Ελαιοχρωματισμοί

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Ελαιοχρωματισμοί

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Όλα όσα θες να ξέρεις για τους ελαιοχρωματισμούς

Οι ελαιοχρωματισμοί είναι μια βασική κατηγορία στις τεχνικές εργασίες και όλοι θα τη χρειαστούμε κάποια στιγμή. Το βάψιμο σπιτιού ή επαγγελματικού χώρου αν και φαντάζει σχετικά εύκολο, κρύβει αρκετές παγίδες. 

Ετοιμάζεσαι για ανακαίνιση σπιτιού ή μήπως μόλις μετακόμισες; Όπως και να έχει, είναι σίγουρο ότι το βάψιμο των τοίχων είναι ένα θέμα που θα σε απασχολήσει αρκετά. Οι ελαιοχρωματισμοί διακρίνονται σε δύο κατηγορίες, στο βάψιμο εξωτερικού χώρου και στο βάψιμο εσωτερικού. 

Οι περιπτώσεις στις οποίες θα σου φανεί χρήσιμος ένας ελαιοχρωματισμός είναι:

 • Σε μια ολική ή μερική ανακαίνιση σπιτιού.
 • Σε ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου.
 • Μετά από μια μετακόμιση σε καινούργιο σπίτι.
 • Σε περιπτώσεις εμφάνισης υγρασίας ή ρωγμών στους τοίχους.
 • Για ένα απλό φρεσκάρισμα του χώρου.

Όποιος και αν είναι ο λόγος, οι ελαιοχρωματισμοί είναι ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος να μεταμορφώσεις άμεσα το χώρο σου. Ενώ το ακόμα μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους είναι ότι έχεις απεριόριστη ποικιλία επιλογών.

Οι χρωματικοί συνδυασμοί και οι τεχνικές βαψίματος που μπορείς να επιλέξεις είναι ατελείωτες και πολλές φορές μπορεί να χαθείς στην πληθώρα των επιλογών που έχεις. Ωστόσο, το χρώμα που θα επιλέξεις για τον προσωπικό ή επαγγελματικό σου χώρο είναι ιδιαιτέρα σημαντικό, καθώς έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στη ψυχολογία σου. 

Πριν κάνεις, λοιπόν, την επιλογή σου διάβασε ποια είναι τα λάθη στο βάψιμο σπιτιού που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις.

Δεν υπολογίζεις τους περιορισμούς του χώρου: Πριν καταλήξεις στο χρώμα ενός δωματίου, είναι πολύ σημαντικό να σκεφτείς όλους τους παράγοντες που μπορεί να το επηρεάσουν. Τέτοιοι είναι το φυσικό φως, οι σκιάσεις και φυσικά το μέγεθος του δωματίου. Πριν αρχίσεις το βάψιμο, βεβαιώσου ότι το χρώμα που επέλεξες θα είναι ίδιο στο δικό σου τοίχο και δεν θα έχεις ένα διαφορετικό αποτέλεσμα από αυτό που περίμενες.

Δεν λαμβάνεις υπόψιν σου τη διακόσμηση: Αν έχεις ήδη τα έπιπλα του χώρου και απλά θες να του αλλάξεις χρώμα, το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να σκεφτείς άμα συνδυάζεται καλά με τα υπάρχοντα σου. Ακόμα όμως και αν είσαι διατεθειμένος να αγοράσεις καινούργια, να έχεις στο μυαλό σου ότι όσο κι αν σου αρέσει ένα χρώμα, μπορεί να παρουσιαστεί πολύ δύσκολο να το συνδυάσεις με το στυλ διακόσμησης που θες. Για αυτό, φτιάξε πρώτα μια γενική εικόνα του χώρου και μετά διάλεξε το χρώμα που του ταιριάζει.

Διαλέγεις πάρα πολλά ή μόνο ένα χρώμα: Τα άκρα δεν είναι ποτέ καλά, για αυτό πρέπει να προσέχεις να μη το παρακάνεις. Παραπάνω από 3 διαφορετικά χρώματα σε ένα δωμάτιο είναι σίγουρα υπερβολή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πας και στην άλλη άκρη. Επιλέγοντας μόνο ένα χρώμα για όλο το σπίτι, το αποτέλεσμα πιθανότατα θα είναι αδιάφορο και φλατ. Στον ελαιοχρωματισμό σπιτιού πρέπει να βρεις εκείνη την ισορροπία που θα προσθέτει στο χώρο σου το κάτι διαφορετικό, χωρίς να γίνεται κουραστικό.

Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμα λάθη, μπορείς να τα αποφύγεις με την βοήθεια ενός επαγγελματία ελαιοχρωματιστή. Προσπαθώντας να βάψεις το χώρο μόνος σου, πέρα από τις αστοχίες που μπορούν να γίνουν με τους χρωματικούς συνδυασμούς, είναι αρκετά πιθανό να σπαταλήσεις πολλά χρήματα χωρίς λόγο.

Ένας μπογιατζής μπορεί να σε βοηθήσει να διαλέξεις εύκολα εκείνα τα χρώματα που θα αναδείξουν το χώρο σου, αλλά και θα υπολογίσει σωστά την ποσότητα χρωμάτων που χρειάζεσαι για να αποφύγεις περιττά κόστη. Ακόμη, θα σε ενημερώσει για τις διάφορες τεχνοτροπίες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Τέλος, υπάρχουν περιπτώσεις όπως το βάψιμο εξωτερικού τοίχου, που χρειάζονται ειδικές τεχνικές για να μην παρουσιαστούν μετέπειτα προβλήματα που θα χρειάζονται επιδιόρθωση.

Στην πλατφόρμα μας θα βρεις επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές που θα μεταμορφώσουν εύκολα και γρήγορα το χώρο σου. Οι αξιολογημένοι τεχνίτες μας έχουν εκτενείς τεχνικές γνώσεις και πολυετή εμπειρία στους ελαιοχρωματισμούς. 

Παράλληλα, οι επαγγελματίες μας διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό και είναι ενημερωμένοι για τις πιο σύγχρονες τεχνοτροπίες και τεχνικές βαψίματος. Δουλεύοντας με συνέπεια και επαγγελματισμό οι ελαιοχρωματιστές μας αναλαμβάνουν:

 • Ελαιοχρωματισμούς σπιτιών
 • Ελαιοχρωματισμούς καταστημάτων
 • Ελαιοχρωματισμούς επαγγελματικών χώρων
 • Εξωτερικό βάψιμο σπιτιού
 • Βάψιμο σπιτιού εσωτερικά
 • Επιδιορθώσεις τοίχων και μερεμέτια

Extra tip: Δώσε στυλ στο χώρο με τα χρώματα που θα επιλέξεις

Για να έχεις ένα όμορφο αποτέλεσμα πρέπει σίγουρα να αποφύγεις τα παραπάνω λάθη. Για να δώσεις όμως κάτι ξεχωριστό στο χώρο πρέπει τα χρώματα που θα διαλέξεις να ταιριάζουν με το στυλ που θες να επικρατεί. Αν είσαι λάτρης της θάλασσας, στο παρακάτω βίντεο σου έχουμε μερικές πολύ όμορφες ιδέες για να το πετύχεις.

Όποιο και αν είναι το στυλ που θες να πετύχεις, οι μπογιατζήδες μας θα σε βοηθήσουν να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα. Καταχώρησε την εργασία σου, πάρε προσφορές για το κόστος ελαιοχρωματισμών και επέλεξε εκείνη που σου ταιριάζει καλύτερα με λίγα μόνο κλικ!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας
Ευγένεια, συνέπεια και ολοκλήρωση της εργασίας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα!
Συνεπής και καλός επαγγελματίας, προσηνής και ευγενικός!
Άριστος σε όλα. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την εργασία του!
Άψογη συνεργασία , ευγένεια & επαγγελματισμός!
Εξαιρετικός επαγγελματίας, πολύ καθαρή δουλειά. Άψογος!!! Πολύ ευχαριστημένος από την τελική τιμή. Να είναι καλά!!!
Άριστα! Από τους καλύτερους μάστορες, γρήγορος και πολύ αποτελεσματικός στη δουλειά του!
Σχετικά άρθρα
Δεν είναι λίγες οι μελέτες και τα άρθρα που αναφέρονται στον καθοριστικό ρόλο που παίζει η επιλογή χρωμάτων στη ζωή μας.
4 +1 tips για το βάψιμο εσωτερικών τοίχων !
Σχετικές υπηρεσίες