Επισκευή & Επισμάλτωση Μπανιέρας

Βρες τους καλύτερους επαγγελματίες για την κατηγορία Επισκευή & Επισμάλτωση Μπανιέρας

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Επισμάλτωση Μπανιέρας: τι είναι, πως γίνεται και γιατί να την επιλέξεις!

Επισμάλτωση μπανιέρας ονομάζεται η διαδικασία με την οποία απομακρύνεται το παλιό στρώμα σμάλτο μπανιέρας και ανανεώνεται με καινούριο,  με σκοπό ένα καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα και την εξοικονόμηση χρημάτων από την αγορά και τοποθέτηση μίας καινούριας μπανιέρας.

Η επισμάλτωση είναι μία δημοφιλής επιλογή στην ανακαίνιση μπάνιου για τον καθαρισμό ή την επισκευή μπανιέρας, αλλά και μία επιλογή που προτιμάται σε περιπτώσεις που επιθυμείς αλλαγή χρώματος και βάψιμο μπανιέρας, ώστε να ταιριάζει με το ανακαινισμένο μπάνιο σου.

Πώς να κάνεις επισμάλτωση μπανιέρας μόνος σου;

Αναρωτιέσαι πως γίνεται η επισμάλτωση; Οι πιο διαδεδομένοι τρόποι για το βάψιμο μπανιέρας είναι η διαδικασία βαφής με σπρέϋ σμάλτου για μπανιέρα και η διαδικασία εφαρμογής χυτής πορσελάνης.

Τα στάδια επισμάλτωσης μίας μπανιέρας είναι επιγραμματικά τα εξής:

  • Αποφλοίωση οποιουδήποτε υλικού βαφής ή αφαίρεση του παλιού σμάλτου μπανιέρας.
  • Χημικός καθαρισμός σε βάθος και ολική λεύκανση της μπανιέρας για την εξάλειψη σαπουνιών και αλάτων, με στόχο τη σωστή εφαρμογή των υλικών επισμάλτωσης.
  • Σε περιπτώσεις που υπάρχει σκουριά, γίνεται χημική επεξεργασία στην επιφάνεια της μπανιέρας για τον περιορισμό και την αντιμετώπιση της σκουριάς.
  • Για την  ομαλοποίηση της επιφάνειας, κατά την επισκευή μπανιέρας με σμάλτο, από οξειδώσεις, τρύπες, ραγίσματα και σπασίματα, χρειάζεται να γίνει στοκάρισμα με εποξειδικούς στόκους στην επιφάνειά της.
  • Εφαρμογή ειδικού ασταριού για λείες μη πορώδεις επιφάνειες.
  • Αναμονή στεγνώματος και σκλήρυνσης ασταριού.
  • Για πλήρη ομαλοποίηση της επιφάνειας της μπανιέρας από μικρές γρατσουνιές, ρωγμές και οξειδώσεις, που έχουν σαν αποτέλεσμα την καταστροφή της αδαμαντίνης, γίνεται εφαρμογή δύο στρώσεων γεμιστικού ρητινούχου υποστρώματος.
  • Αναμονή στεγνώματος και σκλήρυνσης του ρητινούχου υποστρώματος.
  • Τρίψιμο υποστρώματος με τριών διαφορετικών τύπου γυαλόχαρτο για πλήρη λείανση επιφάνειας της μπανιέρας σας.
  • Εφαρμογή δύο ή τριών στρώσεων (αναλόγως το βαθμό φθοράς της μπανιέρας) σπρέϋ σμάλτου επαγγελματικού τύπου ή χυτής πορσελάνης στην μπανιέρα.

Εφόσον επιλέξεις να κάνεις την επισμάλτωση και το βάψιμο της μπανιέρας μόνος σου, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή των υλικών, καθώς και στη διαδικασία που θα εφαρμόσεις, ώστε να πετύχεις ένα αποτέλεσμα που θα αντέχει στο χρόνο και στις φθορές, με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπο το μπάνιο σου.

Πάρε ιδέες για την επισμάλτωση της μπανιέρας σου!

Παρακάτω σου επισυνάπτουμε παραδείγματα από επισμαλτώσεις μπανιέρας, για να πάρεις ιδέες και για τη δική σου εργασία!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας
Σχετικά άρθρα
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα γρήγορο ζεστό ντους ή μία ώρα χαλάρωσης σε μία μπανιέρα γεμάτη με αφρό μετά από μία δύσκολη μέρα.
Έχει περάσει καιρός από τότε που έκανες κάποια μικρή ή μεγάλη αλλαγή στο μπάνιο σου; Ίσως να έχει περάσει από το μυαλό σου ότι το μπάνιο
Μη φεύγεις!
Η συμπλήρωση της φόρμας δεν απαιτεί περισσότερο από 1 λεπτό. Η διαδικασία είναι εντλώς δωρεάν και απολύτως ασφαλής και θα σε φέρει σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία σου.

Δεν με ενδιαφέρει