Τοποθέτηση Ηλιακού Θερμοσίφωνα σε ταράτσα

Βρές τους καλύτερους επαγγελματίες στην κατηγορία Τοποθέτηση Ηλιακού Θερμοσίφωνα σε ταράτσα

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Τι θα κερδίσεις από την τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα σε ταράτσα;

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες αποτελούν μια εύκολη και οικονομική λύση για το σπίτι. Είναι από τα πλέον πιο αξιόπιστα και λειτουργικά μηχανήματα, ενώ μπορούν να λειτουργούν συνεχόμενα για χρόνια. Το μόνο που χρειάζονται για να μας προσφέρουν ζεστό νερό είναι η ηλιοφάνεια.

Η τοποθέτηση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα μπορεί να οδηγήσει σε εξοικονόμηση χρημάτων έως και 80%. Παράλληλα χαρίζει αυτονομία, χωρίς να επιβαρύνεται καθόλου το περιβάλλον. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μεγέθη ηλιακού θερμοσίφωνα στο εμπόριο, που μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες σε ποσότητα ζεστού νερού.

Νομοθεσία για τοποθέτηση θερμοσίφωνα σε ταράτσα

Για την τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα σε ταράτσα θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κάποια τεχνικά στοιχεία. Αυτά αφορούν την υπάρχουσα νομοθεσία και τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις. Τί ισχύει, λοιπόν, για την εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα σε ταράτσα;

Για την εγκατάσταση του συστήματος στην ταράτσα θα πρέπει να έχει παρθεί άδεια, η οποία θα είναι κοινοποιημένη στην αστυνομία και την πολεοδομία. Η άδεια αυτή θα πρέπει να είναι 48ωρη και όχι άδεια μικρής διάρκειας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Μόνο τότε μπορεί να γίνει νόμιμα η τοποθέτηση του ηλιακού θερμοσίφωνα στην ταράτσα. Τα απαραίτητα έγγραφα που θα πρέπει να έχει κάποιος για να εκδώσει την 48ωρη άδεια είναι τα εξής: μια τεχνική έκθεση από μηχανικό, ένα σχέδιο κάτοψη της πολυκατοικίας και ένα έγγραφο που να πιστοποιεί ότι η τοποθέτηση του ηλιακού θερμοσίφωνα γίνεται με την σύμφωνη γνώμη των ενοίκων της πολυκατοικίας (σύμφωνο της γενικής συνέλευσης).

Όσον αφορά τους πολεοδομικούς περιορισμούς, η τοποθέτηση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα επιτρέπεται σε συγκεκριμένα μέρη. Η νομοθεσία ορίζει πως ένας θερμοσίφωνας μπορεί να τοποθετηθεί σε στην ταράτσα και εφόσον δεν επηρεάζει το ιδεατό στερεό. Αυτό, με απλά λόγια, σημαίνει πως επιτρέπεται να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε σημείο της ταράτσας, όχι όμως στην απόληξη του κλιμακοστασίου. Επίσης απαγορεύεται η εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα σε ταράτσα παραδοσιακού οικισμού ή κάποιου διατηρητέου κτιρίου, καθώς αλλοιώνει το αισθητικό αποτέλεσμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις επιτρέπεται μόνο εάν εγκριθεί κατόπιν αίτησης και κάτω από ειδικούς όρους. Τέλος, μπορεί να επιτραπεί η εγκατάστασή του σε ακάλυπτους χώρους των πολυκατοικιών.

Πώς γίνεται η τοποθέτηση του ηλιακού θερμοσίφωνα σε ταράτσα;

Αφού έχει παρθεί η σχετική άδεια, μπορεί να προχωρήσει άμεσα η τοποθέτηση του ηλιακού θερμοσίφωνα σε ταράτσα. Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες έχουν κάποιους περιορισμούς για την τοποθέτησή τους. Ο ιδανικός τρόπος για την τοποθέτηση του ηλιακού θερμοσίφωνα είναι να στερεωθεί στην πλάκα της ταράτσας. Σε αυτό το σημείο απαιτείται μεγάλη προσοχή. Σε περίπτωση που η ταράτσα είναι μονωμένη, θα πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή, ώστε κατά την τοποθέτηση να μην τρυπηθεί η μόνωση. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς αν συμβεί αυτό, θα εισαχθούν νερά στο ταβάνι του σπιτιού, που βρίσκεται κάτω από την ταράτσα, προκαλώντας υγρασία.

Η θέση του ηλιακού θερμοσίφωνα στην ταράτσα θα πρέπει να επιλεγεί με μεγάλη προσοχή. Η συλλεκτική επιφάνεια θα πρέπει να είναι τοποθετημένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να βλέπει ήλιο για τουλάχιστον 4 ώρες τη μέρα. Για αυτό, θα πρέπει να είναι μακριά από δέντρα ή άλλες τοποθεσίες, όπου μπορεί να βρίσκονται εμπόδια για τις ηλιακές ακτίνες.

Βασικές αρχές κατά την τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα σε ταράτσα

Κατά την τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα σε ταράτσα θα πρέπει να έχουν γίνει σωστά τρεις βασικές ενέργειες. Πρώτον, θα πρέπει οι βίδες να είναι καλά σφιγμένες. Σε αντίθετη περίπτωση, η τοποθέτηση δεν θα είναι επιτυχής και το σύστημα θα κινδυνεύει να αποκολληθεί από την θέση του, λόγω πλευρικών ανέμων. Δεύτερον, θα πρέπει ο προσανατολισμός του ηλιακού να είναι σωστός. Το καλύτερο σημείο τοποθέτησης των συλλεκτικών επιφανειών είναι προς τον νότο. Έτσι, θα υπάρχει άμεση επαφή με τον ήλιο το μεγαλύτερο διάστημα της μέρας. Τέλος, θα πρέπει η τοποθέτηση του βαρελιού και των συλλεκτών να έχει γίνει με τον ενδεδειγμένο τρόπο, για να είναι αποτελεσματικός ο ηλιακός θερμοσίφωνας.

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογους επαγγελματίες στην περιοχή σου

Κωνσταντίνος Ζουπάνος
34 αξιολογήσεις
Άμεση εξυπηρέτηση με τον συνεργάτη κ. Μάριο. Άψογη επικοινωνία και πολύ καλή δουλειά!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΣΙΔΩΝΗΣ
8 αξιολογήσεις
Μια χαρά υδραυλικός ο μαστροδημήτρης, τον συστήνω!
Αgt Hydro
58 αξιολογήσεις
Πολύ καλός στη δουλειά του και έμπειρος!
Ανδρέας Νικολόπουλος
30 αξιολογήσεις
Άψογος!
Πάρης Αποστολίδης
6 αξιολογήσεις
Πολύ καλός επαγγελματίας, με άριστες γνώσεις, πολύ ευγενικός και προσεκτικός στην εργασία του!
Χρήστος Κότσης
49 αξιολογήσεις
Πολύ επαγγελματική δουλειά. Άριστη εξυπηρέτηση και φιλική συμπεριφορά!
Σχετικά άρθρα
Η εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα αποτελεί επένσυση με πολλά οφέλη. Ποιά είναι τα κριτήρια αγοράς ενός ηλιακού θερμοσίφωνα;
Οι βασικοί λόγοι που δεν ζεσταίνει το νερό ο ηλιακός θερμοσίφωνας και οι καλύτεροι τρόποι για να διορθώσεις τη βλάβη!
Μη φεύγεις!
Η συμπλήρωση της φόρμας δεν απαιτεί περισσότερο από 1 λεπτό. Η διαδικασία είναι εντελώς δωρεάν και απολύτως ασφαλής και θα σε φέρει σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία σου.

Δεν με ενδιαφέρει