Τοποθέτηση Ηλιακού Θερμοσίφωνα σε ταράτσα

Βρες τους καλύτερους επαγγελματίες για Τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα σε ταράτσα!

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Μας περιγράφεις την εργασία για την οποία χρειάζεσαι επαγγελματία ΔΩΡΕΑΝ
Πάρε προσφορά
Μέσα σε λίγες ώρες λαμβάνεις την καλύτερη προσφορά από πιστοποιημένο επαγγελματία!
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Εφόσον σε καλύπτει η προσφορά, προχωράς στην εκτέλεση της εργασίας & αξιολογείς τον επαγγελματία

Τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα σε ταράτσα: Όσα θέλεις να ξέρεις!

Η τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα σε ταράτσα αποτελεί την πιο συχνή επιλογή για εγκατάσταση ηλιακού, ειδικά σε μεγάλες πόλεις. Αναμφίβολα, με την τοποθέτηση ηλιακού θα απολαύσεις μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων για ζεστό νερό χρήσης. Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχεις υπόψη σου τη νομοθεσία για τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα σε ταράτσα, ειδικά αν μένεις σε πολυκατοικία.

Η σύνδεση του ηλιακού στην ταράτσα γίνεται από εξειδικευμένους τεχνικούς, οι οποίοι αναλαμβάνουν την εργασία με ειδικό και σύγχρονο εξοπλισμό. Στην πλατφόρμα μας, θα βρεις τους καλύτερους τεχνικούς στην περιοχή σου, εύκολα και γρήγορα, σε πολύ προσιτές τιμές. Όμως, τι άλλο πρέπει να γνωρίζεις, πριν καλέσεις τεχνικό για τοποθέτηση;

Τι ορίζει η νομοθεσία για τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα σε ταράτσα;

Πριν ξεκινήσεις τις εργασίες για τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα σε ταράτσα, είναι σημαντικό να εξασφαλίσεις κάποια τεχνικά θέματα, έτσι ώστε να βρίσκεσαι σε συμφωνία με την ισχύουσα νομοθεσία για τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα σε ταράτσα.

Έτσι, για να έχεις απόλυτη νομική κάλυψη, χρειάζεσαι τα εξής:

1. Συμβουλεύσου τον κανονισμό της πολυκατοικίας: Αν ζεις σε πολυκατοικία, πρέπει να συμβουλευτείς τον κανονισμό της, για να δεις αν, για οποιαδήποτε αιτία, απαγορεύεται η τοποθέτηση ηλιακού στην ταράτσα. Εναλλακτικά, θα πρέπει να γίνει μια συνέλευση, όπου η πλειοψηφία των ιδιοκτητών συμφωνεί με την τοποθέτηση του ηλιακού.

2. Βγάλε μια έκθεση μηχανικού για τη στατική επάρκεια: Η ασφάλεια είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας που πρέπει να προσεχθεί, πριν γίνει η τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα σε ταράτσα. Έτσι, η μελέτη και η έκθεση μηχανικού θεωρείται απαραίτητη, για να προχωρήσεις.

3. Βρες το σχέδιο κάτοψη της πολυκατοικίας: Μαζί με τη δήλωση σύμφωνης γνώμης των ιδιοκτητών και την έκθεση του μηχανικού, θα πρέπει να προσκομίσεις στην πολεοδομία και το σχέδιο κάτοψη της πολυκατοικίας, έτσι ώστε να βγάλεις άδεια, σύμφωνα με τη νομοθεσία για τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα σε ταράτσα πολυκατοικίας.

4. Βγάλε σχετική άδεια από την πολεοδομία: Για την τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα σε ταράτσα, δε χρειάζεσαι άδεια μικρής κλίμακας. Χρειάζεσαι, ωστόσο, μια 48ωρη άδεια. Μέσα στις εν λόγω 48 ώρες, πραγματοποιούνται οι εργασίες για εγκατάσταση ηλιακού και έχεις πλήρη νομική κάλυψη.

5. Ενημέρωσε το κοντινό σου αστυνομικό τμήμα: Είναι καλό να κοινοποιήσεις την άδειά σου και στην αστυνομία. Έτσι, ακόμα κι αν υπάρχει κάποιος κακόβουλος γείτονας που ενοχλείται από τη διαδικασία της τοποθέτησης ηλιακού στην ταράτσα, δε θα μπορεί να σε επηρεάσει.

Όσον αφορά τους πολεοδομικούς περιορισμούς, η τοποθέτηση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα επιτρέπεται σε συγκεκριμένα μέρη. Η νομοθεσία ορίζει, πως ένας θερμοσίφωνας μπορεί να τοποθετηθεί σε στην ταράτσα, εφόσον δεν επηρεάζει το ιδεατό στερεό. Αυτό, με απλά λόγια, σημαίνει πως επιτρέπεται να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε σημείο της ταράτσας, όχι όμως στην απόληξη του κλιμακοστασίου.

Επίσης, απαγορεύεται η εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα σε ταράτσα παραδοσιακού οικισμού ή κάποιου διατηρητέου κτιρίου, καθώς αλλοιώνει το αισθητικό αποτέλεσμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, επιτρέπεται μόνο εάν εγκριθεί κατόπιν αίτησης και κάτω από ειδικούς όρους. Τέλος, μπορεί να επιτραπεί η εγκατάστασή του σε ακάλυπτους χώρους των πολυκατοικιών.

Πώς γίνεται η τοποθέτηση του ηλιακού θερμοσίφωνα σε ταράτσα;

Αφού έχει εκδοθεί η σχετική άδεια, μπορεί να προχωρήσει άμεσα η τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα σε ταράτσα. Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες έχουν κάποιους περιορισμούς για την τοποθέτησή τους.

  • Ο ιδανικός τρόπος για την τοποθέτηση του ηλιακού θερμοσίφωνα είναι να στερεωθεί στην πλάκα της ταράτσας. Σε περίπτωση που η ταράτσα είναι μονωμένη, θα πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή, ώστε κατά την τοποθέτηση να μην τρυπηθεί η μόνωση. Η τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα σε ταράτσα με μόνωση χρειάζεται ειδικό χειρισμό, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος αυξημένης υγρασίας στο ταβάνι του κάτω ορόφου.

  • Η θέση του ηλιακού θερμοσίφωνα στην ταράτσα θα πρέπει να επιλεγεί με μεγάλη προσοχή. Η συλλεκτική επιφάνεια θα πρέπει να είναι τοποθετημένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να βλέπει ήλιο για τουλάχιστον 4 ώρες τη μέρα. Για αυτό, θα πρέπει να είναι μακριά από δέντρα ή άλλες τοποθεσίες, όπου μπορεί να βρίσκονται εμπόδια για τις ηλιακές ακτίνες.

  • Κατά την τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα σε ταράτσα, θα πρέπει ο προσανατολισμός του ηλιακού να είναι σωστός. Το καλύτερο σημείο τοποθέτησης των συλλεκτικών επιφανειών είναι προς τον νότο. Έτσι, θα υπάρχει άμεση επαφή με τον ήλιο το μεγαλύτερο διάστημα της μέρας.

Γιατί να επιλέξεις τεχνικό του Douleutaras.gr για την τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα σε ταράτσα;

Στην πλατφόρμα μας, θα βρεις έμπειρους και εξειδικευμένους επαγγελματίες για να αναλάβουν την εγκατάσταση του ηλιακού σου, ακόμα κι αν πρόκειται για τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα σε ταράτσα με μόνωση. Χάρη στην εμπειρία και την τεχνογνωσία τους, μπορούν να σου προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες, έτσι ώστε ο θερμοσίφωνάς σου να παραμείνει λειτουργικός για πολλά χρόνια.

Όλοι οι επαγγελματίες μας χρησιμοποιούν σύγχρονο εξοπλισμό και ειδικά εργαλεία, χάρη στα οποία μπορούν να ολοκληρώσουν την εργασία που χρειάζεσαι, άμεσα, με ασφάλεια και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Επίσης, όλοι οι τεχνικοί μας αξιολογούνται για το επίπεδο εξυπηρέτησης που προσφέρουν, ώστε να νιώθεις μεγαλύτερη σιγουριά για το αποτέλεσμα.

Θέλεις να προχωρήσεις σε τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα σε ταράτσα ή ταράτσα με μόνωση; Μην ψάχνεις αλλού. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας, εντελώς δωρεάν και θα πάρεις άμεσα την καλύτερη προσφορά, από έμπειρο τεχνικό στην περιοχή σου!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογους επαγγελματίες στην περιοχή σου

Γιώργος Κ.
290 αξιολογήσεις
ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ, ΑΠΟΠΝΕΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ. ΑΡΙΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Χ.Τ.
Λάζαρος Κ.
230 αξιολογήσεις
Μου εξήγησε αναλυτικά το πρόβλημα και τις επιλογές που είχαμε για τη λύση, ακόμα δέν έχω δει για να αξιολογήσω το αποτέλεσμα αλλά μου άρε...
Τεχνικοί Α.
195 αξιολογήσεις
Συνεπέστατος στο ραντεβού του, μου εξήγησε τις εργασίες οι οποίες πρέπει να γίνουν και πέρα από την τυπική συντήρηση προχωρήσαμε και σε α...
Ανδρεας Σ.
188 αξιολογήσεις
Πραγματικά σπάνιο είδος επαγγελματία στο χώρο του. Αφιέρωσε πολλές ώρες για την επίλυση του προβλήματος. Αντιλαμβανόμενος ότι μία οικογέν...
G. T.
164 αξιολογήσεις
ΕΥΓΕΝΕΙΣ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΠΑΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ. ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΕΝΑΣ ΚΑΤΑ...
Βασίλειος Τ.
169 αξιολογήσεις
ήταν μια χαρά η συνεργασία μας. το μόνο που θυμάμαι νομίζω ήταν που καθυστέρησε αρκετά να είναι στην ώρα του ραντεβού μας διότι είχε προη...
Σχετικά άρθρα
Η εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα αποτελεί επένσυση με πολλά οφέλη. Ποιά είναι τα κριτήρια αγοράς ενός ηλιακού θερμοσίφωνα;
Οι βασικοί λόγοι που δεν ζεσταίνει το νερό ο ηλιακός θερμοσίφωνας και οι καλύτεροι τρόποι για να διορθώσεις τη βλάβη!
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει