Τοποθέτηση Ξύλινων Δαπέδων & Πατωμάτων Παρκέ

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Τοποθέτηση Ξύλινων Δαπέδων & Πατωμάτων Παρκέ

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Τί πρέπει να γνωρίζεις πριν προχωρήσεις στην τοποθέτηση ξύλινου πατώματος;

Η τοποθέτηση ξύλινου δαπέδου, αποτελεί μία ιδιαίτερα σημαντική εργασία ανακαίνισης καθώς πέρα από το κόστος των εργασιών, δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη και κακοτεχνίες. Κάτι τέτοιο, θα σήμαινε ότι χρειάζεται να πραγματοποιηθούν εργασίες επισκευής που στην περίπτωση των ξύλινων δαπέδων σημαίνει ξήλωμα ενός μέρους ή ολόκληρου του πατώματος.

Η τοποθέτηση πατωμάτων παρκέ, μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με την βοήθεια ενός εξειδικευμένου συνεργείου, με έμπειρους τεχνίτες. Η προετοιμασία για την τοποθέτηση των ξύλινων δαπέδων, απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και οι αξιόλογοι τεχνίτες μας, μπορούν να αναλάβουν τόσο την προετοιμασία όσο και την μετέπειτα τοποθέτηση του ξύλινου πατώματος.

Οι εξειδικευμένοι τεχνίτες της πλατφόρμας μας, μάς έδωσαν κάποιες βασικές πληροφορίες για τις εργασίες τοποθέτησης ξύλινων πατωμάτων, με σκοπό να απαντήσουν σε βασικά ερωτήματα των πελατών.

Τί περιλαμβάνει η προετοιμασία του χώρου για την τοποθέτηση ξύλινων δαπέδων;

Προτού αρχίσουν οι εργασίες τοποθέτησης των πατωμάτων παρκέ, είναι καλό να έχουν ολοκληρωθεί οι παρακάτω ενέργειες, ώστε να διευκολυνθούν και οι ίδιοι οι επαγγελματίες τεχνίτες:

 • Τοποθέτηση των εξωτερικών κουφωμάτων
 • Προφυλαγμένος χώρος από καιρικές συνθήκες.
 • Υλικά που περιέχουν υγρασία ( τσιμεντοκονία, τοποθέτηση πλακιδίων κ.α.) πρέπει να έχoυν τοποθετηθεί πριν αρχίσουν οι εργασίες εγκατάστασης του πατώματος παρκέ.
 • Το φινίρισμα του ελαιοχρωματιστή να γίνεται πριν την τοποθέτηση του ξύλινου δαπέδου.
 • Σε χειμερινή περίοδο να υπάρχει θέρμανση για να απορροφά την υγρασία από τους τοίχους και να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην διαδικασία τοποθέτησης.

Αυτές οι βασικές ενέργειες, εάν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι να αρχίσουν οι εργασίες τοποθέτησης των ξύλινων δαπέδων, θα διευκολύνουν την δουλειά των συνεργείων και θα συμβάλλουν σε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα.

Ποιοι είναι οι βασικοί τρόποι τοποθέτηση των πατωμάτων παρκέ;

Τα εξειδικευμένα συνεργεία, ακολουθούν συγκεκριμένες μεθόδους τοποθέτησης ξύλινων δαπέδων ώστε να έχουν ένα ποιοτικό και μακροχρόνιο αποτέλεσμα. Ποιες είναι αυτές;

Δημιουργία της κατάλληλης υποδομής: Σε περίπτωση που δεν υπάρχει, πρέπει να κατασκευαστεί υποδομή σχάρας- καννάβου από ξύλινα καδρόνια σε σταθερό υπόβαθρο (τσιμεντοκονία). Σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργείται ψευδοδάπεδο πάνω στην σχάρα των καδρονίων από ξύλινες τάβλες είτε από τεχνητές ξυλοπλάκες.

Υπάρχουσα υποδομή: Άμεση τοποθέτηση του πατώματος παρκέ με κολλητή ή πλωτή εγκατάσταση. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης κολλητών παρκέτων, πολύστρωμων λωρίδων, laminate κ.α.

Οι επαγγελματίες μας, θα εξετάσουν τον χώρο σου και επιλέξουν την καταλληλότερη μέθοδο ώστε να πραγματοποιηθεί η τοποθέτηση ξύλινου πατώματος και να έχεις ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα.

Ποια είναι τα βασικά βήματα για την τοποθέτηση ξύλινων δαπέδων;

Η τοποθέτηση πατωμάτων παρκέ, πραγματοποιείται από αξιόλογα συνεργεία που ακολουθούν κάποια συγκεκριμένα βήματα ώστε να έχουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Οι τεχνίτες μας, μας έδωσαν μία λίστα με τα βασικά βήματα που ακολουθούν στις τοποθετήσεις ξύλινων δαπέδων:

Για την τοποθέτηση ξύλινου καρφωτού πατώματος, οι εργασίες που γίνονται είναι:

 • Αλφάδιασμα του μέρους που θα γίνει το κάρφωμα του τξύλινου πατώματος
 • Τοποθέτηση καδρονιών που θα στηριχθούν με ούπα
 • Κάρφωμα των παρκέτων στα καδρόνια
 • Τοποθετείται το σοβατεπί
 • Τρίψιμο με γυαλόχαρτο
 • Στοκάρισμα του ξύλινου πατώματος
 • Αστάρωμα
 • Πέρασμα με Βερνίκι διαρκείας

Για την τοποθέτηση ξύλινου κολλητού παρκέ, οι εργασίες περιλαμβάνουν:

Ειδική προετοιμασία του χώρου που θα κολλήσουν οι τεχνίτες το ξύλινο πάτωμα

 • Υγρομέτρηση της τσιμεντοκονίας
 • Αστάρι συμβατό με την κόλλα που θα εφαρμοστεί
 • Κόλλημα των παρκέτων
 • Τοποθέτηση σοβατεπί
 • Εξειδικευμένο Τρίψιμο με γυαλόχαρτο
 • Στοκάρισμα στο ξύλινο δάπεδο
 • Αστάρωμα
 • Πέρασμα με Βερνίκι διαρκείας

Οι επαγγελματίες τεχνίτες της πλατφόρμας μας, εγγυώνται ότι θα αναλάβουν την άμεση τοποθέτηση ξύλινων πατωμάτων στο σπίτι ή τον επαγγελματικό σου χώρου και θα σου προσφέρουν τις καλύτερες προσφορές για κόστος τοποθέτησης. Επιπλέον, οι πατωματζήδες της πλατφόρμας μας, εξυπηρετούν ολόκληρη την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και δίνουν μακροπρόθεσμες λύσεις με τακτικό γυάλισμα και τρίψιμο των πατωμάτων παρκέ, ώστε να μην χρειαστούν περαιτέρω έξοδα για επισκευές των ξύλινων δαπέδων και συντηρήσεις.

Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε τις καλύτερες προσφορές από επαγγελματίες τεχνίτες στην περιοχή σου!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογους επαγγελματίες στην περιοχή σου

ΝΙΚΟΣ Τ.
127 αξιολογήσεις
έμεινα πολύ ικανοποιημένη από την συνεργασία,από την τιμή καθώς και το χρονοδιάγραμμα
Ηλίας Σ.
72 αξιολογήσεις
άψογος επαγγελματίας, άψογη δουλειά!
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Γ.
62 αξιολογήσεις
Γρήγορος, με πείρα, προσεκτικός στη δουλειά του, καλές τιμές και ευγενικός. Τον συνιστούμε ανεπιφύλακτα!
Γιώργος Α.
53 αξιολογήσεις
Έμεινα αρκετά ικανοποιημένος.Φιλικός και επαγγελματίας σε όσα είπε και έκανε.
Βαγγέλης Μ.
51 αξιολογήσεις
Απόλυτα ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα, την εξυπηρέτηση και τον επαγγελματισμό. Ιδιαίτερα, να τονίσω την αμεσότητα του Βαγγέλη ο οποίος π...
Μιχάλης Α.
48 αξιολογήσεις
Πολύ καλός επαγγελματίας, άριστη δουλειά, θα τον συνέστηνα σίγουρα!!
Σχετικά άρθρα
Αγαπάμε το ξύλινο πάτωμα. Το αγαπάμε τόσο, που μπορούμε να παραβλέψουμε τον παραπάνω κόπο που χρειάζεται η καλή διατήρηση του.
Το μάρμαρο έχει καθιερωθεί στο μυαλό όλων μας ως ένα υλικό μοναδικής πολυτέλειας και ομορφιάς.
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει