Μεταφράσεις

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Μεταφράσεις

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

5 συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις για να μην ''χαθείς στην μετάφραση''

Οι μεταφράσεις κειμένων, είναι μια δουλειά για θαρραλέους, αφού διαθέτει την δυσκολία της αποτύπωσης των εννοιών και του ύφους ενός κειμένου που έχει γραφτεί σε διαφορετική γλώσσα.

Εάν είσαι λοιπόν, από εκείνους τους <<θαρραλέους>>, άκου 5 συμβουλές από επαγγελματίες μεταφραστές που θα σε βοηθήσουν στην διαδικασία της μετάφρασης:

  • Ιδιαίτερη προσοχή στο ύφος του κειμένου: Είναι πολύ σημαντικό να θυμάσαι ότι μεταφράζετε και δεν διασκευάζετε ένα κείμενο. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι το πρωτότυπο κείμενο σοβαρό και η μετάφρασή του χιουμοριστική
  • Προσοχή στις ιδιωματικές εκφράσεις: Υπάρχουν εκφράσεις που αν μεταφραστούν κατά λέξη χάνουν το νόημά τους, καθώς μπορεί το νόημα μίας ξένης έκφρασης, να αποδίδεται με διαφορετική έκφραση στην ελληνική γλώσσα.
  • Προσοχή στους ειδικούς όρους: Εάν περιέχονται στο κείμενο ειδικοί όροι που δεν μπορείς να μεταφράσεις στα ελληνικά, καλύτερα να τους παραθέσεις με την ορολογία που υπάρχει στο πρωτότυπο κείμενο.
  • Εισαγωγή σημειώσεων: Μπορείς να εισάγεις και τις δικές σου σημειώσεις ως μεταφραστής, σε σημεία που πιστεύεις ότι δεν είναι κατανοητά για τον Έλληνα αναγνώστη.
  • Εάν πρόκειται για μετάφραση βιβλίου ή άρθρου: Βεβαιώσου ότι έχεις την άδεια του συγγραφέα για να προχωρήσεις στην μετάφραση.


Σε περίπτωση που δεν νιώθεις τόσο σίγουρος για τις μεταφραστικές σου δυνατότητες, εμπιστεύσου έναν έμπειρο επαγγελματία μεταφραστή και δώσε στο κείμενο την μετάφραση που του αξίζει.

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας
Άμεση απόκριση, άψογος επαγγελματισμός!
Σχετικά άρθρα
Είτε είσαι ένας επιχειρηματίας που έχει ήδη παρουσία στο διαδίκτυο, είτε τώρα σκέφτεσαι να ξεκινήσεις να δουλεύεις στο ίντερνετ
Η αναζήτηση και η εύρεση λογιστή που θα σου λύσει τα χέρια όσον αφορά τις λογιστικές καταστάσεις και τις φορολογικές δηλώσεις