Υγρομόνωση Ταράτσας

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες για την Υγρομόνωση Ταράτσας!

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Υγρομόνωση ταράτσας: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις, πριν την επιλέξεις!

Η υγρομόνωση ταράτσας, γνωστή και ως στεγανοποίηση ταράτσας, είναι πολύ χρήσιμη για οικίες και επαγγελματικούς χώρους με προβλήματα υγρασίας. Όταν η υγρομόνωση του κτιρίου δεν είναι επαρκής, προκύπτουν προβλήματα αυξημένων επιπέδων υγρασίας ή και μούχλας.

Έτσι, όλο και περισσότερα νοικοκυριά στρέφονται προς την ανανέωση της υγρομόνωσης στο εξωτερικό του κτιρίου τους, για να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους προβλήματα. Φυσικά, δεν πρέπει η υγρομόνωση να συγχέεται με τη θερμομόνωση, γιατί αποτελούν διαφορετικές περιπτώσεις.

Εμείς συγκεντρώσαμε για σένα κάποιες χρήσιμες πληροφορίες, για να σε βοηθήσουμε να αποφασίσεις αν η υγρομόνωση ταράτσας είναι αυτό που χρειάζεται ο χώρος σου και να να επιλέξεις τον καλύτερο επαγγελματία για να αναλάβει την τοποθέτηση.

Πώς λειτουργεί η στεγανοποίηση- υγρομόνωση ταράτσας;

Η υγρομόνωση τοποθετείται με ειδικά μονωτικά υλικά στο περίβλημα του κτιρίου, είτε πρόκειται για μονοκατοικία, είτε για πολυκατοικία. Η πιο συνήθης εφαρμογή υγρομόνωσης γίνεται στις ταράτσες, έτσι ώστε να προστατευτούν τα υπόλοιπα δομικά υλικά από φθορές.

Σκοπός της εφαρμογής υγρομόνωσης είναι να στεγανοποιηθεί ένα κτίριο και να μην εισέρχεται υγρασία στο εσωτερικό. Με πιο απλά λόγια, η υγρομόνωση ταράτσας είναι υπεύθυνη, για να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης σε ένα σπίτι και να το προστατεύσει από φθορές, λόγω της υγρασίας.

Όμως, δεν πρέπει να μπερδεύεις την εξωτερική θερμομόνωση με την υγρομόνωση ταράτσας. Η θερμομόνωση επιτρέπει στο εσωτερικό του σπιτιού να μην επηρεάζεται σημαντικά από τις απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας. Ως εκ τούτου, μπορεί να μειώσει τις ανάγκες για θέρμανση το χειμώνα, κάτι το οποίο δεν ισχύει για την υγρομόνωση.

Γιατί αξίζει να τοποθετήσεις υγρομόνωση ταράτσας για στεγανοποίηση;

Πάρα πολλά κτίρια, λόγω κακοτεχνίας κατά την κατασκευή, δε διαθέτουν επαρκή υγρομόνωση ταράτσας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες συνθήκες διαβίωσης για τους κατοίκους του κτιρίου. Στις πολυκατοικίες, οι ένοικοι του πιο ψηλού ορόφου επιβαρύνονται από την έλλειψη μόνωσης.

Λοιπόν, ας δούμε πώς μπορεί να σε ωφελήσει η υγρομόνωση και στεγανοποίηση ταράτσας στην καθημερινότητά σου:

1. Προστατεύει τους τοίχους του σπιτιού σου.

Η υψηλή υγρασία και η εισχώρησή της στο εσωτερικό του σπιτιού, μπορούν να προκαλέσουν φουσκώματα στους τοίχους ή ακόμα και αποχρωματισμούς. Η υγρομόνωση ταράτσας είναι μια απλή διαδικασία, χάρη στην οποία μπορείς να διατηρήσεις τους τοίχους σε άριστη κατάσταση και να μη χρειάζονται συχνά βαψίματα.

2. Μειώνει τα επίπεδα υγρασίας στο χώρο.

Ειδικά σε περιοχές με υψηλά επίπεδα υγρασίας και συχνές βροχές, η στεγανοποίηση ταράτσας είναι απαραίτητη, για να υπάρχουν άνετες συνθήκες διαβίωσης στο σπίτι. Χάρη στην υγρομόνωση, μειώνονται τα επίπεδα υγρασίας στο κτίριο, όπως και η πιθανότητα ανάπτυξης μούχλας. Συνεπώς, βελτιώνονται οι καθημερινές συνθήκες διαβίωσης για τους κατοίκους του σπιτιού.

3. Αυξάνει τα χρόνια ζωής της οικοδομής.

Η εξωτερική υγρομόνωση προστατεύει τα δομικά υλικά της οικοδομής από τη φθορά, που προκαλείται λόγω υγρασίας. Η υγρασία θα μπορούσε να διαβρώσει και τελικά να καταστρέψει ένα κτίριο, με το πέρασμα των χρόνων. Με τη στεγανοποίηση της ταράτσας, τέτοιες φθορές αποφεύγονται και το κτίριο αντέχει για περισσότερα χρόνια.

4. Έχει πολύ προσιτό κόστος τοποθέτησης.

Αν αναλογιστείς τα πλεονεκτήματα που προσφέρει για το κτίριο η στεγανοποίηση, τότε κατανοείς πως το κόστος υγρομόνωσης ταράτσας είναι αμελητέο. Οι τιμές τοποθέτησης υγρομόνωσης ταράτσας ξεκινούν στα 10€/τ.μ. Χωρίς ΦΠΑ. Έπειτα, το κόστος επηρεάζεται από το είδος και την ποιότητα των υλικών που επιλέγεις.

5. Τοποθετείται άμεσα & εύκολα.

Ένα έμπειρο συνεργείο μονώσεων μπορεί να πραγματοποιήσει την τοποθέτηση για υγρομόνωση ταράτσας, μέσα σε μερικές εργατοώρες. Οι εργασίες δεν επιβαρύνουν το σπίτι με περιττό θόρυβο και μπάζα. Φυσικά, αυτό μπορεί να αλλάξει, αν η κατάσταση της ταράτσας είναι πολύ κακή και χρειάζεται εργασίες εκκαθάρισης, πριν τη στεγανοποίηση.

Ποια υλικά χρησιμοποιούνται στη στεγανοποίηση ταράτσας;

Υπάρχουν δύο ειδών κυρίαρχα υλικά, τα οποία χρησιμοποιούνται για την υγρομόνωση ταράτσας. Τα υλικά αυτά, είναι τα ασφαλτόπανα και τα επαλειφόμενα υλικά. Ας δούμε τα βασικά χαρακτηριστικά για το καθένα τους:

1. Ασφαλτόπανα: Τα ασφαλτόπανα τοποθετούνται εύκολα στην ταράτσα, με φλόγιστρο και ειδική κόλλα. Η χρήση τους ήταν πολύ διαδεδομένη, ειδικά μέχρι πριν λίγα χρόνια, όπου αναδείχθηκαν τα πλεονεκτήματα των επαλειφόμενων υλικών.

2. Επαλειφόμενα υλικά: Υπάρχουν διαφόρων ειδών επαλειφόμενα υλικά για την υγρομόνωση ταράτσας. Κατά γενική ομολογία, θεωρείται πως έχουν χαμηλότερο κόστος, σε σχέση με τα ασφαλτόπανα, αλλά και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζεις ποιο μονωτικό υλικό είναι καλύτερο για τη στεγανοποίηση ταράτσας στο κτίριό σου, μπορείς να συμβουλευτείς έναν από τους έμπειρους τεχνικούς της πλατφόρμας μας. Εκείνος θα σου προτείνει την πιο κατάλληλη λύση για τις ανάγκες σου και να αναλάβει την εργασία της τοποθέτησης, άμεσα και με εγγυημένα αποτελέσματα.

Γιατί να επιλέξεις τους τεχνικούς του Douleutaras.gr για στεγανοποίηση & υγρομόνωση ταράτσας;

Το πιο σημαντικό πράγμα, για να εξασφαλίσεις την άριστη μόνωση στο χώρο σου, είναι να βρεις το σωστό επαγγελματία για να αναλάβει την τοποθέτηση υγρομόνωσης ταράτσας. Στην πλατφόρμα μας, θα βρεις έμπειρους και εξειδικευμένους τεχνικούς μονώσεων για να σε εξυπηρετήσουν, άμεσα και υπεύθυνα.

Όλοι οι επαγγελματίες μας είναι αξιολογημένοι για το επίπεδο της ποιότητας των εργασιών τους. Έτσι, ξέρεις ότι μπορείς να τους εμπιστευτείς την εργασία σου, για να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα. Χρησιμοποιώντας τον πιο κατάλληλο εξοπλισμό, θα ολοκληρώσουν την εργασία ταχύτατα και θα σε απαλλάξουν από την υγρασία στους τοίχους.

Αν σκέφτεσαι να προχωρήσεις σε εργασίες για την υγρομόνωση ταράτσας και στεγανοποίηση, εμείς είμαστε εδώ. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε άμεσα τις καλύτερες προσφορές από αξιόπιστους τεχνικούς στην περιοχή σου!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορά από αξιόλογο συνεργείο μονώσεων στην περιοχή σου

ΑΡΜΠΕΝ ΝΤΕΝΤΙΑ
24 αξιολογήσεις
Συνεπής στο ραντεβού του και η δουλειά του ήταν πολύ καλή! Νοικοκύρης! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!
ΟΙΚΟΜΟΝΩΣΗ Χυτας Δημητρης
12 αξιολογήσεις
Ήταν εξαιρετικός επαγγελματίας, πολύ καλή δουλειά!
ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΕΡΒΑΣ
27 αξιολογήσεις
Άμεση εξυπηρέτηση και ανταπόκριση. Ολοκλήρωση έργου μέσα σε δυο ημέρες. Πολύ καλή δουλειά. Ανταγωνιστική τιμή!
Πέτρος Γκίγκιλας
43 αξιολογήσεις
Άριστος. Γνωρίζει καλά το αντικείμενο!
Γιώργος Δρόσος
15 αξιολογήσεις
Αξίζει πάνω από 5 αστέρια. Είμαι πολύ ευχαριστημένος!
Νίκος Γιάννος
1 αξιολόγηση
Πάρα πολύ ευγενικός, μου έδωσε τηλεφωνικές συμβουλές!
Σχετικά άρθρα
Η μόνωση ταράτσας είναι μία διαδικασία που εφαρμόζεται στην οροφή ενός κτιρίου για να το κρατά προστατευμένο
Η θερμομόνωση, είναι ένα ζήτημα που θα σε απασχολήσει χειμώνα – καλοκαίρι. Η εφαρμογή της, μπορεί να
Μη φεύγεις!
Η συμπλήρωση της φόρμας δεν απαιτεί περισσότερο από 1 λεπτό. Η διαδικασία είναι εντελώς δωρεάν και απολύτως ασφαλής και θα σε φέρει σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία σου.

Δεν με ενδιαφέρει