Ηχομόνωση

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Ηχομόνωση

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Τα είδη ηχομόνωσης ανάλογα με το θόρυβο που αντιμετωπίζεις

Σαν ηχομόνωση εννοούμε την ικανότητα που έχει ένα χώρος να απομονώνεται από τους διάφορους ήχους που έρχονται από το εξωτερικό περιβάλλον. Για να το πετύχουμε, όμως, αυτό και να χρησιμοποιήσουμε τα κατάλληλα υλικά, πρέπει να καταλάβουμε το είδος της ηχομόνωσης που χρειαζόμαστε ανάλογα με το θόρυβο που αντιμετωπίζουμε.

Ηχομόνωση σε αερόφερτο ήχο

Ο ήχος είναι γνωστό ότι μεταδίδεται εύκολα μέσω του αέρα. Έτσι, με τον όρο αερόφερτοι ήχοι εννοούμε ομιλίες, τα αυτοκίνητα στο δρόμο, τη μουσική από το δίπλα διαμέρισμα ,κλπ που βρίσκοντας διάφορους διόδους ταξιδεύουν στον δικό μας χώρο. Η ιδανική ηχομόνωση σε αυτή την περίπτωση επιτυγχάνεται με τη χρήση ηχοαπορροφητικών υλικών, με την αύξηση της πυκνότητας των δομικών στοιχείων και κυρίως με το κλείσιμο των διάφορων εισόδων που μπορεί να βρει ο ήχος, όπως είναι ρωγμές και οι χαραμάδες.

Ηχομόνωση σε κτυπογενή ήχο

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου διάφοροι ήχοι δημιουργούνται από δονήσεις στην κατασκευή. Τέτοιες είναι τα τακούνια που μπορεί να ακούγονται από το πάνω διαμέρισμα, το ανοιγοκλείσιμο μιας πόρτας, ο θόρυβος από το τράνταγμα ενός πλυντηρίου που δουλεύει, κλπ. Για τέτοιου είδους θορύβους, η σωστή ηχομόνωση επιτυγχάνεται με τη μόνωση του πατώματος και της οροφής, με την κατασκευή γυψοσανίδας, με τη δημιουργία αντικραδασμικών βάσεων ή την κατασκευή πλωτού δαπέδου.


Στο Douleutaras.gr θα βρεις έμπειρους και εξειδικευμένους επαγγελματίες για άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση. Πάρε προσφορές για το κόστος τοποθέτησης ηχομόνωσης και βρες την ησυχία που έψαχνες.

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας
Φοβερός επαγγελματίας, φοβερή εξυπηρέτηση!
Πάρα πολύ καλός επαγγελματίας, ευγενικός και οικονομικός και πάνω απ'όλα πολύ καλός άνθρωπος!
Πολύ κάλος επαγγελματίας, συνεπής!
Σχετικά άρθρα
Η μόνωση ταράτσας είναι μία διαδικασία που εφαρμόζεται στην οροφή ενός κτιρίου για να το κρατά προστατευμένο από τις εξωτερικές επιδράσεις
Η κακή ηχομόνωση σπιτιού είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα κατασκευαστικά προβλήματα που μπορεί να συναντήσει κανείς.