Ηλιακοί Θερμοσίφωνες

Βρες τους καλύτερους επαγγελματίες για τη κατηγορία Ηλιακοί Θερμοσίφωνες

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Μας περιγράφεις την εργασία για την οποία χρειάζεσαι επαγγελματία ΔΩΡΕΑΝ
Πάρε προσφορά
Μέσα σε λίγες ώρες λαμβάνεις την καλύτερη προσφορά από πιστοποιημένο επαγγελματία!
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Εφόσον σε καλύπτει η προσφορά, προχωράς στην εκτέλεση της εργασίας & αξιολογείς τον επαγγελματία

Ποιοι είναι οι καλύτεροι ηλιακοί θερμοσίφωνες για το σπίτι σου;

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες αποτελούν έναν από τους πιο οικονομικούς και φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους, για να παρέχεις ζεστό νερό στο σπίτι σου. Ειδικά στη χώρα μας, όπου η ενέργεια του ήλιου είναι διαθέσιμη για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι μια απαραίτητη επένδυση για εξοικονόμηση ενέργειας.

Ωστόσο, η αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα είναι μια αρκετά κοστοβόρα επένδυση. Και ακριβώς επειδή το αρχικό κόστος της επένδυσης είναι μεγάλο, είναι πολύ σημαντικό να διαλέξεις το σωστό μοντέλο για τις ανάγκες του σπιτιού σου, ώστε να μην το μετανιώσεις σε βάθος χρόνου. Απαραίτητη θεωρείται μια εκτενής έρευνα αγοράς, αλλά και η πιθανή συμβουλή από έμπειρους τεχνικούς, για να βρεις αυτό που χρειάζεσαι.

Όπως είναι φυσικό, δεν είναι όλοι οι ηλιακοί θερμοσίφωνες ίδιοι. Υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες και τύποι, διαφορετικοί συλλέκτες και άλλα πολλά που πρέπει να λάβεις υπόψη σου. Πώς θα διαλέξεις το σωστό ηλιακό θερμοσίφωνα για το χώρο σου; Οι επαγγελματίες τεχνικοί μας, μάς ενημέρωσαν για τους πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να προσέχουμε.

Τι πρέπει να προσέξεις στην επιλογή ηλιακού θερμοσίφωνα;

Υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις μεταξύ των διαφορετικών ηλιακών θερμοσιφώνων. Είναι λογικό, ότι δεν είναι όλοι οι ηλιακοί θερμοσίφωνες ίδιοι, καθώς υπάρχουν διαφορές από τύπο σε τύπο και από κατασκευαστή σε κατασκευαστή. Παρακάτω, παρουσιάζουμε κάποιους παράγοντες που πρέπει να προσέξεις, για να διαλέξεις ηλιακό θερμοσίφωνα.

1. Ηλιακοί θερμοσίφωνες διπλής vs τριπλής ενέργειας

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες διπλής ενέργειας λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια, αλλά συνδέονται και με την ηλεκτρική παροχή του σπιτιού. Έτσι, μπορούν να σου παρέχουν ζεστό νερό, ακόμα και το χειμώνα, όταν ο ήλιος είναι περιορισμένος. Οι ηλιακοί τριπλής ενέργειας έχουν μια επιπλέον σύνδεση με τα θερμαντικά σώματα του σπιτιού.

Συνεπώς, οι ηλιακοί θερμοσίφωνες τριπλής ενέργειας παρέχουν ζεστό νερό, ακόμα και μέσω του λέβητα των καλοριφέρ. Οι τιμές αγοράς για ηλιακούς τριπλής ενέργειας δεν είναι απαραίτητα πιο υψηλές. Ωστόσο, είναι πιθανό να κοστίσει περισσότερο η σύνδεσή τους, γιατί πρέπει να συνδεθούν και με τα θερμαντικά σώματα, εκτός από την ηλεκτρική παροχή.

Δεν είναι ξεκάθαρο το ποιοι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι οι καλύτεροι. Σαφώς, αξίζει να μελετήσεις το ενδεχόμενο παροχής ζεστού νερού μέσω θερμοσίφωνα τριπλής ενέργειας, με τη βοήθεια τεχνικού. Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο το αν θα σε καλύπτει, ανάλογα με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του σπιτιού σου.

2. Ηλιακοί θερμοσίφωνες ανοικτού vs κλειστού κυκλώματος

Άλλη μια κατηγοριοποίηση που κάνουμε, πριν επιλέξουμε ηλιακό θερμοσίφωνα, είναι το αν είναι ανοικτού, ή κλειστού κυκλώματος. Στο ανοιχτό κύκλωμα, το νερό θερμαίνεται απευθείας, με σκοπό να γίνει χρήση του από το νοικοκυριό. Στο κλειστό κύκλωμα, το νερό ζεσταίνεται, μέσω του εναλλάκτη θερμότητας, έχοντας σαν μέσο το αντιψυκτικό υγρό.

Οι πιο οικονομικοί ηλιακοί θερμοσίφωνες, με βάση αυτή την κατηγοριοποίηση, είναι οι ανοιχτού κυκλώματος. Ωστόσο, οι θερμοσίφωνες ανοιχτού κυκλώματος δε διαθέτουν αντιψυκτικό υγρό, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να παγώσουν, κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αυτό μπορεί να σημαίνει, ότι θα υπάρξουν βλάβες που θα χρειαστούν και την ανάλογη επισκευή.

Πιο συμφέροντες θεωρούνται οι ηλιακοί θερμοσίφωνες κλειστού κυκλώματος. Οι θερμοσίφωνες αυτοί έχουν πιο υψηλές τιμές αγοράς, αλλά προσφέρουν και μεγαλύτερα οφέλη. Η χρήση τους το χειμώνα είναι απολύτως ασφαλής, εφόσον υπάρχει αρκετό αντιψυκτικό υγρό για να λειτουργήσουν σωστά.

3. Ηλιακοί θερμοσίφωνες κεραμοσκεπής vs ταράτσας

Μπορείς να τοποθετήσεις έναν ηλιακό θερμοσίφωνα στην ταράτσα του κτιρίου σου, ή πάνω σε κεραμοσκεπή. Ανάλογα με το σημείο που επιλέγεις, θα χρειαστείς και την ανάλογη βάση. Όμως, πώς θα διαλέξεις το σωστό σημείο; Σε πολυόροφα κτίρια, όπως είναι οι πολυκατοικίες, οι ηλιακοί θερμοσίφωνες συνηθίζεται να τοποθετούνται στην ταράτσα.

Ωστόσο, σε πολλές μονοκατοικίες προτιμούνται και οι ηλιακοί θερμοσίφωνες κεραμοσκεπής. Το σημείο τοποθέτησης έχει πολύ μεγάλη σημασία, γιατί πρέπει να προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν η ταράτσα σου έχει αρκετές ώρες ηλιοφάνειας μέσα στην ημέρα, τότε ο ηλιακός μπορεί να συνδεθεί εκεί, χωρίς προβλήματα.

Από την άλλη πλευρά, αν η ταράτσα σου δεν έχει διαθέσιμο χώρο, ή δεν τη βλέπει ο ήλιος για αρκετές ώρες την ημέρα, ίσως θα ήταν καλύτερα να επιλέξεις ηλιακό θερμοσίφωνα κεραμοσκεπής. Οι τιμές αγοράς για τις δύο κατηγορίες, αλλά και για τις βάσεις τους, δε διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους, αλλά η τοποθέτηση σε κεραμοσκεπή έχει κάπως πιο υψηλό κόστος.

4. Απαραίτητες πιστοποιήσεις ηλιακού θερμοσίφωνα

Πριν αγοράσεις ηλιακό θερμοσίφωνα, είναι σημαντικό να δώσεις προσοχή στην εγγύηση και τις πιστοποιήσεις του κατασκευαστή. Στην περίπτωση της εγγύησης, μην αρκεστείς στα έτη που αναφέρει ο κατασκευαστής. Αντιθέτως, διάβασε ολόκληρο το συμβόλαιο, για να μάθεις τι ακριβώς προβλέπεται για επισκευές, συντηρήσεις και σέρβις, για όσα χρόνια ισχύει η εγγύηση.

Όσον αφορά τα πιστοποιητικά που πρέπει να έχουν οι ηλιακοί θερμοσίφωνες, το πιο σημαντικό είναι το CE. Η ένδειξη CE βεβαιώνει, πως ο ηλιακός που επιλέγεις έχει κατασκευαστεί, με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας. Ως εκ τούτου, είναι κατάλληλος για χρήση στο σπίτι.

Φυσικά, μπορείς να ελέγξεις αν ο κατασκευαστής προσφέρει περαιτέρω πιστοποιήσεις για την ποιότητα του θερμοσίφωνα. Σαν γενικό κανόνα, έχε υπόψη σου ότι οι πιο γνωστές μάρκες από εταιρείες με πολλά χρόνια εμπειρίας, είναι συνήθως και οι πιο ασφαλείς επιλογές.

5. Κατάλληλη χωρητικότητα δοχείου ηλιακού

Όπως σίγουρα έχεις ακούσει, δεν έχουν όλοι οι ηλιακοί θερμοσίφωνες την ίδια χωρητικότητα σε ζεστό νερό. Κάθε σπίτι που θέλει να βάλει ηλιακό, καλείται να διαλέξει το σωστό δοχείο ηλιακού, ανάλογα με την ποσότητα ζεστού νερού χρήσης που χρειάζεται. Όπως είναι φυσικό, όσο μεγαλύτερη χωρητικότητα έχει το δοχείο, τόσο πιο υψηλή είναι και η τιμή αγοράς του.

Σε γενικές γραμμές, οι πιο δημοφιλείς ηλιακοί θερμοσίφωνες έχουν χωρητικότητα 160 λίτρων νερού. Οι θερμοσίφωνες αυτοί μπορούν να εξυπηρετήσουν τις τυπικές ανάγκες για μια τετραμελή οικογένεια. Ωστόσο, υπάρχουν και ηλιακοί με μεγαλύτερη, ή και με μικρότερη χωρητικότητα, για να ταιριάζουν στις ανάγκες κάθε σπιτιού.

Γιατί να επιλέξεις τον τεχνικό του Douleutaras.gr για να τοποθετήσεις ηλιακό θερμοσίφωνα;

Αφού επιλέξεις το πιο κατάλληλο μοντέλο ηλιακού θερμοσίφωνα για το χώρο σου, είναι ώρα να διαλέξεις και τον καλύτερο τεχνικό για να αναλάβει την τοποθέτηση. Ένας έμπειρος τεχνικός που έχει αναλάβει πολλές εργασίες τέτοιου είδους, θα σου εξασφαλίσει το πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα και θα σου προτείνει τον πιο σωστό τρόπο λειτουργίας του θερμοσίφωνά σου.

Οι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας διαθέτουν την εμπειρία, την τεχνογνωσία και τον κατάλληλο εξοπλισμό, για να αναλάβουν κάθε εργασία που χρειάζεσαι. Είτε αναζητείς τεχνικό για σύνδεση, για σέρβις, ή για επισκευή σε ηλιακό θερμοσίφωνα, στην πλατφόρμα μας θα βρεις τη λύση που χρειάζεσαι.

Αν ψάχνεις άμεσα τεχνικούς για εργασίες που χρειάζονται οι ηλιακοί θερμοσίφωνες, έχουμε τη λύση. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας εντελώς δωρεάν και πάρε προσφορές από έμπειρους τεχνικούς στην περιοχή σου, στις πιο προσιτές τιμές.

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόπιστους επαγγελματίες στην περιοχή σου

Γιώργος Κ.
290 αξιολογήσεις
ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ, ΑΠΟΠΝΕΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ. ΑΡΙΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Χ.Τ.
Λάζαρος Κ.
230 αξιολογήσεις
Μου εξήγησε αναλυτικά το πρόβλημα και τις επιλογές που είχαμε για τη λύση, ακόμα δέν έχω δει για να αξιολογήσω το αποτέλεσμα αλλά μου άρε...
Τεχνικοί Α.
195 αξιολογήσεις
Συνεπέστατος στο ραντεβού του, μου εξήγησε τις εργασίες οι οποίες πρέπει να γίνουν και πέρα από την τυπική συντήρηση προχωρήσαμε και σε α...
Ανδρεας Σ.
189 αξιολογήσεις
Πραγματικά σπάνιο είδος επαγγελματία στο χώρο του. Αφιέρωσε πολλές ώρες για την επίλυση του προβλήματος. Αντιλαμβανόμενος ότι μία οικογέν...
G. T.
164 αξιολογήσεις
ΕΥΓΕΝΕΙΣ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΠΑΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ. ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΕΝΑΣ ΚΑΤΑ...
Βασίλειος Τ.
169 αξιολογήσεις
ήταν μια χαρά η συνεργασία μας. το μόνο που θυμάμαι νομίζω ήταν που καθυστέρησε αρκετά να είναι στην ώρα του ραντεβού μας διότι είχε προη...
Σχετικά άρθρα
Η αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα τριγυρίζει στο μυαλό σου όσο μεγαλώνει η ηλιοφάνεια;
Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες συνιστούν μια μοναδική επένδυση, η οποία προσφέρει πολυάριθμα οφέλη
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει