Ολική Ανακαίνιση Σπιτιού

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Ολική Ανακαίνιση Σπιτιού

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Τα 5 στάδια στην ολική ανακαίνιση σπιτιού που αξίζουν την προσοχή σου

Η ολική ανακαίνιση σπιτιού, για όποιους λόγους και αν γίνεται, είναι μια αρκετά αγχωτική και δύσκολη διαδικασία. Οι εργασίες που έχεις να συντονίσεις είναι πολλές και ίσως χαθείς κάπου στην προσπάθεια.

Για να πετύχεις το αποτέλεσμα που θες στην ολική ανακαίνιση σπιτιού, πρέπει να ακολουθήσεις κάποια συγκεκριμένα βήματα. Η οργάνωση που απαιτείται είναι μεγάλη, ακολουθώντας όμως τα παρακάτω 5 στάδια οι εργασίες θα κυλήσουν όπως πρέπει.

Φτιάξε έναν προϋπολογισμό για την ανακαίνιση του σπιτιού σου.

Το πρώτο στάδιο είναι ένα από τα σημαντικότερα στην ολική ανακαίνιση σπιτιού, καθώς από αυτό θα εξαρτηθούν όλα τα υπόλοιπα. Πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε εργασία, πρέπει να έχεις καθορίσει το ποσό που είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις και με βάση αυτό να αποφασίσεις τα πλαίσια στα οποία θα κινηθείς και τις τεχνικές εργασίες που θα πραγματοποιήσεις στην ανακαίνιση του σπιτιού σου.

Κάνε ένα πλάνο το μυαλό σου.

Αυτή είναι η στιγμή να αποφασίσεις τη μορφή που θες να έχει το σπίτι σου. Συγκέντρωσε ιδέες, ψάξε στο ίντερνετ και σε περιοδικά και γενικά σκέψου το κατασκευαστικό και διακοσμητικό στυλ που θες να ακολουθήσεις πριν προχωρήσεις στην ολική ανακαίνιση του σπιτιού σου. Κάνε μία καλή έρευνα, διότι κάποιες από τις εργασίες ανακαίνισης που θα πραγματοποιηθούν στο σπίτι σου θα είναι δύσκολα μετέπειτα να υποστούν αλλαγές, τόσο οικονομικά όσο και πρακτικά.

Βρες τον κατάλληλο συνεργάτη.

Μια ολική ανακαίνιση σπιτιού είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί χωρίς έναν εργολάβο να τη συντονίζει. Διάλεξε με προσοχή τον άνθρωπο που θα εμπιστευτείς, καθώς θα παίξει πρωτεύοντα ρόλο στην επιτυχία της ανακαίνισής σου. Ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας, μπορεί να σε συμβουλεύσει για τα σημεία προσοχής στην ανακαίνιση του σπιτιού και να βοηθήσει στην υλοποίηση των σκέψεών σου.

Κατέληξε στο σχέδιο που θα ακολουθήσεις.

Αφού έχεις βρεις τον εργολάβο σου, είναι η ώρα να συζητήσετε τις πρακτικές λεπτομέρειες. Πες του αυτά που θα ήθελες ιδανικά να γίνουν, ενημερώσου για το κόστος και άκου τις συμβουλές του για να καταλήξετε στο πλάνο που πρέπει να ακολουθήσετε. Μη ξεχνάς ότι γνωρίζει πολύ καλύτερα από εσένα το αντικείμενο. Πρέπει να έχεις στα χέρια σου ένα αναλυτικό και οργανωμένο σχέδιο προτού αρχίσεις οποιαδήποτε εργασία ανακαίνισης.

Παρακολούθησε τις εργασίες ανακαίνισης.

Στο τελευταίο αυτό στάδιο είναι η ώρα της υλοποίησης του σχεδίου και του ξεκινήματος των εργασιών ολικής ανακαίνισης. Φρόντιζε να παρακολουθείς τις εργασίες και να έχεις μια γενική εικόνα της εξέλιξης της κατασκευής. Έχε στο μυαλό σου ότι σίγουρα θα προκύψουν απρόοπτα και πρέπει να είσαι ευέλικτος και έτοιμος να τα ξεπεράσεις.

Με τα παραπάνω βήματα, η ολική ανακαίνιση του σπιτιού σου θα γίνει παιχνιδάκι και το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει. Για να σε βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο και να πάρεις μερικές ιδεές, μιλήσαμε με τα έμπειρα συνεργεία ανακαίνισης της πλατφόρμας μας και συγκεντρώσαμε τις πιο συνηθισμένες εργασίες που γίνονται σε μια ολική ανακαίνιση σπιτιού.

Σε μια ριζική ανακατασκευή του σπιτιού σου, λοιπόν, μπορείς να κάνεις όλες ή μερικές από τις παρακάτω εργασίες:

 • Αλλαγή υδραυλικής εγκατάστασης και αποχέτευσης
 • Αλλαγή ειδών υγιεινής
 • Κατασκευή νέων ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και αλλαγή φωτισμού
 • Αλλαγή κουφωμάτων και τζαμιών ( εσωτερικών, εξωτερικών)
 • Τοποθέτηση πόρτας ασφαλείας
 • Τοποθέτηση πλακιδίων, ξύλινων ή άλλων δαπέδων
 • Εσωτερικό και εξωτερικό βάψιμο σπιτιού
 • Τοποθέτηση εσωτερικής ή εξωτερικής μόνωσης( θερμομόνωση, στεγανοποίηση, ηχομόνωση)
 • Αλλαγή και εγκατάσταση νέου συστήματος θέρμανσης
 • Ξυλουργικές εργασίες (κατασκευή ντουλάπας, ντουλαπιών, ραφιών, πάγκων, κλπ)
 • Εργασίες κατεδάφισης και αποξήλωσης για νέα διαρρύθμιση του χώρου (γκρέμισμα τοίχου, τοποθέτηση διαχωριστικών δωματίου, αποξήλωση παλιών ντουλαπιών, κλπ)
 • Εγκατάσταση συστημάτων αυτοματισμού και ασφαλείας (τοποθέτηση συναγερμού, καμερών παρακολούθησης, πυρανίχνευσης,κλπ)
 • Αλλαγή διακόσμησης σπιτιού

Για ακόμα περισσότερες ιδέες, μπορείς να πάρεις έμπνευση από το παρακάτω βίντεο για μερικές όμορφες και διαχρονικές πινελιές.

Στο Douleutaras.gr θα βρεις έμπειρους και αξιολογημένους επαγγελματίες που θα σε βοηθήσουν σε οτιδήποτε χρειάζεσαι για την ολική ανακαίνιση του σπιτιού σου. Τα εξειδικευμένα συνεργεία ανακαίνισης που θα βρεις στην πλατφόρμα μας, μπορούν να αναλάβουν άμεσα και αξιόπιστα την ανακατασκευή του σπιτιού σου.

Αν θες να απαλλαγείς από το άγχος και τη κούραση, η λύση είναι απλή. Καταχώρησε την εργασία και πάρε προσφορές για το κόστος ολικής ανακαίνισης σπιτιού. Φτιάξε το σπίτι των ονείρων σου με λίγα μόνο κλικ!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας
Φοβερός επαγγελματίας, φοβερή εξυπηρέτηση!
Πάρα πολύ καλός επαγγελματίας, ευγενικός και οικονομικός!
Εξαιρετικός επαγγελματίας με γνώμη και άποψη για το αντικείμενο!
Σχετικά άρθρα
Μόλις μετακόμισες σε νέο σπίτι; Πολύ καλά νέα! Σου ευχόμαστε κάθε ευτυχία σε αυτό!
Πήρες την απόφαση να προχωρήσεις σε αυτή την ανακαίνιση σπιτιού που σκεφτόσουν και ονειρευόσουν τόσο καιρό;