Επισκευή & Επισμάλτωση Μπανιέρας

Βρες τους καλύτερους επαγγελματίες για την κατηγορία Επισκευή & Επισμάλτωση Μπανιέρας

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 3 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Επισμάλτωση Μπανιέρας: τι είναι, πως γίνεται και γιατί να την επιλέξεις!

Επισμάλτωση μπανιέρας ονομάζεται η διαδικασία με την οποία απομακρύνεται το παλιό στρώμα σμάλτο μπανιέρας και ανανεώνεται με καινούριο,  με σκοπό ένα καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα και την εξοικονόμηση χρημάτων από την αγορά και τοποθέτηση μίας καινούριας μπανιέρας.

Η επισμάλτωση είναι μία δημοφιλής επιλογή στην ανακαίνιση μπάνιου για τον καθαρισμό ή την επισκευή μπανιέρας, αλλά και μία επιλογή που προτιμάται σε περιπτώσεις που επιθυμείς αλλαγή χρώματος και βάψιμο μπανιέρας, ώστε να ταιριάζει με το ανακαινισμένο μπάνιο σου.

Πώς να κάνεις επισμάλτωση μπανιέρας μόνος σου;

Αναρωτιέσαι πως γίνεται η επισμάλτωση; Οι πιο διαδεδομένοι τρόποι για το βάψιμο μπανιέρας είναι η διαδικασία βαφής με σπρέϋ σμάλτου για μπανιέρα και η διαδικασία εφαρμογής χυτής πορσελάνης.

Τα στάδια επισμάλτωσης μίας μπανιέρας είναι επιγραμματικά τα εξής:

  • Αποφλοίωση οποιουδήποτε υλικού βαφής ή αφαίρεση του παλιού σμάλτου μπανιέρας.
  • Χημικός καθαρισμός σε βάθος και ολική λεύκανση της μπανιέρας για την εξάλειψη σαπουνιών και αλάτων, με στόχο τη σωστή εφαρμογή των υλικών επισμάλτωσης.
  • Σε περιπτώσεις που υπάρχει σκουριά, γίνεται χημική επεξεργασία στην επιφάνεια της μπανιέρας για τον περιορισμό και την αντιμετώπιση της σκουριάς.
  • Για την  ομαλοποίηση της επιφάνειας, κατά την επισκευή μπανιέρας με σμάλτο, από οξειδώσεις, τρύπες, ραγίσματα και σπασίματα, χρειάζεται να γίνει στοκάρισμα με εποξειδικούς στόκους στην επιφάνειά της.
  • Εφαρμογή ειδικού ασταριού για λείες μη πορώδεις επιφάνειες.
  • Αναμονή στεγνώματος και σκλήρυνσης ασταριού.
  • Για πλήρη ομαλοποίηση της επιφάνειας της μπανιέρας από μικρές γρατσουνιές, ρωγμές και οξειδώσεις, που έχουν σαν αποτέλεσμα την καταστροφή της αδαμαντίνης, γίνεται εφαρμογή δύο στρώσεων γεμιστικού ρητινούχου υποστρώματος.
  • Αναμονή στεγνώματος και σκλήρυνσης του ρητινούχου υποστρώματος.
  • Τρίψιμο υποστρώματος με τριών διαφορετικών τύπου γυαλόχαρτο για πλήρη λείανση επιφάνειας της μπανιέρας σας.
  • Εφαρμογή δύο ή τριών στρώσεων (αναλόγως το βαθμό φθοράς της μπανιέρας) σπρέϋ σμάλτου επαγγελματικού τύπου ή χυτής πορσελάνης στην μπανιέρα.

Εφόσον επιλέξεις να κάνεις την επισμάλτωση και το βάψιμο της μπανιέρας μόνος σου, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή των υλικών, καθώς και στη διαδικασία που θα εφαρμόσεις, ώστε να πετύχεις ένα αποτέλεσμα που θα αντέχει στο χρόνο και στις φθορές, με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπο το μπάνιο σου.

Ποιο είναι το κόστος για επισμάλτωση μπανιέρας και νιπτήρα;

Αν θέλεις να συντηρήσεις τη μπανιέρα, αλλά και το νιπτήρα σου, ώστε τα είδη υγιεινής να έχουν εξίσου καλή κατάσταση, είναι χρήσιμο να γνωρίζεις τις ενδεικτικές τιμές της αγοράς. Γνωρίζοντας το κόστος των εργασιών, μπορείς να έχεις μια ιδέα για το τι τιμές να περιμένεις. 

Αρχικά, η κατάσταση που βρίσκονται τα είδη υγιεινής σου, είναι σημαντική. Ανάλογα τις φθορές και τα άλατα που έχουν, επηρεάζεται και το κόστος. Εάν έχει αρκετές φθορές, τότε η προεργασία θα απαιτήσει περισσότερη ώρα. Το κόστος αποτελείται από το κόστος εργασίας του επαγγελματία και το κόστος υλικών. Οι τιμές που μπορείς να βρεις για επισμάλτωση μπανιέρας, είναι μεταξύ 140 - 180 €* ανά μπανιέρα, ανάλογα και την κατάσταση της μπανιέρας.

Όσον αφορά το νιπτήρα σου, η διαδικασία της επισμάλτωσης είναι ακριβώς η ίδια. Αφού καθαριστεί καλά και ετοιμαστεί η επιφάνεια, ο επαγγελματίας θα μπορέσει να περάσει το σμάλτο. Συνήθως, οι τιμές για όλη την διαδικασία της επισμάλτωσης κυμαίνονται 70 - 120 €* ανά νιπτήρα. Όσο πιο φθαρμένος είναι, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το κόστος.

Ποιο είναι το κόστος για αλλαγή χρώματος μπανιέρας;

Θες να αλλάξεις το μπάνιο σου, αλλά δεν έχεις αρκετά χρήματα, για να αντικαταστήσεις τα είδη υγιεινής σου; Με τη μέθοδο της επισμάλτωσης, μπορείς να αλλάξεις το χρώμα της μπανιέρας σου, του νιπτήρα σου αλλά και το χρώμα από τα πλακάκια σου, δίνοντας ένα καινούργιο στυλ.

Πολύ εύκολα και με μικρότερο κόστος, σε σχέση με την αντικατάσταση των ειδών υγιεινής σου, μπορείς να δώσεις μια νέα δικιά σου πινελιά στο χώρο του μπάνιου σου. Το πρόσθετο κόστος, συνήθως, είναι 30 - 40 €* και θα επιβαρυνθεί στο κόστος της επισμάλτωσης.

*Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α.

Πάρε ιδέες για την επισμάλτωση της μπανιέρας σου!

Παρακάτω σου επισυνάπτουμε παραδείγματα από επισμαλτώσεις μπανιέρας, για να πάρεις ιδέες και για τη δική σου εργασία!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας
Σχετικά άρθρα
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα γρήγορο ζεστό ντους ή μία ώρα χαλάρωσης σε μία μπανιέρα γεμάτη με αφρό μετά από μία δύσκολη μέρα.
Έχει περάσει καιρός από τότε που έκανες κάποια μικρή ή μεγάλη αλλαγή στο μπάνιο σου; Ίσως να έχει περάσει από το μυαλό σου ότι το μπάνιο
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει