Εξωτερικό Βάψιμο Σπιτιού

Βρες τους καλύτερους επαγγελματίες για την κατηγορία Εξωτερικό Βάψιμο Σπιτιού

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

3+1 συμβουλές που πρέπει να ξέρεις για το εξωτερικό βάψιμο σπιτιού

Σκέφτεσαι το εξωτερικό βάψιμο του σπιτιού σου και έχεις αγχωθεί; Σε τρομάζει η διαδικασία ελαιοχρωματισμού εξωτερικού χώρου;  Δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλεσαι. Ακολουθώντας τις κατάλληλες συμβουλές, μόνο να κερδίσεις έχεις από αυτή τη διαδικασία.

Η πρόσοψη του σπιτιού σου είναι η πρώτη εικόνα του προσωπικού σου χώρου, για αυτό και είναι σημαντικό να τη διατηρείς σε καλή κατάσταση. Οι ελαιοχρωματισμοί είναι ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος να ανανεώσεις και να φρεσκάρεις το σπίτι σου. Συχνά όμως το εξωτερικό βάψιμο σπιτιού χρειάζεται και για την επισκευή διαφόρων φθορών που παρουσιάζονται με την πάροδο του χρόνου.

Ο εξωτερικός χώρος του σπιτιού σου είναι εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες και έχει ανάγκη από τακτικό βάψιμο τουλάχιστον κάθε 5-10 χρόνια. Πέρα όμως από τους λόγους καθαριότητας και αισθητικής για τους οποίους χρειάζεται το εξωτερικό βάψιμο σπιτιού, υπάρχουν και πολλοί πιο πρακτικοί λόγοι για τους οποίους θα το χρειαστείς.
  
Οι διάφορες καιρικές συνθήκες, αλλά πολλές φορές και η προηγούμενη κακή κατασκευή, μπορεί να παρουσιάσουν φθορές στην πρόσοψη του σπιτιού σου και να χρειάζονται άμεση επιδιόρθωση. Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους θα χρειαστείς βάψιμο σπιτιού εξωτερικά είναι:

 • Ξεφλούδισμα χρώματος
 • Σημάδια υγρασίας
 • Ρωγμές
 • Διαβρωμένα τοιχώματα (ενανθράκωση σκυροδέματος)

Τα παραπάνω πέρα από την όψη εγκατάλειψης που θα δώσουν στο σπίτι σου, μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα  και δεν πρέπει να παραμελούνται. Η διαδικασία που ακολουθείται για την επισκευή εξωτερικών τοίχων και προσόψεων είναι η εξής:

 • Εντοπισμός των σημείων που χρειάζονται επισκευή
 • Αφαίρεση σαθρών μπετών και σοβά
 • Καθαρισμός επιφάνειας
 • Γέμισμα ρωγμών και νέο σοβάτισμα
 • Βάψιμο σπιτιού εξωτερικά

Όποιος και αν είναι ο λόγος που το σπίτι σου χρειάζεται εξωτερικό βάψιμο, το βέβαιο είναι ότι θες ένα μακροχρόνιο και ποιοτικό αποτέλεσμα. Οι ελαιοχρωματισμοί εξωτερικών τοίχων απαιτούν αρκετές εργασίες που σίγουρα δε θες να κάνεις κάθε χρόνο.

Για να εξασφαλίσεις ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα που θα αντέξει στο χρόνο, διάβασε ποιες είναι οι σημαντικότερες συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσεις για το εξωτερικό βάψιμο σπιτιού.

Έλεγξε τον καιρό.
Κατά τη διάρκεια του εξωτερικού βαψίματος προφανώς δεν πρέπει να βρέχει, αλλά επίσης πρέπει να διαλέξεις κάποιες μέρες όπου η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα και δεν θα δυσκολέψει τις εργασίες. Η υπερβολική ζέστη ή το υπερβολικό κρύο μπορεί να εμποδίσει το καλό άπλωμα του χρώματος και να οδηγήσει σε ξεθωριάσματα και χαμηλή καλυπτικότητα.

Διάλεξε με προσοχή τα χρώματα για εξωτερικό βάψιμο σπιτιού.
Τα χρώματα που θα επιλέξεις για έναν εξωτερικό ελαιοχρωματισμό πρέπει να είναι πολύ καλής ποιότητας, ώστε να δείξουν την απαραίτητη αντοχή και να μη χρειάζεσαι άμεσα επιδιόρθωση. Ακόμη πρέπει να ξέρεις ότι τα χρώματα που χρησιμοποιούνται για το βάψιμο εξωτερικών τοίχων είναι διαφορετικά από αυτά που χρησιμοποιούνται για το εσωτερικό του σπιτιού, καθώς συνήθως διαθέτουν μονωτικές και άλλες ιδιότητες. 

Φρόντισε να είναι καθαρές οι επιφάνειες που θες να βαφτούν.
Πριν ξεκινήσει το βάψιμο είναι απαραίτητο να έχουν καθαριστεί καλά οι εξωτερικοί τοίχο και να έχουν απομακρυνθεί σκόνες, άλατα και άλλα κατάλοιπα. Ακόμη πριν ξεκινήσουν οι εργασίες πρέπει να απομακρυνθούν τυχόν αντικείμενα που βρίσκονται πάνω στους τοίχους, όπως φωτιστικά και γραμματοκιβώτια, για να μην εμποδίζουν την όλη διαδικασία.

Εμπιστεύσου έναν επαγγελματία ελαιοχρωματιστή.
Είναι πιθανό για λόγου οικονομίας να προσπαθήσεις να βάψεις μόνος το σπίτι σου. Ωστόσο, το εξωτερικό βάψιμο σπιτιού είναι μια διαδικασία που κρύβει πολλά μυστικά και χρειάζεται αρκετές τεχνικές γνώσεις. Προσπαθώντας να το κάνεις μόνος είναι αρκετά πιθανό να καταλήξεις να σπαταλήσεις περισσότερα χρήματα σε επιδορθώσεις από ότι θα σου κόστιζε ένα επαγγελματικό βάψιμο.

Ένας επαγγελματίας μπογιατζής θα σου εξασφαλίσει εύκολα μια όμορφη πρόσοψη χωρίς σκασίματα, ρωγμές ή ασπρίλες. Παράλληλα, ένα επαγγελματικό εξωτερικό βάψιμο σπιτιού θα σου εξοικονομήσει χρήματα τόσο από περιττές σπατάλες στην ποσότητα χρωμάτων όσο και από την αποφυγή μετέπειτα ζημιών.

Στην πλατφόρμα μας θα βρεις τους πιο έμπειρους επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές έτοιμους να ικανοποιήσουν κάθε σου ανάγκη. Οι μπογιατζήδες μας διαθέτουν εκτενείς τεχνικές γνώσεις και γνωρίζουν τις πιο σύγχρονες τεχνοτροπίες βαψίματος. Αν θες ένα άψογο εξωτερικό βάψιμο σπιτιού που θα κρατήσει χρόνια, δεν έχεις παρά να εμπιστευτείς έναν από τους αξιολογημένους τεχνίτες μας για το εξωτερικό βάψιμο του σπιτιού σου. 

Οι ελαιοχρωματιστές μας εργάζονται με συνέπεια και επαγγελματισμό και αναλαμβάνουν κάθε εργασία που μπορεί να χρειαστεί το εξωτερικό του σπιτιού σου όπως:

 • Αποκατάσταση πρόσοψης
 • Επισκευή εξωτερικών τοίχων
 • Επισκευή μπαλκονιών
 • Ενίσχυση τοιχοποιίας
 • Στεγανοποίηση ρωγμών
 • Βάψιμο εξωτερικών τοίχων

Καταχώρησε την εργασία σου με λίγα μόνο κλικ, πάρε προσφορές για το κόστος βαψίματος σπιτιού εξωτερικά και επέλεξε εκείνη που σου ταιριάζει καλύτερα!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας
Τέλεια δουλειά, μπράβο!
Υψηλής αισθητικής αποτέλεσμα!
Επαγγελματίας και ευγενικός!
Σχετικά άρθρα
Το υπνοδωμάτιο σου είναι το προσωπικό σου καταφύγιο. Ακόμη και τα μεγαλύτερα προβλήματα μοιάζουν λίγο πιο μικρά, όταν βλέπεις το κρεβάτι
Θέλεις να αλλάξεις το μονότονο χρώμα του τοίχου σου, να δώσεις προσωπικότητα στο χώρο σου και να ξεφύγεις για λίγο από τις κλασσικές