Ηχομόνωση

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Ηχομόνωση

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Τι πρέπει να γνωρίζεις για την ηχομόνωση;

Σαν ηχομόνωση εννοούμε την ικανότητα που έχει ένα χώρος να απομονώνεται από τους διάφορους ήχους που έρχονται από το εξωτερικό περιβάλλον. Για να το πετύχουμε, όμως, αυτό και να χρησιμοποιήσουμε τα κατάλληλα υλικά, πρέπει να καταλάβουμε το είδος της ηχομόνωσης που χρειαζόμαστε ανάλογα με το θόρυβο που αντιμετωπίζουμε.

Ποια είναι τα είδη ηχομόνωσης με βάση τον θόρυβο που αντιμετωπίζεις;

Ηχομόνωση σε αερόφερτο ήχο

Ο ήχος είναι γνωστό ότι μεταδίδεται εύκολα μέσω του αέρα. Έτσι, με τον όρο αερόφερτοι ήχοι εννοούμε ομιλίες, τα αυτοκίνητα στο δρόμο, τη μουσική από το δίπλα διαμέρισμα ,κλπ που βρίσκοντας διάφορους διόδους ταξιδεύουν στον δικό μας χώρο.

Η ιδανική ηχομόνωση σε αυτή την περίπτωση επιτυγχάνεται με τη χρήση ηχοαπορροφητικών υλικών, με την αύξηση της πυκνότητας των δομικών στοιχείων και κυρίως με το κλείσιμο των διάφορων εισόδων που μπορεί να βρει ο ήχος, όπως είναι ρωγμές και οι χαραμάδες.

Ηχομόνωση σε κτυπογενή ήχο

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου διάφοροι ήχοι δημιουργούνται από δονήσεις στην κατασκευή. Τέτοιες είναι τα τακούνια που μπορεί να ακούγονται από το πάνω διαμέρισμα, το ανοιγοκλείσιμο μιας πόρτας, ο θόρυβος από το τράνταγμα ενός πλυντηρίου που δουλεύει, κλπ.

Για τέτοιου είδους θορύβους, η σωστή ηχομόνωση επιτυγχάνεται με τη μόνωση του πατώματος και της οροφής, με την κατασκευή γυψοσανίδας, με τη δημιουργία αντικραδασμικών βάσεων ή την κατασκευή πλωτού δαπέδου.

Πως επιτυγχάνεται η τέλεια ηχομόνωση;

Για να πετύχεις τέλεια ηχομόνωση, τα συνεργεία μονώσεων, πρέπει να εξασφαλίζουν ότι ο χώρος που εφαρμόζεται η ηχομόνωση είναι ερμητικά κλειστός.

Οι οπές και τα ανοίγματα στους τοίχους, είναι οι βασικοί ένοχοι για την είσοδο των διαφόρων ενοχλητικών θορύβων στο εσωτερικό του σπιτιού. Ο ήχος, έχεις την ιδιότητα να εισέρχεται μέσα από τις οπές στο σπίτι και να διαταράσσει την ηρεμία του χώρου.

Η σφράγιση των οπών στις επιφάνειες των συστημάτων ξηράς δόμησης, αποτελεί βασικό μέτρο αντιμετώπισης των θορύβων που προκαλούνται από τον ήχο.

Στην πλατφόρμα μας, μπορείς να βρεις εξειδικευμένα συνεργεία μονώσεων που θα σου προτείνουν τα κατάλληλα ηχομονωτικά υλικά ώστε να εξασφαλίζεις την ηχομόνωση του σπιτιού και των δωματίων του.

Καταχώρησε την εργασία σου για τοποθέτηση ηχομόνωσης στο σπίτι ή τον επαγγελματικό σου χώρο και θα λάβεις άμεσα προσφορές για τις τιμές στην ηχομόνωση, από τους καλύτερους επαγγελματίες στην περιοχή σου.

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας
Συνεπής στο ραντεβού του και η δουλειά του ήταν πολύ καλή! Νοικοκύρης! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!
Ήταν εξαιρετικός επαγγελματίας, πολύ καλή δουλειά!
Άμεση εξυπηρέτηση και ανταπόκριση. Ολοκλήρωση έργου μέσα σε δυο ημέρες. Πολύ καλή δουλειά. Ανταγωνιστική τιμή!
Άριστος. Γνωρίζει καλά το αντικείμενο!
Αξίζει πάνω από 5 αστέρια. Είμαι πολύ ευχαριστημένος!
Πάρα πολύ ευγενικός, μου έδωσε τηλεφωνικές συμβουλές!
Σχετικά άρθρα
Η μόνωση ταράτσας είναι μία διαδικασία που εφαρμόζεται στην οροφή ενός κτιρίου για να το κρατά προστατευμένο από τις εξωτερικές επιδράσεις
Η κακή ηχομόνωση σπιτιού είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα κατασκευαστικά προβλήματα που μπορεί να συναντήσει κανείς.
Σχετικές υπηρεσίες