Μόνωση Ταράτσας με Ασφαλτόπανο

Βρες τους καλύτερους επαγγελματίες για την κατηγορία Μόνωση Ταράτσας με Ασφαλτόπανο

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 3 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη μόνωση ταράτσας με ασφαλτόπανο

Οι στεγανοποίησεις ταρατσών με ασφαλτόπανα, πραγματοποιούνται από εξειδικευμένα συνεργεία μονώσεων και εξασφαλίζουν την προστασία του κτιρίου από το νερό και την υγρασία.

Τα ασφαλτόπανα αποτελούν την πρώτη εκδοχή υλικού που εφαρμόζεται στη στεγάνωση, στεγανοποίηση ή υγρομόνωση.

Η στεγανοποίηση είναι η μια από τις κατηγορίες που συναντώνται στις μονώσεις. Τις άλλες δύο συνιστούν η θερμομόνωση και η ηχομόνωση.

Πότε γίνεται στεγανοποίηση της ταράτσας;

Η στεγανοποίηση εφαρμόζεται κυρίως στην περίπτωση της μόνωσης ταράτσας, αφού σύμφωνα με τον ορισμό της προστατεύει ό,τι έρχεται σε επαφή με το νερό.

Ένας τοίχος από μόνος του δε μπορεί να τιθασεύσει το νερό. Κρίνεται, λοιπόν, απαραίτητη μια επένδυση στεγανοποίησης ώστε να προστατευθεί το εσωτερικό μέρος του κτιρίου από τους εξωτερικούς παράγοντες.

Τι είναι τα ασφαλτόπανα;

Τα ασφαλτόπανα είναι πρακτικά ασφαλτικές μεμβράνες διαφόρων τύπων που συναντά κανείς υπό τη μορφή ρολών. Το πάχος τους κυμαίνεται, από 3 έως και 7 χιλιοστά.

Ο βασικός οπλισμός ενός ασφαλτόπανου αποτελείται από ειδικά επεξεργασμένη άσφαλτο, πλαισιωμένη με πολυμερή υλικά για μεγαλύτερες αντοχές. Το βάρος του ποικίλει ανάλογα με το επιλεγμένο πάχος του και την εξωτερική του επένδυση.

Γιατί να επιλέξεις στεγανοποίηση ταράτσας με ασφαλτόπανα;

Οι στεγανοποιήσεις ταρατσών με ασφαλτόπανα, συνιστούν μία χαρακτηριστική κι αγαπημένη επιλογή στη μόνωση ταράτσας και συγκεκριμένα στη υγρομόνωση.  Οι βασικοί λόγοι είναι:

Η στεγανοποίηση με ασφαλτόπανα γίνεται σε πολλούς χώρους.

Τα ασφαλτόπανα, δεν επιλέγονται μόνο για την υγρομόνωση ταράτσας αλλά και για υπόγεια, χώρους πάρκινγκ και άλλους χώρους που έχουν ανάγκη από αυτού του είδους τη μόνωση.

Τα ασφαλτόπανα εφαρμόζονται σε όλες τις επιφάνειες.

Όποια επιφάνεια κι αν επιθυμείς να υγρομονώσεις, με την κατάλληλη προεργασία και προσαρμογή τα ασφαλτόπανα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σου.

Επομένως, είτε η επιφάνειά σου είναι επίπεδη, είτε είναι κεκλιμένη, σε ταράτσα ή μεταλλική στέγη, το ασφαλτόπανο διαθέτει τις ικανότητες να είναι αποτελεσματικό στον απόλυτο βαθμό.

Ποια είναι τα βασικά στάδια στη μόνωση ταράτσας με ασφαλτόπανο;

Όπως όλες οι διαδικασίες, έτσι και αυτή της στεγάνωσης ή στεγανοποίησης έχει μια ορισμένη διαδικασία εφαρμογής.

Αν και τα βήματα που ακολουθούνται στη στεγανοποίηση ταρατσών με ασφαλτόπανα μπορεί να διαφέρουν ανά επαγγελματία και συνεργείο, τα βασικά στάδια που ακολουθούνται είναι:

Εξειδικευμένη Μελέτη

Σωστή μελέτη του χώρου από εξειδικευμένο επαγγελματία, καθώς και μελέτη της υπάρχουσας κατάστασης για τη μόνωση ταράτσας.

Καθαρισμός του χώρου

Πολύ καλός καθαρισμός του χώρου όπου θα πραγματοποιηθεί η στεγανοποίηση με ασφαλτόπανα. Απαιτείται υψηλή πίεση νερού προκειμένου να εξαφανιστεί κάθε ίχνος σκόνης ή αντικειμένου που ενδέχεται να εμποδίσει την επιτυχία του έργου.

Κλείσιμο ρωγμών

Στο συγκεκριμένο σημείο καθίσταται αναγκαία η επέμβαση σε ρωγμές ή αρμούς με κάποιο ειδικό υλικό ώστε να καλυφθούν.

Τοποθέτηση ειδικού ασφαλτικού υλικού.

Η επιφάνεια όπου θα εφαρμοστεί η στεγάνωση θα δεχθεί ένα ειδικό ασφαλτικό υλικό που θα λειτουργήσει ως φράγμα υδρατμών.

Τοποθέτηση της ασφαλτικής μεμβράνης.

Ως επικάλυψη της μπορεί να έχει την ορυκτή ψηφίδα ή το αλουμίνιο, ανάλογα με τις λειτουργικές αλλά και αισθητικές ανάγκες της κατασκευής μας.

Τοποθέτηση στεγανωτικού υλικού

Όλοι οι αρμοί που έχουν τα ασφαλτόπανα επικαλύπτονται με ειδικό στεγανωτικό υλικό.

Με τη χρήση ποιοτικών μονωτικών υλικών η στεγανοποίηση ταρατσών με ασφαλτόπανα έχει άριστη αποτελεσματικότητα με μικρό συγκριτικά κόστος. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την εξοικονόμηση χρημάτων που πραγματοποιείται μέσω και της θερμομόνωσης, καθιστά το ασφαλτόπανο ένα πολύ διαδεδομένο υλικό.

Ποιο είναι το κόστος για μόνωση ταράτσας με ασφαλτόπανο;

Τα ασφαλτόπανα αποτελούν το βασικό υλικό για την στεγανοποίηση – υγρομόνωση ταράτσας. Το σχετικά μεγάλο τους βάρος τα καθιστά ακατάλληλα για σπίτια τα οποία χτίστηκαν πριν το 1989 με κακές πρακτικές. Τα ασφαλτόπανα είναι επιρρεπή στις φθορές, αλλά υπάρχουν τεχνίτες που τους δίνουν εγγύηση 6 περίπου ετών. Ανάλογα τις φθορές,που θα δημιουργηθούν με το πέρασμα του χρόνου, μπορεί να καλυφθούν απλά με μία στρώση επαλειφόμενου ή μπορεί να χρειαστεί ξήλωμα και τοποθέτηση νέων ασφαλτόπανων.

Τέλος, είναι καλό να γνωρίζεις ότι μία τοποθέτηση ασφαλτόπανων κατά μέσο όρο κοστίζει περίπου 13-17€/τ.μ.* με υλικά και εργατικά, ενώ σε περίπτωση που έχουν συμβεί βλάβες μπορούν να περαστούν όπως προαναφέρθηκε με επαλειφόμενο, με κόστος 6-9€/τ.μ.* ή να ξηλωθούν και να τοποθετηθούν νέα με κόστος 16-20€/τ.μ.*.

* Όλες οι τιμές που αναφέρονται είναι χωρίς ΦΠΑ.

Αν ονειρεύεσαι μια τέλεια μόνωση ταράτσας η λύση είναι πιο εύκολη απ’ όσο νόμιζες! Στην πλατφόρμα μας θα βρεις έμπειρους και αξιολογημένους επαγγελματίες για την καλύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτηση.

Καταχώρησε εύκολα και γρήγορα την εργασία σου και πάρε προσφορές για το κόστος στεγανοποίησης ταρατσών με ασφαλτόπανα από τους καλύτερους επαγγελματίες μας.

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογα συνεργεία μονώσεων στην περιοχή σου

Γιώργος Α.
55 αξιολογήσεις
πολυ καλη συνεργασια και καλος στην δουλεια του
Πέτρος Γ.
43 αξιολογήσεις
Κάναμε στεγάνωση-θερμομόνωση ταράτσας και ενός πλαινού τοίχου. Ο Πέτρος ήταν αναλυτικός και κατανοητός στην προσφορά του, συνεπής στα ραν...
Εμμανουήλ Σ.
40 αξιολογήσεις
O Koς Στρουμπούλης ήταν άψογος στην μεταξύ μας επικοινωνία, συνεργασία, αποτέλεσμα εργασίας και προσοχή στον περιβάλλοντα χώρο. Η εργασία...
Μ. Group
34 αξιολογήσεις
Εργασία 5 ημερών συνεπείς γρήγοροι στην εργασία τους ευγενικοί και λογικές τιμές (τους συνιστώ ανεπιφύλακτα)
Σταμάτης Κ.
30 αξιολογήσεις
Έμεινα πολύ ευχαριστημένος και εξυπηρετήθηκα άμεσα!
Γιώργος Σ.
28 αξιολογήσεις
Ο επαγγελματίας ήταν ιδιαίτερα συνεπής με εξαιρετική ποιότητα εργασίας. Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτόν και στην ομάδα του!
Σχετικά άρθρα
Η μόνωση ταράτσας είναι μία διαδικασία που εφαρμόζεται στην οροφή ενός κτιρίου για να το κρατά προστατευμένο από τις εξωτερικές επιδράσεις
Η κακή ηχομόνωση σπιτιού είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα κατασκευαστικά προβλήματα που μπορεί να συναντήσει κανείς.
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει