατέθηκε!
Εξαιρετικός και πολύ καλός επαγγελματίας!!
Πολύ καλές τιμές και καλός επαγγελματίας!
Τέλεια και γρήγορη εξυπηρέτηση!
Άψογος επαγγελματίας, συνεπέστατος και πολύ οικονομικός!
Πολύ καλός και γρήγορος!
Σχετικά άρθρα
Δύο από τα χειρότερα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσεις στο σπίτι σου είναι οι υδραυλικές και οι ηλεκτρολογικές βλάβες.
Στην ερώτηση “ Πόσοι ηλεκτρολόγοι χρειάζονται για να αλλάξουν μία λάμπα;”
Σχετικές υπηρεσίες