Δήλωση Ε1, Ε2 και Ε9

Βρες τους καλύτερους επαγγελματίες για την κατηγορία Δήλωση Ε1, Ε2 και Ε9

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Όλα όσα θες να ξέρεις για τη δήλωση του E1, E2 και E9

Ετοιμάζεσαι να υποβάλλεις τη φορολογική σου δήλωση και έχεις χαθεί με τις ατελείωτες διατάξεις και κατηγορίες; Ακούς συνέχεια για την υποβολή του ε1, ε2, και ε9 και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Δεν υπάρχει λόγος να αγχόνεσαι.

Για να σχηματίσεις μια γενική εικόνα, μιλήσαμε με τους καλύτερους επαγγελματίες λογιστές της πλατφόρμας μας και συγκεντρώσαμε όσα πρέπει να ξέρεις για τα διάφορα φορολογικά έντυπα

Υποβολή δήλωσης Ε1

Η δήλωση Ε1 είναι ουσιαστικά ένα φορολογικό έντυπο και κάθε φορολογούμενος πολίτης πρέπει να το υποβάλλει μία φορά το έτος. Καλείται και δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων ή κοινώς, φορολογική δήλωση.

Μέσω του εντύπου αυτού δηλώνεται η οικονομική κατάσταση και αναγράφονται λεπτομερώς τα έσοδα και τα έξοδα του εκάστοτε φορολογούμενου, τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί εντός της περιόδου των δώδεκα μηνών.

Σκοπός της φορολογικής δήλωσης είναι να καθοριστεί η φορολογική επιβάρυνση στο εισόδημα που πρέπει να επωμιστεί ανά περίπτωση ο δηλών. Την φορολογική αυτή επιβάρυνση θα προσδιορίσει το κράτος. Ο λογιστής ή ο φοροτεχνικός είναι ο άνθρωπος που θα συντάξει το Ε1 και θα φροντίσει στο να περαστούν όλα τα στοιχεία με τον ορθό τρόπο. Τι πρέπει να περιλαμβάνει, λοιπόν, η δήλωση του εντύπου Ε1;

 • Tα προσωπικά στοιχεία του φορολογούμενου
 • Τα φορολογούμενα εισοδήματα
 • Τα έξοδα και τις δαπάνες
 • Τους προκαταβληθέντες και παρακρατηθέντες φόρους
 • Τα άτομα που ζουν μαζί μας και μας επιβαρύνουν οικονομικά

Οφείλουμε να επισημάνουμε πως η ορθότητα των στοιχείων και η λεπτομερής προβολή τους είναι απαραίτητη, ώστε να διασφαλιστεί το αντικειμενικό αποτέλεσμα. Το περιεχόμενο πρέπει να είναι απόλυτα αληθές και να έχει παρουσιαστεί με τη δέουσα προσοχή και επιμέλεια.

Υποβολή Δήλωσης Ε2

Η δήλωση Ε2 είναι η αναλυτική κατάσταση που περιλαμβάνει τα μισθώματα ακίνητης περιουσίας. Αφορά μόνο και έχει ισχύ στην περίπτωση ενοικίασης ακινήτων. Δηλαδή, ο υποβάλλων πρέπει να ενοικιάζει το ακίνητο του σε τρίτο.

Μέσω του εντύπου αυτού δηλώνονται λεπτομερώς τα στοιχεία της εκάστοτε ακίνητης περιουσίας η οποία λειτουργεί ως μίσθωμα. Εάν ο δηλών διαθέτει και ενοικιάζει παραπάνω από ένα ακίνητο, τότε στην ίδια δήλωση Ε2 αναγράφονται και δηλώνονται και τα υπόλοιπα ακίνητα. Τι περιλαμβάνει η δήλωση αυτή;

 • Όλα τα στοιχεία του ακινήτου
 • Τα στοιχεία του ενοικιαστή, δηλαδή του προσώπου που πληρώνει για να χρησιμοποιεί το ακίνητο
 • Τη διάρκεια της ενοικίασης
 • Τα χρηματικά ποσά, δηλαδή τα χρήματα που ο υποβάλλων λαμβάνει από τη μίσθωση

Ο λογιστής είναι ο επαγγελματίας που θα συντάξει τη δήλωση Ε2 και θα σε βοηθήσει στην υποβολή της. Η έγκυρη και η έγκαιρη παρουσίαση όλων των στοιχείων των ακινήτων συνιστά υποχρέωση.

Υποβολή Δήλωσης Ε9

Η δήλωση Ε9 είναι το φορολογικό έντυπο που περιέχει όλα τα σχετικά στοιχεία με τα ακίνητα που διαθέτει ο φορολογούμενος. Συμπληρώνεται, λοιπόν, από τον κάτοχο των ακινήτων και υποβάλλεται στο κράτος.

Κάθε σπίτι, κατάστημα, οικόπεδο, χωράφι κλπ, εάν υπάρχει στην κατοχή ενός ατόμου πρέπει να δηλώνεται και να παρουσιάζεται λεπτομερώς. Ισχύει και απαιτείται η δήλωση Ε9 και για τα εκτός σχεδίου οικόπεδα, πέραν αυτών δηλαδή που είναι εντός σχεδίου. Τί περιλαμβάνει το έντυπο ε9;

 • Ο αριθμός ταυτότητας του ακινήτου (Α.ΤΑΚ.)
 • Ο κωδικός του ακινήτου (Κ.Α.Ε.Κ.)
 • Η τοποθεσία του ακινήτου, δηλαδή η οδός, ο αριθμός, η περιοχή του κλπ.
 • Οι οδοί του οικοδομικού τετραγώνου στο οποίο ανήκει το ακίνητο
 • Άλλες πληροφορίες για το κτίσμα (τα καθαρά τετραγωνικά του, οι βοηθητικοί χώροι που διαθέτει, το έτος κατασκευής, η κατηγορία στην οποία ανήκει, το ποσοστό συνιδιοκτησίας) ή για το οικόπεδο (τα τετραγωνικά του, αν είναι εντός ή εκτός σχεδίου, κλπ.)

Στην πλατφόρμα μας θα βρεις έμπειρους και αξιολογημένους επαγγελματίες για να αναλάβουν τη φορολογική σου δήλωση. Εμπιστεύσου κάποιον από τους εξειδικευμένους λογιστές μας και απαλλάξου από αυτή την κουραστική υποχρέωση.

Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε δωρεάν προσφορές για το κόστος σύνταξης και υποβολής των ε1,ε2 και ε9.

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογους επαγγελματίες στην περιοχή σου

Μάριος Ψυχάλης
3 αξιολογήσεις
Εξυπηρετήθηκα αμέσως. Είχα συνεχή επικοινωνία για να γίνει η εργασία σωστά και στην καλύτερη τιμή! Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη!
Αικατερίνη Καλπουζάνη
2 αξιολογήσεις
Εξαιρετική, 5 stars!
Σχετικά άρθρα
Η αναζήτηση και η εύρεση λογιστή που θα σου λύσει τα χέρια όσον αφορά τις λογιστικές καταστάσεις και τις φορολογικές δηλώσεις 2016 δεν
Είτε είσαι ένας επιχειρηματίας που έχει ήδη παρουσία στο διαδίκτυο, είτε τώρα σκέφτεσαι να ξεκινήσεις να δουλεύεις στο ίντερνετ, είναι
Μη φεύγεις!
Η συμπλήρωση της φόρμας δεν απαιτεί περισσότερο από 1 λεπτό. Η διαδικασία είναι εντλώς δωρεάν και απολύτως ασφαλής και θα σε φέρει σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία σου.

Δεν με ενδιαφέρει