Μόνωση Σωλήνων

Βρες τους καλύτερους επαγγελματίες για την κατηγορία Μόνωση Σωλήνων

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Μας περιγράφεις την εργασία για την οποία χρειάζεσαι επαγγελματία ΔΩΡΕΑΝ
Πάρε προσφορά
Μέσα σε λίγες ώρες λαμβάνεις την καλύτερη προσφορά από πιστοποιημένο επαγγελματία!
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Εφόσον σε καλύπτει η προσφορά, προχωράς στην εκτέλεση της εργασίας & αξιολογείς τον επαγγελματία

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την Μόνωση Σωλήνων

Σκέφτεσαι να μονώσεις τις σωλήνες του σπιτιού σου; Η μόνωση αποτελεί ένα μέσο προστασίας από τα καιρικά φαινόμενα. Για το λόγο αυτό θα έπρεπε να σε απασχολεί χειμώνα- καλοκαίρι. Μπορεί να γίνει μόνωση τόσο στις εσωτερικές όσο και στις εξωτερικές σωλήνες του σπιτιού σου.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η μόνωση σωλήνων;

Εξοικονόμηση Ενέργειας: Η μόνωση που αφορά τις σωλήνες ζεστού νερού, φυσικού αερίου ή θέρμανσης περιορίζει τις απώλειες της ενέργειας. Μπορεί να γίνει μόνωση εξωτερικών σωλήνων θέρμανσης ή μόνωση σωλήνων ηλιακού θερμοσίφωνα. Συγκεκριμένα, είναι πιθανό να εξοικονομηθεί έως 4% της ενέργειας που δαπανάται.

Εξοικονόμηση Χρημάτων: Επακόλουθο του προηγούμενου οφέλους είναι το γεγονός ότι γλιτώνεις και χρήματα. Λιγότερη κατανάλωση ενέργειας σημαίνει και λιγότερη σπατάλη χρημάτων σε ρεύμα, φυσικό αέριο ή πετρέλαιο.

Εξοικονόμηση Χρόνου: Έχοντας λιγότερες απώλειες από τις σωλήνες, σημαίνει ότι το νερό ή το φυσικό αέριο ζεσταίνεται γρηγορότερα. Απαιτείται, δηλαδή, λιγότερος χρόνος αναμονής προκειμένου να απολαύσεις το ζεστό χαλαρωτικό σου μπάνιο.

Αύξηση Θερμοκρασίας: Η μόνωση δεν αφήνει τη θερμότητα να αποβάλλεται χωρίς λόγο στο περιβάλλον. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ζεσταίνεται το νερό έως και κατά 4 °C παραπάνω.

Προστασία του Περιβάλλοντος: Το γεγονός ότι εξοικονομείται ενέργεια σημαίνει ότι προστατεύεται και το περιβάλλον. Αυτό γιατί απαιτείται όλο και λιγότερη ποσότητα καυσίμου προς οικιακή χρήση.

Η μόνωση των σωλήνων είναι μια εύκολη σχετικά διαδικασία. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται συνήθως για τη μόνωση σωλήνων είναι φτιαγμένα από τα εξής:

  • Συνθετικό καουτσούκ

  • Κοχύλια πετροβάμβακα

  • Υαλοβάμβακα

  • Με επένδυση αλουμινίου

  • Πολυουρεθάνη

  • Εξηλασμένο πολυαιθυλένιο

  • Κοχύλια πολυισοκυανικού αφρού

Ωστόσο, η επιλογή του υλικού εξαρτάται από το σημείο εφαρμογής και τις απαιτήσεις της μόνωσης. Για παράδειγμα, διαφέρει η μόνωση σε μία βιομηχανική εγκατάσταση με αυτή σε ένα σπίτι. Επίσης, θα χρειαστείς κολλητική ταινία, σύρμα, ταινία αλουμινίου ή δεματικά για να σταθεροποιήσεις το μονωτικό υλικό επάνω στη σωλήνα. Τα μονωτικά υλικά θα πρέπει να είναι αντίστοιχα του μεγέθους και του μήκους της σωλήνας στην οποία θα χρησιμοποιηθούν.

Ποια τα χαρακτηριστικά των υλικών της μόνωσης σωλήνων;

Υψηλή Αντοχή: Στα χαρακτηριστικά των μονωτικών υλικών συγκαταλέγεται η αντοχή τους σε πολύ χαμηλές ή πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Επομένως, η έκθεση των σωλήνων στο κρύο ή το ήλιο αντίστοιχα, δε θα επηρεάσει το νερό ή το καύσιμο που διέρχεται από αυτές. Η εφαρμογή της γίνεται τόσο σε εσωτερικές όσο και σε εξωτερικές σωλήνες.

Ανθεκτικότητα: Με την εξέλιξη της τεχνολογίας τα υλικά μόνωσης δε σχίζονται και δε θρυμματίζονται.

Ευελιξία: Είναι αρκετά ελαστικά, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να τους δώσεις όση καμπυλότητα απαιτεί η σωλήνα σου. Επιπλέον, σε βοηθά στη γρήγορη και εύκολη τοποθέτηση. Η μόνωση με επένδυση αλουμινίου από καουτσούκ είναι από τα πιο εύκαμπτα υλικά που χρησιμοποιείται.

Μη Φλεγόμενα: Τα υλικά αυτά είναι εξαιρετικά κακοί αγωγοί της φωτιάς. Περιορίζουν την εξάπλωση της φλόγας και δεν παράγουν βλαβερά σωματίδια.

Μόνωση σωλήνων υδραυλικής εγκατάστασης

Οι σωλήνες ύδρευσης απαιτούν στεγανοποίηση προκειμένου να περιοριστούν οι διαρροές. Ιδιαίτερα οι σωληνώσεις που διέρχονται από το χώρο του μπάνιου, θα πρέπει να μονώνονται κατά την εγκατάσταση ή την επισκευή τους. Μία ενδεχόμενη υδραυλική διαρροή είναι το πιο πιθανό σενάριο πρόκλησης υγρασίας και μούχλας στο χώρο σας.

Γιατί να επιλέξεις έναν από τους επαγγελματίες του Douleutaras.gr;

Οι τεχνίτες της πλατφόρμας μας που ασχολούνται με τη μόνωση σωλήνων, τοίχων και ταρατσών θα αναλάβουν όποια εργασία επιθυμείς να πραγματοποιήσεις. Διαθέτοντας πολυετή εμπειρία, σύγχρονο εξοπλισμό και γνώσεις στο αντικείμενο θα σου προτείνουν τα καταλληλότερα υλικά μόνωσης για το σπίτι σου παρέχοντάς σου ένα άριστο αποτέλεσμα.

Καταχώρησε, λοιπόν, την εργασία σου και πάρε προσφορές για το κόστος από αξιολογημένους επαγγελματίες άμεσα & οικονομικά. Επίλεξε εκείνον που σου ταιριάζει καλύτερα με λίγα μόνο κλικ!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορά από αξιόλογους επαγγελματίες στην περιοχή σου

ΑΡΜΠΕΝ ΝΤΕΝΤΙΑ
24 αξιολογήσεις
Συνεπής στο ραντεβού του και η δουλειά του ήταν πολύ καλή! Νοικοκύρης! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!
ΟΙΚΟΜΟΝΩΣΗ Χυτας Δημητρης
12 αξιολογήσεις
Ήταν εξαιρετικός επαγγελματίας, πολύ καλή δουλειά!
ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΕΡΒΑΣ
24 αξιολογήσεις
Άμεση εξυπηρέτηση και ανταπόκριση. Ολοκλήρωση έργου μέσα σε δυο ημέρες. Πολύ καλή δουλειά. Ανταγωνιστική τιμή!
Πέτρος Γκίγκιλας
43 αξιολογήσεις
Άριστος. Γνωρίζει καλά το αντικείμενο!
Γιώργος Δρόσος
15 αξιολογήσεις
Αξίζει πάνω από 5 αστέρια. Είμαι πολύ ευχαριστημένος!
Νίκος Γιάννος
1 αξιολόγηση
Πάρα πολύ ευγενικός, μου έδωσε τηλεφωνικές συμβουλές!
Σχετικά άρθρα
Όταν μιλάμε για τη φροντίδα και τη συντήρηση του σπιτιού, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για αποφύγεις ένα πρόβλημα, από την πρόληψη.
Η υγρασία στο ταβάνι και στους τοίχους συνιστά ένα από τα συνηθέστερα αλλά παράλληλα και δυσκολότερα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει
Μη φεύγεις!
Η συμπλήρωση της φόρμας δεν απαιτεί περισσότερο από 1 λεπτό. Η διαδικασία είναι εντλώς δωρεάν και απολύτως ασφαλής και θα σε φέρει σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία σου.

Δεν με ενδιαφέρει