Υγρομόνωση Ταράτσας & Στεγανοποίηση Ταράτσας

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες για την Υγρομόνωση Ταράτσας!

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 3 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Υγρομόνωση ταράτσας: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις, πριν την επιλέξεις!

Η υγρομόνωση ταράτσας, γνωστή και ως στεγανοποίηση ταράτσας, είναι πολύ χρήσιμη για οικίες και επαγγελματικούς χώρους με προβλήματα υγρασίας. Όταν η υγρομόνωση του κτιρίου δεν είναι επαρκής, προκύπτουν προβλήματα αυξημένων επιπέδων υγρασίας ή και μούχλας.

Έτσι, όλο και περισσότερα νοικοκυριά στρέφονται προς την ανανέωση της υγρομόνωσης στο εξωτερικό του κτιρίου τους, για να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους προβλήματα. Φυσικά, δεν πρέπει η υγρομόνωση να συγχέεται με τη θερμομόνωση, γιατί αποτελούν διαφορετικές περιπτώσεις.

Εμείς συγκεντρώσαμε για σένα κάποιες χρήσιμες πληροφορίες, για να σε βοηθήσουμε να αποφασίσεις αν η υγρομόνωση ταράτσας είναι αυτό που χρειάζεται ο χώρος σου και να να επιλέξεις τον καλύτερο επαγγελματία για να αναλάβει την τοποθέτηση.

Πώς λειτουργεί η στεγανοποίηση- υγρομόνωση ταράτσας;

Η υγρομόνωση τοποθετείται με ειδικά μονωτικά υλικά στο περίβλημα του κτιρίου, είτε πρόκειται για μονοκατοικία, είτε για πολυκατοικία. Η πιο συνήθης εφαρμογή υγρομόνωσης γίνεται στις ταράτσες, έτσι ώστε να προστατευτούν τα υπόλοιπα δομικά υλικά από φθορές.

Σκοπός της εφαρμογής υγρομόνωσης είναι να στεγανοποιηθεί ένα κτίριο και να μην εισέρχεται υγρασία στο εσωτερικό. Με πιο απλά λόγια, η υγρομόνωση ταράτσας είναι υπεύθυνη, για να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης σε ένα σπίτι και να το προστατεύσει από φθορές, λόγω της υγρασίας.

Όμως, δεν πρέπει να μπερδεύεις την εξωτερική θερμομόνωση με την υγρομόνωση ταράτσας. Η θερμομόνωση επιτρέπει στο εσωτερικό του σπιτιού να μην επηρεάζεται σημαντικά από τις απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας. Ως εκ τούτου, μπορεί να μειώσει τις ανάγκες για θέρμανση το χειμώνα, κάτι το οποίο δεν ισχύει για την υγρομόνωση.

Γιατί αξίζει να τοποθετήσεις υγρομόνωση ταράτσας για στεγανοποίηση;

Πάρα πολλά κτίρια, λόγω κακοτεχνίας κατά την κατασκευή, δε διαθέτουν επαρκή υγρομόνωση ταράτσας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες συνθήκες διαβίωσης για τους κατοίκους του κτιρίου. Στις πολυκατοικίες, οι ένοικοι του πιο ψηλού ορόφου επιβαρύνονται από την έλλειψη μόνωσης.

Λοιπόν, ας δούμε πώς μπορεί να σε ωφελήσει η υγρομόνωση και στεγανοποίηση ταράτσας στην καθημερινότητά σου:

1. Προστατεύει τους τοίχους του σπιτιού σου.

Η υψηλή υγρασία και η εισχώρησή της στο εσωτερικό του σπιτιού, μπορούν να προκαλέσουν φουσκώματα στους τοίχους ή ακόμα και αποχρωματισμούς. Η υγρομόνωση ταράτσας είναι μια απλή διαδικασία, χάρη στην οποία μπορείς να διατηρήσεις τους τοίχους σε άριστη κατάσταση και να μη χρειάζονται συχνά βαψίματα.

2. Μειώνει τα επίπεδα υγρασίας στο χώρο.

Ειδικά σε περιοχές με υψηλά επίπεδα υγρασίας και συχνές βροχές, η στεγανοποίηση ταράτσας είναι απαραίτητη, για να υπάρχουν άνετες συνθήκες διαβίωσης στο σπίτι. Χάρη στην υγρομόνωση, μειώνονται τα επίπεδα υγρασίας στο κτίριο, όπως και η πιθανότητα ανάπτυξης μούχλας. Συνεπώς, βελτιώνονται οι καθημερινές συνθήκες διαβίωσης για τους κατοίκους του σπιτιού.

3. Αυξάνει τα χρόνια ζωής της οικοδομής.

Η εξωτερική υγρομόνωση προστατεύει τα δομικά υλικά της οικοδομής από τη φθορά, που προκαλείται λόγω υγρασίας. Η υγρασία θα μπορούσε να διαβρώσει και τελικά να καταστρέψει ένα κτίριο, με το πέρασμα των χρόνων. Με τη στεγανοποίηση της ταράτσας, τέτοιες φθορές αποφεύγονται και το κτίριο αντέχει για περισσότερα χρόνια.

4. Έχει πολύ προσιτό κόστος τοποθέτησης.

Αν αναλογιστείς τα πλεονεκτήματα που προσφέρει για το κτίριο η στεγανοποίηση, τότε κατανοείς πως το κόστος υγρομόνωσης ταράτσας είναι αμελητέο. Οι τιμές τοποθέτησης υγρομόνωσης ταράτσας ξεκινούν στα 10€/τ.μ. Χωρίς ΦΠΑ. Έπειτα, το κόστος επηρεάζεται από το είδος και την ποιότητα των υλικών που επιλέγεις.

5. Τοποθετείται άμεσα & εύκολα.

Ένα έμπειρο συνεργείο μονώσεων μπορεί να πραγματοποιήσει την τοποθέτηση για υγρομόνωση ταράτσας, μέσα σε μερικές εργατοώρες. Οι εργασίες δεν επιβαρύνουν το σπίτι με περιττό θόρυβο και μπάζα. Φυσικά, αυτό μπορεί να αλλάξει, αν η κατάσταση της ταράτσας είναι πολύ κακή και χρειάζεται εργασίες εκκαθάρισης, πριν τη στεγανοποίηση.

Τέλος, εξίσου σημαντική είναι και η ενίσχυση της υπάρχουσας υγρομόνωσης ταράτσας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Οι καιρικές συνθήκες και η ηλιακή ακτινοβολία φθείρουν με τα χρόνια τη στεγανοποίηση της ταράτσας σου. Η συντήρηση της υγρομόνωσης, έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της απόδοσης της στεγανοποίησης και τη μείωση των φθορών στο στρώμα της υγρομόνωσης.

Η ενίσχυση της υγρομόνωσης μπορεί να γίνει με τοποθέτηση ειδικών τεμαχίων λαμάς περιμετρικά του χώρου,μ ώστε να στερεωθεί καλύτερα η ασφαλτική μεμβράνη, καθώς και με επιπλέον στρώση ασφαλτικών μεμβρανών ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η υγρομόνωση της ταράτσας σου.

Ποια υλικά χρησιμοποιούνται στη στεγανοποίηση ταράτσας;

Υπάρχουν δύο ειδών κυρίαρχα υλικά, τα οποία χρησιμοποιούνται για την υγρομόνωση ταράτσας. Τα υλικά αυτά, είναι τα ασφαλτόπανα και τα επαλειφόμενα υλικά. Ας δούμε τα βασικά χαρακτηριστικά για το καθένα τους:

1. Ασφαλτόπανα: Τα ασφαλτόπανα τοποθετούνται εύκολα στην ταράτσα, με φλόγιστρο και ειδική κόλλα. Η χρήση τους ήταν πολύ διαδεδομένη, ειδικά μέχρι πριν λίγα χρόνια, όπου αναδείχθηκαν τα πλεονεκτήματα των επαλειφόμενων υλικών.

2. Επαλειφόμενα υλικά: Υπάρχουν διαφόρων ειδών επαλειφόμενα υλικά για την υγρομόνωση ταράτσας. Κατά γενική ομολογία, θεωρείται πως έχουν χαμηλότερο κόστος, σε σχέση με τα ασφαλτόπανα, αλλά και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζεις ποιο μονωτικό υλικό είναι καλύτερο για τη στεγανοποίηση ταράτσας στο κτίριό σου, μπορείς να συμβουλευτείς έναν από τους έμπειρους τεχνικούς της πλατφόρμας μας. Εκείνος θα σου προτείνει την πιο κατάλληλη λύση για τις ανάγκες σου και να αναλάβει την εργασία της τοποθέτησης, άμεσα και με εγγυημένα αποτελέσματα.

Πώς θα καταλάβεις ότι χρειάζεσαι Υγρομόνωση & Στεγανοποίηση Ταράτσας;

Υπάρχουν μερικά απλά σημάδια που μπορείς να ταυτοποιήσεις και ο ίδιος στο χώρο σου, ώστε να καταλάβεις αν χρειάζεσαι Υγρομόνωση.

  • Η εμφάνιση κίτρινων σημαδιών μούχλας στο ταβάνι είναι ένδειξη ότι ο χώρος σου χρειάζεται να υγρομονωθεί. Αντίστοιχα η εμφάνιση μαύρων σημαδιών είναι ένδειξη ότι ο χώρος χρειάζεται να θερμομονωθεί.

  • Αν σε περίπτωση βροχών τα νερά εισέρχονται στο εσωτερικό του σπιτιού, είναι απαραίτητο να προβείς σε υγρομόνωση του χώρου σου.

Γιατί να επιλέξεις τους τεχνικούς του Douleutaras.gr για στεγανοποίηση & υγρομόνωση ταράτσας;

Το πιο σημαντικό πράγμα, για να εξασφαλίσεις την άριστη μόνωση στο χώρο σου, είναι να βρεις το σωστό επαγγελματία για να αναλάβει την τοποθέτηση υγρομόνωσης ταράτσας. Στην πλατφόρμα μας, θα βρεις έμπειρους και εξειδικευμένους τεχνικούς μονώσεων για να σε εξυπηρετήσουν, άμεσα και υπεύθυνα.

Όλοι οι επαγγελματίες μας είναι αξιολογημένοι για το επίπεδο της ποιότητας των εργασιών τους. Έτσι, ξέρεις ότι μπορείς να τους εμπιστευτείς την εργασία σου, για να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα. Χρησιμοποιώντας τον πιο κατάλληλο εξοπλισμό, θα ολοκληρώσουν την εργασία ταχύτατα και θα σε απαλλάξουν από την υγρασία στους τοίχους.

Αν σκέφτεσαι να προχωρήσεις σε εργασίες για την υγρομόνωση ταράτσας και στεγανοποίηση, εμείς είμαστε εδώ. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε άμεσα τις καλύτερες προσφορές από αξιόπιστους τεχνικούς στην περιοχή σου!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορά από αξιόλογο συνεργείο μονώσεων στην περιοχή σου

Γιώργος Α.
55 αξιολογήσεις
πολυ καλη συνεργασια και καλος στην δουλεια του
Πέτρος Γ.
43 αξιολογήσεις
Πρόκειται για αποτελεσματικό τίμιο αξιοπρεπή και ειλικρινή επαγγελματία. Σε 2 ημέρες είχε τελειώσει μόνωση ταράτσας 160 τετραγωνικών μέτρ...
Εμμανουήλ Σ.
40 αξιολογήσεις
O Koς Στρουμπούλης ήταν άψογος στην μεταξύ μας επικοινωνία, συνεργασία, αποτέλεσμα εργασίας και προσοχή στον περιβάλλοντα χώρο. Η εργασία...
Μ. Group
33 αξιολογήσεις
Εργασία 5 ημερών συνεπείς γρήγοροι στην εργασία τους ευγενικοί και λογικές τιμές (τους συνιστώ ανεπιφύλακτα)
Σταμάτης Κ.
30 αξιολογήσεις
Όλα μια χαρά. Πολύ εξυπηρετικός, γρήγορη και καθαρή εργασία!
Γιώργος Σ.
28 αξιολογήσεις
Ο επαγγελματίας ήταν ιδιαίτερα συνεπής με εξαιρετική ποιότητα εργασίας. Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτόν και στην ομάδα του!
Σχετικά άρθρα
Η μόνωση ταράτσας είναι μία διαδικασία που εφαρμόζεται στην οροφή ενός κτιρίου για να το κρατά προστατευμένο
Η θερμομόνωση, είναι ένα ζήτημα που θα σε απασχολήσει χειμώνα – καλοκαίρι. Η εφαρμογή της, μπορεί να
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει