Φιλοξενία Ιστοσελίδων

Βρες τους καλύτερους επαγγελματίε για την κατηγορία Φιλοξενία Ιστοσελίδων

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Οι 5 βασικές κατηγορίες στη φιλοξενία ιστοσελίδων

Ίσως έχεις ακούσει κάποια πράγματα για τη φιλοξενία ιστοσελίδων ή όπως ονομάζεται αλλιώς web hosting. Τι είναι όμως; Κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο ίσως και απαραίτητο τη σήμερον ημέρα για ένα site, είναι η απάντηση.

Πρόκειται για μια διαδικτυακή υπηρεσία που επιτρέπει σε ιδιώτες και εταιρίες να διαθέτουν συνεχώς τη σελίδα τους αναρτημένη στο διαδίκτυο. Φιλοξενούνται κατά κάποιο τρόπο και δεν επιβαρύνονται με το κόστος εξοπλισμού ή την ανάγκη εξυπηρέτησης μεγάλου αριθμού εξωτερικών συνδέσεων κι εύρους σύνδεσης.

Ειδικές εταιρίες, λοιπόν, που καλούνται web hosts αναλαμβάνουν τη διαδικασία φιλοξενίας ιστοσελίδων, προσφέροντας χώρο στο διακομιστή τους καθώς και μέρος της σύνδεσής τους στο δίκτυο χρησιμοποιώντας servers που είναι συνδεδεμένοι στο internet και δρουν με τεράστιες ταχύτητες.

Ο ιδιοκτήτης μιας ιστοσελίδας ενοικιάζει, επομένως, χώρο σε υπολογιστές - διακομιστές για να τοποθετήσει τη σελίδα, τα αρχεία του ή την ηλεκτρονική αλληλογραφία του. Τα αρχεία αυτά που στοιχειοθετούν και τη σελίδα του, προσφέρονται μέσω ασφαλούς δικτύου αδιάλειπτης παροχής στους επισκέπτες.

Πως διαχειρίζεται όμως ο ιδιοκτήτης την ιστοσελίδα του; Η διαχείριση αυτή πραγματοποιείται μέσω προγραμμάτων απομακρυσμένης σύνδεσης ή από τον περιηγητή ιστού - browser μέσω πρόσβασης σε έναν πίνακα ελέγχου (control panel). Παρέχεται έτσι η δυνατότητα διαχείρισης των e-mails, των αρχείων, των στατιστικών επισκεψιμότητας του ιστότοπου, των εγκατεστημένων εφαρμογών, των διαθέσιμων τεχνολογιών κλπ.

Ο ιδιοκτήτης μπορεί να ανεβάζει τα αρχεία που επιθυμεί μέσω ενός ειδικού προγράμματος στο διακομιστή φιλοξενίας, να διαχειρίζεται τους λογαριασμούς της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του και να εγκαθιστά τις επιθυμητές διαδικτυακές εφαρμογές στον ιστότοπό του. Ορισμένοι από αυτούς τους πίνακες ελέγχου φιλοξενίας είναι το Plesk, το Cpanel και το Webmin.

Οι επιλογές που προσφέρονται στον ιδιοκτήτη ιστοσελίδας είναι πάρα πολλές. Ο κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να επιλέξει εκείνη που ταιριάζει στην περίπτωσή του, μιας και από ιστοσελίδα σε ιστοσελίδα οι ανάγκες διαφέρουν. Μπορούμε να συναντήσουμε όμως τις παρακάτω βασικές κατηγορίες στη φιλοξενία ιστοσελίδων είναι:

#1 Shared Hosting

Εδώ παρέχεται στον ενδιαφερόμενο ένα μέρος διακομιστή, στον οποίο φιλοξενούνται και άλλοι χρήστες.

#2 Reseller Hosting

Σε αυτή την κατηγορία υπάρχει η δυνατότητα να μεταπώλησης χώρου και λοιπών εργαλείων φιλοξενίας ιστοσελίδων.

#3 Virtual Private Server

Εδώ, μέσω ειδικού λογισμικού παρέχεται ένας μεμονωμένος χώρος στον διακομιστή, με δικούς του κι αποκλειστικής χρήσης πόρους συστήματος και κεντρική πρόσβαση.

#4 Dedicated Servers

Εδώ παρέχεται ολόκληρος ο διακομιστής για αποκλειστική χρήση και διαχείριση από τον κάτοχο του ιστότοπου, πάντοτε στο φυσικό χώρο της εταιρείας φιλοξενίας.

#5 Cloud Hosting

Σε αυτή την κατηγορία, με τεχνολογία διαμοιρασμού φόρτου εργασίας σε πολλούς διακομιστές ταυτόχρονα, τα εισερχόμενα αιτήματα εξυπηρέτησης διαμοιράζονται σε εκείνα τα μηχανήματα που έχουν το μικρότερο φόρτο εργασίας. Ταυτόχρονα τα αντίγραφα σε κάθε server εξασφαλίζουν την ακεραιότητα και τη διαθεσιμότητα των αρχείων.

Αναζητάς κάποια διαδικτυακή υπηρεσία για την επιχείρησή σου; Μήπως το site σου χρειάζεται φιλοξενία; Οι εξειδικευμένοι και έμπειροι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας στις υπηρεσίες που αφορούν το διαδίκτυο είναι εδώ. Για να σου εξασφαλίσουν την καλύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτηση.

Καταχώρησε την εργασία και πάρε δωρεάν προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες για το κόστος της φιλοξενίας ιστοσελίδας.

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας
Σχετικά άρθρα
Είτε είσαι ένας επιχειρηματίας που έχει ήδη παρουσία στο διαδίκτυο, είτε τώρα σκέφτεσαι να ξεκινήσεις να δουλεύεις στο ίντερνετ, είναι
Είναι η κατασκευή επαγγελματικής ιστοσελίδας στα άμεσα σχέδια σου; Η αλήθεια είναι ότι και πολύ άργησες!