Μετατροπή Τζακιού σε Ενεργειακό

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Μετατροπή Τζακιού σε Ενεργειακό

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Τί πρέπει να ξέρεις πριν προχωρήσεις στην μετατροπή τζακιού σε ενεργειακό;

Η μετατροπή τζακιού σε ενεργειακό, είναι μονόδρομος, εάν επιθυμείς να βρεις τρόπο να μειώσεις τα έξοδα θέρμανσης στην οικία σου και να εξασφαλίσεις μία ιδανική ατμόσφαιρα για τον χώρο σου.

Τα συστήματα θέρμανσης με πετρέλαιο, επιβαρύνουν αισθητά τον μηνιαίο προϋπολογισμό του σπιτιού και η το ενεργειακό τζάκι αποτελεί μία εναλλακτική επιλογή που καθόλου δεν χάνει σε ποιότητα και αποδοτικότητα.

Οι εργασίες αντικατάστασης του παραδοσιακού τζακιού με ένα ενεργειακό, πραγματοποιούνται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και χωρίς αναστάτωση για το σπίτι και ταλαιπωρία για τους ιδιοκτήτες.

Οι επαγγελματίες τεχνίτες της πλατφόρμας μας, μάς απάντησαν σε κάποια βασικά ερωτήματα που απασχολούν όσους επιθυμούν την μετατροπή του παραδοσιακού τζακιού τους σε ενεργειακό.

Πώς γίνεται η μετατροπή του παραδοσιακού τζακιού σε ενεργειακό;

Η μετατροπή του παραδοσιακού τζακιού σε ενεργειακό, εάν πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένο συνεργείο, δεν απαιτεί πολλά μερεμέτια και αποφεύγεται το ενδεχόμενο να προκληθούν φθορές στην εξωτερική όψη του τζακιού. Συγκεκριμένα, κατά την μετατροπή του τζακιού σε ενεργειακό, ακολουθείται η εξής διαδικασία:

Σε πρώτη φάση, καλύπτεται ο χώρος που βρίσκεται γύρω από το τζάκι με ειδικά προστατευτικά νάϋλον, ώστε να μην επηρεαστούν από τα μερεμέτια που θα πραγματοποιηθούν.

Έπειτα, για την εγκατάσταση του ενεργειακού τζακιού, μπορεί να χρειαστεί η αποξήλωση κάποιων πυρότουβλων στο εσωτερικό του τζακιού ώστε να εφαρμόσει όπως πρέπει η κασέτα στο παραδοσιακό τζάκι.

Βέβαια, οι επαγγελματίες τεχνίτες επιδιώκουν να κάνουν όσο το δυνατόν λιγότερες εργασίες ώστε να μην δημιουργείται σύγχυση στο σπίτι. Μέσα σε αυτές τις εργασίες είναι και η τοποθέτηση ανοξείδωτης καμινάδας στο παραδοσιακό τζάκι.

Οι εργασίες ολοκληρώνονται μέσα σε διάστημα δύο ημερών και το αποτέλεσμα είναι να έχεις το τζάκι των ονείρων σου και την ιδανική ατμόσφαιρα στον χώρο σου.

Πώς λειτουργεί ένα ενεργειακό τζάκι;

Το βασικό χαρακτηριστικό των ενεργειακών τζακιών είναι η ύπαρξη πόρτας. Η πόρτα είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία ενός ενεργειακού τζακιού καθώς συντελεί στον να μην διαφεύγει μέσω της καμινάδας ο θερμός αέρας που παράγεται. Ακόμη, συμβάλει στην αύξηση της θερμοκρασίας εσωτερικά της εστίας άρα στην καλύτερη καύση των καυσαερίων.

Πέρα από την πόρτα, στο ενεργειακό τζάκι σημαντικό ρόλο παίζει ο θερμοθάλαμος της εστίας. Τα μοτέρ που είναι τοποθετημένα στο κάτω μέρος της κασέτα, εισάγουν τον εξωτερικό αέρα στον θερμοθάλαμο, εκείνος κινείται περιμετρικά, θερμαίνεται και απελευθερώνεται μέσω των θυρίδων εξαγωγής που υπάρχουν στο πάνω μέρος της κασέτας.

Τώρα που αντιλαμβάνεσαι την εξειδικευμένη λειτουργία του ενεργειακού τζακιού, δεν έχεις παρά να επιλέξεις την εγκατάστασή του. Για να πειστείς ακόμη περισσότερο, ρωτήσαμε τους επαγγελματίες τζακάδες μας και μας ενημέρωσαν για τα πλεονεκτήματα που θα σου προσφέρει η τοποθέτησή του.

Τί οφέλη θα κερδίσεις από την μετατροπή του τζακιού σε ενεργειακό;

Η μετατροπή του παραδοσιακού τζακιού σε ενεργειακό, έχει να σου αποφέρει πολλαπλά οφέλη και να βελτιώσει αισθητά την καθημερινότητά σου. Οι επαγγελματίες μας, μας έδωσαν μία λίστα με τα πλεονεκτήματα της μετατροπής του τζακιού σε ενεργειακό. Ποια είναι αυτά;

  • Το ενεργειακό τζάκι έχει θερμική απόδοση έως 80% σε σύγκριση με το παραδοσιακό που κυμαίνεται στο 12 με 18%.
  • Ελαττώνεται το ποσοστό ρύπανσης της ατμόσφαιρας αφού τα ενεργειακά τζάκια πραγματοποιούν όσο το δυνατόν καλύτερη καύση.
  • Είναι πιο υγιεινό καθώς καίει το μεγαλύτερο μέρος των καυσαερίων που απελευθερώνονται.
  • Τα ενεργειακά τζάκια μειώνουν το κόστος θέρμανσης, τόσο μέσω της καλύτερης απόδοσης όσο και μέσω της μικρότερης κατανάλωσης ξυλείας.
  • Παράγει ελάχιστη ποσότητα καπνού άρα και διαθέτει και ελάχιστες απαιτήσεις καθαρισμού.
  • Το ενεργειακό τζάκι διαθέτει πόρτα, η οποία προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια σε σχέση με τα παραδοσιακά τζάκια που είναι ανοιχτά.
  • Μπορεί να συνδεθεί με αεραγωγούς και σώματα και να ζεστάνει αποτελεσματικά όλο το σπίτι.

Τα παραπάνω οφέλη, είναι αρκετά για να σε πείσουν ότι πρέπει να προχωρήσεις στην μετατροπή του τζακιού σε ενεργειακό. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προχωρήσεις στην επιλογή του κατάλληλου τεχνίτη, μέσω της πλατφόρμας μας που θα αναλάβει τις εργασίες και την εγκατάσταση και θα σου χαρίσει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Καταχώρησε την εργασία σου για μετατροπή του παραδοσιακού τζακιού σε ενεργειακό και πάρε τις πιο ανταγωνιστικές προσφορές από τους καλύτερους τεχνίτες στην περιοχή σου!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας
Εξαιρετικός, γνώστης και ευγενικός!
Η συνεργασία με τον κ. Μπακομήτρο ήταν πέραν του δέοντος εξαιρετική. Σας ευχαριστούμε για την άμεση και καλή συνεργασία!
Καλή και γρήγορη εργασία χωρίς απόκλιση από το κόστος!
Καλή δουλειά, πολύ λογικές τιμές, ευγενικοί και καλοί άνθρωποι!
Πολύ καλή δουλειά, γρήγορα και καθαρά!
Σχετικά άρθρα
Οι μυρωδιές από τα τζάκια έχουν αρχίσει ήδη να χτυπάνε την πόρτα μας μιας και αυτή την εβδομάδα νιώσαμε τα πρώτα κρύα του χειμώνα.
Κάνει κρύο, καιρός για δύο; Ναι, για σένα και το τζάκι σου. Περίμενες πώς και πώς να χειμωνιάσει για να ανάψεις το τζάκι
Σχετικές υπηρεσίες