Ηχομόνωση Δαπέδου

Βρες τα Καλύτερα Συνεργεία στην κατηγορία Ηχομόνωση Δαπέδου

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Τι πρέπει να γνωρίζεις για την Ηχομόνωση Δαπέδου;

Οι ήχοι που προκαλούνται από το περπάτημα και την μεταφορά των επίπλων, πολλές φορές δημιουργούν προβλήματα με τους γείτονες. Η εφαρμογή ηχομονωτικών υλικών στο πάτωμα, είναι η λύση που ψάχνεις για να απαλλαγείς από το άγχος των θορύβων μία και καλή.

Ως ηχομόνωση δαπέδου, εννοούμε την ικανότητα που έχει το πάτωμα να απομονώνει τους τους αερόφερτους ή τους κτυπογενείς ήχους που προκαλούνται στην επιφάνειά τους.

Με την ηχομόνωση δαπέδου μπορούν να μειωθούν οι ανεπιθύμητοι θόρυβοι και να εξασφαλιστεί η ακουστική άνεση στο χώρο. Ειδικά σε περιπτώσεις όπου το δάπεδο είναι ξύλινο, θα πρέπει να γίνει ηχομόνωση ξύλινου δαπέδου, για να μειωθούν οι θόρυβοι που προκαλούνται από αυτό.

Θέλεις να πραγματοποιήσεις ηχομόνωση δαπέδου; Διάβασε παρακάτω και θα μάθεις παραπάνω πράγματα για τους κτυπογενείς ήχους και τα υλικά που χρησιμοποιούν τα συνεργεία μονώσεων για την αντιμετώπισή τους.

Πώς γίνεται η Ηχομόνωση Δαπέδου;

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου διάφοροι ήχοι δημιουργούνται από δονήσεις στην κατασκευή. Τέτοιες δονήσεις μπορεί να προκαλούνται από περπάτημα με τακούνια από το πάνω διαμέρισμα, το ανοιγοκλείσιμο μιας πόρτας, ο θόρυβος από το τράνταγμα ενός πλυντηρίου που δουλεύει, κλπ.

Για τέτοιου είδους θορύβους, η σωστή ηχομόνωση επιτυγχάνεται με τη μόνωση του πατώματος, με τη δημιουργία αντικραδασμικών βάσεων ή την κατασκευή πλωτού δαπέδου. Πιο συγκεκριμένα, η ηχομόνωση δαπέδου γίνεται με:

1. Μαλακή Ηχοαπορροφητική Επίστρωση: Η επίστρωση αυτή μπορεί να γίνει με χαλιά, με φελλό, βινύλιο και καουτσούκ.

2. Κατασκευή Πλωτού Δαπέδου: Τα πλωτά δάπεδα είναι μία στρώση από εύκαμπτο υλικό όπως πετροβάμβακας αλλά και με άλλα υλικά όπως φελλός, αντικραδασμικών βάσεων και πολυαιθυλενίου.

Πώς γίνεται η Ηχομόνωση Ξύλινου Δαπέδου;

Η ηχομόνωση ξύλινου δαπέδου πολλές φορές απαιτείται για την απορρόφηση των κραδασμών που προκαλούνται στην επιφάνεια του. Ειδικά σε διαμερίσματα πολυκατοικιών, η ηχομόνωση ξύλινου δαπέδου θεωρείται απαραίτητη.

1. Ηχομόνωση ξύλινου δαπέδου με γαριδάκι

Το “γαριδάκι” χρησιμοποιείται ως ηχομονωτικό υλικό, που παράγεται από κόκκους διογκωμένης πολυστερίνης. Γεμίζοντας τα ξύλινα πατώματα με το υλικό αυτό, μπορεί να ηχομονωθεί ο χώρος, καθώς η κυψελική του δομή έχει ιδιαίτερα υψηλές αντοχές. Το υλικό αυτό μπορεί να συμπιέζεται και να κάμπτεται, απορροφόντας με αυτό τον τρόπο τους κραδασμούς στην επιφάνεια του δαπέδου.

2. Ηχομόνωση ξύλινου δαπέδου με ελαστικές εδράσεις

Οι ελαστικές εδράσεις έχουν ως βασικό στόχο την μείωση του κτυπογενούς θορύβου στο ξύλινο πάτωμα. Οι ελαστικές εδράσεις φέρουν στο κάτω μέρος τους ημικυλινδρική διαμόρφωση, η οποία μπορεί να βελτιώσει την απορρόφηση των κραδασμών. Με αυτό τον τρόπο γίνεται ηχομόνωση ξύλινου δαπέδου σε συνδυασμό με την επικάλυψη του κάτω μέρους του παρκέ με πετροβάμβακα. Ο πετροβάμβακας είναι ένα φυσικό ινώδες προϊόν που προέρχεται από πετρώματα.

3. Ηχομόνωση ξύλινου δαπέδου με αντικραδασμικό

Το αντικραδασμικό ξύλινου δαπέδου χρησιμοποιείται για την απορρόφηση των κτυπογενών ήχων. Συνίσταται και σε αυτή την περίπτωση, η τοποθέτηση απορροφητικού υλικού, όπως ο πετροβάμβακας.

4. Ηχομόνωση ξύλινου δαπέδου με ελαστική ταινία

Η ελαστική ταινία χρησιμοποιείται για το περιμετρικό σφράγισμα των ξύλινων πλωτών δαπέδων. Τοποθετείται μεταξύ του παρκέ και του σοβατεπί, ώστε να εμποδίζει την δημιουργία ηχογέφυρας. Παράλληλα, συμβάλει στη στεγάνωση του σημειου που τοποθετείται.

5. Ηχομόνωση ξύλινου δαπέδου με ηχομονωτικό ξηράς δόμησης

Το ηχομονωτικό ξηράς δόμησης χρησιμοποιείται για να ηχομονωθούν οι αερόφερτοι και οι κτυπογενείς θόρυβοι. Επιπλέον, απορροφά τους κραδασμούς και συμβάλει στην απόσβεσή τους.

6. Ηχομόνωση ξύλινου δαπέδου με ηχομονωτικό φύλλο

Η ηχομόνωση με ηχομονωτικό φύλλο εφαρμόζεται κυρίως σε εφαρμογές με περιορισμένο χώρο και υψηλές απαιτήσεις ηχομόνωσης. Παράγεται με βασικά συστατικά τον μόλυβδο και το πολυαιθυλένιο και μπορεί να προσφέρει πολύ καλά ηχομονωτικά αποτελέσματα. Αποτελεί, όμως, μια πιο ακριβή λύση για την ηχομόνωση ξύλινου δαπέδου.

Οι παραπάνω μέθοδοι θα πρέπει να συνδυαστούν με τον κατάλληλο τρόπο, ανάλογα με την μελέτη του χώρου, για να γίνει σωστά η ηχομόνωση ξύλινου δαπέδου.

Πώς επιλέγονται τα κατάλληλα υλικά για την Ηχομόνωση Ξύλινου Δαπέδου;

Για την επιλογή της κατάλληλης μεθόδου για την ηχομόνωση ξύλινου δαπέδου θα πρέπει να γίνει μελέτη ηχομόνωσης και ακουστικής προστασίας. Η μελέτη αυτή πραγματοποιείται με βασικό σκοπό να επιλεγούν τα κατάλληλα ηχομονωτικά και ηχοαπορροφητικά υλικά. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται πως η ηχομόνωση ξύλινου δαπέδου θα επιφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Γιατί να επιλέξεις του τεχνικούς του Douleutaras.gr;

Οι εργασίες για την  ηχομόνωση δαπέδου είναι αρκετά απαιτητικές και χρειάζονται προσοχή στη λεπτομέρεια. Κάθε μέθοδος, ανάλογα με το υλικό που θα επιλέξεις, έχει και διαφορετικό τρόπο εφαρμογής.

Στην πλατφόρμα μας, μπορείς να βρεις εξειδικευμένα συνεργεία μονώσεων που θα εφαρμόσουν τα κατάλληλα ηχομονωτικά υλικά, ώστε να εξασφαλίζεις την ηχομόνωση του σπιτιού και των δωματίων του.

Καταχώρησε την εργασία σου για τοποθέτηση ηχομόνωσης στο σπίτι ή τον επαγγελματικό σου χώρο στην υπηρεσία μας.

Λάβε άμεσα προσφορές για τις τιμές στην ηχομόνωση δαπέδων, από τους καλύτερους επαγγελματίες!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόπιστα συνεργεία μονώσεων στην περιοχή σου

Γιώργος Α.
53 αξιολογήσεις
πολυ καλη συνεργασια και καλος στην δουλεια του
Πέτρος Γ.
43 αξιολογήσεις
Ο πετρος πολυ καθαρος ανθρωπος ,φιλικος σε κοιταει στα ματια οταν σου μιλαει,εχει γνωση του αντικειμενου του και η δουλεια του στο φινιρι...
Εμμανουήλ Σ.
40 αξιολογήσεις
O Koς Στρουμπούλης ήταν άψογος στην μεταξύ μας επικοινωνία, συνεργασία, αποτέλεσμα εργασίας και προσοχή στον περιβάλλοντα χώρο. Η εργασία...
Μ. Group
31 αξιολογήσεις
Εργασία 5 ημερών συνεπείς γρήγοροι στην εργασία τους ευγενικοί και λογικές τιμές (τους συνιστώ ανεπιφύλακτα)
Σταμάτης Κ.
29 αξιολογήσεις
Έμεινα πολύ ευχαριστημένος από τη δουλειά του κου Σταμάτη. Τον ευχαριστώ πολύ!
Γιώργος Σ.
28 αξιολογήσεις
Ο επαγγελματίας ήταν ιδιαίτερα συνεπής με εξαιρετική ποιότητα εργασίας. Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτόν και στην ομάδα του!
Σχετικά άρθρα
Η μόνωση ταράτσας είναι μία διαδικασία που εφαρμόζεται στην οροφή ενός κτιρίου για να το κρατά προστατευμένο από τις εξωτερικές επιδράσεις
Η κακή ηχομόνωση σπιτιού είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα κατασκευαστικά προβλήματα που μπορεί να συναντήσει κανείς.
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει